Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Barum
4
1%
BF Goodrich
2
1%
Bridgestone
16
5%
Continental
83
25%
Debica
2
1%
Dunlop
17
5%
Falken
2
1%
Firestone
4
1%
Fulda
4
1%
Gislaved
1
0%
Good Year
23
7%
Hankook
20
6%
Kleber
3
1%
Kumho
6
2%
Michelin
63
19%
Nexen
13
4%
Nokian
7
2%
Pirelli
8
2%
Sava
2
1%
Semperit
1
0%
Toyo
5
1%
Uniroyal
27
8%
Vredestein
8
2%
Yokohama
1
0%
Други
13
4%

Общо гласове: 335
Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Re: Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Мнениеот GodLike » Пет 11 фев 2011 17:23

А моите наблюдения са точно обратните - почти всички модели 205/55/16 са 20-25лв надолу в сравнение с миналата година. Мишелин пилот спорт 3 са 175лв ко им плащаш :deal

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 11 фев 2011 17:44

GodLike написа:А моите наблюдения са точно обратните - почти всички модели 205/55/16 са 20-25лв надолу в сравнение с миналата година. Мишелин пилот спорт 3 са 175лв ко им плащаш :deal

Абсолютно... 195/65/15 и 205/60/15 също са с 15-30лв надолу :да: След 2 месеца ще се върнат на миналогодишните цени ;)

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Пет 11 фев 2011 17:53

Става въпрос за новите гуми дето ще навлязат идния месец. Старите може и да държат по-ниски цени.

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Пет 11 фев 2011 19:56

:roll: Да..старите DOT ве са с ниски цени ,до **11-ти DOT.

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Пет 11 фев 2011 20:20

K написа:Става въпрос за новите гуми дето ще навлязат идния месец. Старите може и да държат по-ниски цени.

Поскъпне ли новата партида много ясно, че ще вдигнат и старите или поне няма да си помислят да ги намаляват, защото са на 1 година.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 11 фев 2011 22:33

Не е сигурно, аз миналия фев по това време си взех гуми дот 2010 :да:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 11 фев 2011 23:21

mariovasi написа:Слизам на 14" , и на тези залагам през сезон 2011.При първи впечатления ще пиша.

Със C.Drive на Yokohama няма да сбъркаш! :да:
Особено ако е малко по-валежно лятото
radotom написа:От преди 5 часа съм с това:

Yokohama C.Drive. Размер 185х65х14
Цена в гуми-център 'Диана'- Пловдив- 118 лв (крайна)
Като за начало, малко, след като ги сложих на паветата при едно не-много интензивно спиране ми сработи ABS-a, ама както си требе! :lol:
Все пак, не е паднал още горния слой гума и се предполага, че е нормално да не е в пиковата си форма!
За сега единственото, което мога да кажа е, че гумите са доста тихи и возят много конфортно. Ще едитвам поста, когато стигна до някакви изводи за качеството им.

Update след над 1 000 км пробег
След доста валежи тази нощ, та до сутринта, успях най-сетне да намеря една голяяямшка локва и БУХххх... в нея! :lol:
Дори леко и нежно развъртях волана... с 90км/ч!
Никакво олекване, никаква загуба на посоката на движение! :006:
Все пак, държа да отбележа, че на поне 500м напред и назад други коли нямаше, а аз бях сам.

п.п. ...И въпреки всичко си мисля, че на сухо Профилер2 на Гуудрич се държат малко по-добре! :?

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пет 11 фев 2011 23:29

към края на първата си година , каучука на йокохамата се опича и после на дъжд да не караш :idea:

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Съб 12 фев 2011 9:35

Аз съм останал с впечатлението, че масовите японски гуми са така... :)

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Съб 12 фев 2011 12:24

Burner_inc написа:...Аз това лято мисля да заложа на дънлоп сп спорт фаст риспонс ...

И аз се насочвам към Dunlop SP Sport Fast Response. Миналата година беше на едно от челните места в класацията на Autobild за летни гуми. След около месец трябва да излезне таз годишната класация и ще видим как се движи. В класациите на ADAC също се представя добре. Гледам, че Dunlop имат нов модел: SP Street Response. Някакви отзиви за него?
http://www.bggumi.com/eshop/productinfo/1/43854/

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Съб 12 фев 2011 14:31

Темата е наистина интересна и полезна и затова реших да споделя опит. Карал съм с чисто нови гуми Yokohama Parada Spec-2, Michelin Alpine 3, Dunlop WinterSport 3D + втора ръка като нови Good Year Eagle F1, Continental Sport Contact3 и разни други там.

Това което имам като наблюдение е, че премиум марките като Континентал и Дънлоп имат супер сцепление, тихи са и издържат много километри за разлика конкурентите им като Йокохама Парада например - тя верно е стриийт рейсинг гума със страхотно сцепление ама за 40 000км им видях сметката при това сигурно 25к на магистралата...

