как да караме икономично градско и извънградско

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Чет 02 фев 2006 22:51

веселин написа:При спускане и включена скорост няма горене -ще забележите как двигателя ви изстива!Ако не е вярно-включете ме при творците на бисери!

Точно така е колега. Горивото и въздуха са достатъчни само за ниски обороти. В цилиндрите влиза много бедна смес която не се възпламенява.
Когато почти няма предварение натрупаната горивна смес в колекторите се възпламенява и се чува онова характерно пукане при зиловете и газките!!!
L&R където отиват изгорелите газове там и не изгорелите.
Най точно бих дал пример с автомобил който не иска да запали. Защо като го пускаме по наклон и не иска да запали спира????
отговора е: или няма искара или необходимата горивна смес.

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Пет 03 фев 2006 0:03

Аз пък стигнах до извода, че както и да карате - независимо на скорост или по инерция, компютърат си пуска гориво колкото за празен ход. Това дали ще караш на скорост без натиснат педал на газта, или ще си по инерция няма значение явно. Въпросът е, че все пак има някакво количество гориво, което се пръска.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пет 03 фев 2006 0:07

L&R написа:А къде отива впръсканото гориво предвидено за празен ход ?
Обратно в резервоара-възвратен горивопровод май се наричаше! :dontknow:

Потребителски аватар
Spunky
Автомобил: CC
Двигател:

Мнениеот Spunky » Пет 03 фев 2006 0:11

VW_FEN написа:Аз пък стигнах до извода, че както и да карате - независимо на скорост или по инерция, компютърат си пуска гориво колкото за празен ход. Това дали ще караш на скорост без натиснат педал на газта, или ще си по инерция няма значение явно. Въпросът е, че все пак има някакво количество гориво, което се пръска.

Не :!: Над 1400 оборота инжекторите не се захранват, пак го казвам :!:

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Пет 03 фев 2006 0:20

При спускане на скорост бордовите компютри показват " - - " за моментен разход на гориво защото двигателя не харчи гориво.

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Пет 03 фев 2006 0:45

ОК, добре, предавам се ;) От сега нататък само на скорост ще спускам ;) Но като е така, значи не само за спускане, ами и за спиране вероятно важи? Тоест пред светофар не пускам по инерция, ами бутам 3-та и чакам да намали без да пипам газта... !?!?

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пет 03 фев 2006 7:40

кой ме би през ръцете да я пускам тази тема, изгубих сума време да прочета всичко и половината не ми е ясно :oops:

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Пет 03 фев 2006 14:32

VW_FEN написа:ОК, добре, предавам се ;) От сега нататък само на скорост ще спускам ;) Но като е така, значи не само за спускане, ами и за спиране вероятно важи? Тоест пред светофар не пускам по инерция, ами бутам 3-та и чакам да намали без да пипам газта... !?!?

Мдааам :lol: От както почнах да карам така ми харчи с 1 л или може би повече по-малко :D :D :D

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Съб 04 фев 2006 15:15

ще ме извините за въпроса който ще задам :oops: ама искам да ми се изясни още нещо....значи пусна педала на газта, колата започва да губи скорост. тва за светофари се оказва много ефикасно. обаче като съм на магистралата, целта ми не е да спирам...затова се чудех, ако пусна по наклон на скорост и натисна съединителя, пак ли се пести или тогава все едно съм изключил от скорост...абе май смотано го обясних ама се надявам да ме разберете :D

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Съб 04 фев 2006 15:23

buFka написа:ще ме извините за въпроса който ще задам :oops: ама искам да ми се изясни още нещо....значи пусна педала на газта, колата започва да губи скорост. тва за светофари се оказва много ефикасно. обаче като съм на магистралата, целта ми не е да спирам...затова се чудех, ако пусна по наклон на скорост и натисна съединителя, пак ли се пести или тогава все едно съм изключил от скорост...абе май смотано го обясних ама се надявам да ме разберете :D

Все едно си изключил от скорост, пък и ще ти замине по-бързо съединителя така!

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Съб 04 фев 2006 15:45

ясно, значи по нанадолнище на скорост и нищо че скоростта се убива :)

Потребителски аватар
vekatap
Автомобил: Lupo
Двигател: AUA
Контакти:

Мнениеот vekatap » Нед 05 фев 2006 13:37

buFka написа:ясно, значи по нанадолнище на скорост и нищо че скоростта се убива :)

е тя скоростта няма да се 'убива', просто ако си на свободна ще ускорява по-бързо отколкото когато е на скорост :wink:

Потребителски аватар
zemon_C4455XP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zemon_C4455XP » Нед 05 фев 2006 16:33

мисля че доста се изписа вече по темата няма ли някой вече да я :lock:

kiik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiik » Сря 08 фев 2006 21:22

И все пак преди да са заключили темата нека опита някой да обясни по каква логика при каране по инерция (изключени предавките от двигателя, но не загасен двигател) ще е по икономично от спускане на скорост (двигателя е все пак натоварен).... защото май такива мнения се чуха по горе
говорим за най-обикновен автомобил, не комютъризиране и.т.н...

Потребителски аватар
dmitko
Автомобил: Tiguan II 4Motion
Двигател: CZEA 2016

Мнениеот dmitko » Сря 08 фев 2006 21:50

За последно и моля заключете :lock:

По инерция двигателя работи на примерно 800 оборота регулирани от някакъв тип регулатор на оборотите на празен ход, т.е. ти имаш някакъв минимален разход от примерно 2л/1 час. Да не забравяме, че двигателя посредством скоростната кутия НЕ Е свързан кинематично /твърдо/ с колелата на автомобила.

Във втория случай - при спускане на скорост педала на газта е отпуснат /отговаря на обороти на празен ход - 800/, а двигателя е твърдо вързан посредством скоростната кутия за колелата, т.е. в зависимост от предавката колкото по-голяма е скороста - толкова по-бързо се върти двигателя /примерно/ с 3000 об. И точно за този момент някой се е сетил и си е казал - "Абе тъй или иначе колелата въртят двигателя в този случай, ами що да се подава и гориво - дай да го спрем", и измисля принудителния празен ход - щом натиска върху педала на газта ти отговаря на обороти по-ниски с 1000 примерно от тези с които се върти двигателя, то горивото се спира и естесвено колата забива нос /спирачен ефект/. А как точно се спира горивото - предполагам с механична система и клапан при ладите например /карбураторни/ или от компютъра, които тъй или иначе управлява впръскването през дюзите - за инжекционите.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”