Проблемът с премиум марките е, че са скъпи. Тъй като не си сменяме колите всяка година, а ги караме по 2-3 години реших и на двете коли (Seat Leon FR, BMW 120D) да се кара със следната комбинация: летни гуми 225/45/17 Continental SportContact 3 зимни гуми Dunlop WinterSport3D 205/55/16 за Бимъра и Dunlop WinterSport3D 225/40/18 за ФР-а (малко друсат на този размер заради по-високото налягане ама гъзарията си има цена :Mr Green Fun )

Учуди ме много фактът, че зимния Дънлоп като пърформанс е като добра лятна гума (спирания 160-0, зор по завоите и т.н). Няма странично усукване, плъзгане и т.н. мизерии при тормоз може би щото е на 40 и е подсилен. Но това ме накара да сложим и на баварката чисто нови WinterSport 3D.

Тъй като ФР-а понася ежедневен тормоз и Континентала се представя отлично, сега е ред и на БМВ-то да му боднем 4 нови Continental SportContact 5.

През годините, а и от опита на приятели, които дават аз и карат доста, стигнах да извода, че ако една кола се кара повече от нормалните 10 000км на година най-добрият вариант е нови гуми. Много хора са ми казвали, че съм луд да карам с нископрофилни гуми с тия дупки ама има начин. И за мен те са луди да карат с галоши "бегачките" си...Но всеки си прави избора. Някой път по-добре с нова и сравнително евтина гума отколкото 5-6 годишен Мишелин модел от преди 9 години...

Последна промяна от bai_ILIA на Нед 13 фев 2011 19:46, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Burner_inc
Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
Двигател: BLS 2009

Мнениеот Burner_inc » Съб 12 фев 2011 17:01

bai_ILIA написа:Темата е наистина интересна и полезна и затова реших да споделя опит. Карал съм с чисто нови гуми Yokohama Parada Spec-2, Michelin Alpine 3, Dunlop WinterSport 3D + втора ръка като нови Good Year Eagle F1, Continental Sport Contact3 и разни други там.

Това което имам като наблюдение е, че премиум марките като Континентал и Дънлоп имат супер сцепление, тихи са и издържат много километри за разлика конкурентите им като Йокохама Парада например - тя верно е стриийт рейсинг гума със страхотно сцепление ама за 40 000км им видях сметката при това сигурно 25к на магистралата...

Проблемът с премиум марките е, че са скъпи. Тъй като не си сменяме колите всяка година, а ги караме по 2-3 години реших и на двете коли (Seat Leon FR, BMW 120D) да се кара със следната комбинация: летни гуми 225/45/17 Continental SportContact 3 зимни гуми Dunlop WinterSport3D 205/55/16 за Бимъра и Dunlop WinterSport3D 225/40/18 за ФР-а (малко друсат на този размер заради по-високото налягане ама гъзарията си има цена :Mr Green Fun )

Учуди ме много фактът, че зимния Дънлоп като пърформанс е като добра лятна гума (спирания 160-0, зор по завоите и т.н). Няма странично усукване, плъзгане и т.н. мизерии при тормоз може би щото е на 40 и е подсилен. Но това ме накара да сложим и на баварката чисто нови WinterSport 3D.

Тъй като ФР-а понася ежедневен тормоз и Континентала се представя отлично, сега е ред и на БМВ-то да му боднем 4 нови Continental SportContact 3.

През годините, а и от опита на приятели, които дават аз и карат доста, стигнах да извода, че ако една кола се кара повече от нормалните 10 000км на година най-добрият вариант е нови гуми. Много хора са ми казвали, че съм луд да карам с нископрофилни гуми с тия дупки ама има начин. И за мен те са луди да карат с галоши "бегачките" си...Но всеки си прави избора. Някой път по-добре с нова и сравнително евтина гума отколкото 5-6 годишен Мишелин модел от преди 9 години...

:да: абсолютно си прав колега :beer

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Нед 13 фев 2011 8:27

При по-малките размери гуми до 16" премиум марките са по-скъпи с 20-30лв на гума, което не е фатално. Аз предпочитам да дам 20лв повече и да търкалям Дънлоп, Континентал или Мишелин, а не Ханкуук колкото и добри да ги изкарват на тестовете. От 16" нагоре цените вече се различават доста, премиум марките са два пъти по-скъпи от евтините китайчета примерно. BF Goodrich поддържат добри цени с прилично качество :да:

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Нед 13 фев 2011 9:52

С риск да ме подкарат с лошото някой колеги ще кажа, че тая гума Bridgestone ER300 с нищо не се различава от Dunlop SP 01 или Hankook k105. Просто една от многото модели гуми с несиметрична шарка. Големи надежди възлагах на модела, но не останах особенно впечатлен. Обезателно тая година ще разкарам две от комплекта, че да се снабдя с нещо което и на мокро да може да ми прибере колата до нас. Говоря за размер 205/55R16 купени нови. Нямам нищо на против тия широки надлъжни канали, но мисля да заложа на нещо от тоя сорт: - http://www.avtogumi.bg/oscommerce/letni ... 13246.html
Вярно че е стар модел, но до сега аз човек дето да се оплаче от тая гума не съм видял.

Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PagocmuH » Нед 13 фев 2011 12:18

Michelin 22% [ 392 ]

Някак си не ми се вярва,
толкова много хора да са си купили нов Michelin и да твърдят,че това е най-добрата нова лятна гума.

Малко нереално ми се струва. :beer

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”