Критики към vw-марката.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Layman
Автомобил:
Двигател:

Re: Критики към vw-марката.

Мнениеот Layman » Пет 13 апр 2012 23:02

toni82 написа:ами защо не пробваш едно tdi 110 коня-вечен двигавел поне за мен.

Колко да е вечен - гледах б5-комбита - дроб сърма.
Аудита, още по-зле. Карат хората не се лигавят като нас.
Отворих приказка, от където купувам части - викат: Карай си Б3 то и не си пълни главата с глупости.
Не случайно благодарих на колегата, който хвалеше 406

Потребителски аватар
newgeneration
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот newgeneration » Съб 14 апр 2012 0:32

empaher написа:Аз смених тройката с доста по нова кола 2001година ,която съм купил на цената на евтин голф 4 с 1,4 мотор или хубава тройка....за обслужване и части)оригинални от авто мотор) съм много доволен...Просто не е реално за голф 3 да ходя в евро 07 или някой друг магазин да търся части при положение ,че от както е излезнал модела са минали 20 години и частите да са по-скъпи(в офоциалния представител) от на кола която е модел само на 10 години....и при ситроена има скъпи части ,ама дано не се налага да ги купувам някога...Най-често сменяните консумативи и части са на достъпни цени за работещата класа.Преди да си купя ситроен много исках ауди а4 или пасат 5,но многото носачи и скъпата подръжка ме отказаха(доста повече ми харесват външно,но като не мога да си позволя да поддържам такава кола ,няма смисъл да я купя и да ми стой като се счупи).ФВ според мене може да е здрава кола,но в никакъв случай не мога да кажа ,че е народен автомобил....редно е такива коли да са с доста ниски цени на частите,а те точно защото има търсене и цените нагоре...мога да се похваля от голфа,че за 4 години само 1 път ми изгоря бубината и ме остави на път,иначе винаги съм успявал да се прибера,а като минус скъпи части постоянно има нещо дето му е дошло времето и трябва да се сменя!

Не си споменал какъв Ситроен си взел...Ако е с хидравлично окачване има моменти от които го намразваш,давайки поредните $$$.А и те са най-бързо обезценяващата се марка на пазара в БГ.Сега си го взел на цената на Голф 4, а догодина не можеш да го продадеш на цената на Голф 2...Иначе цените на частите в "АвтоМоторКорпорация" са много по-поносими отколкото в "Юнитрейд",или както се казваше там представителството.Имам VW i Citroen

Потребителски аватар
empaher
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот empaher » Пон 16 апр 2012 7:12

newgeneration написа:
empaher написа:

Не си споменал какъв Ситроен си взел...Ако е с хидравлично окачване има моменти от които го намразваш,давайки поредните $$$.А и те са най-бързо обезценяващата се марка на пазара в БГ.Сега си го взел на цената на Голф 4, а догодина не можеш да го продадеш на цената на Голф 2...Иначе цените на частите в "АвтоМоторКорпорация" са много по-поносими отколкото в "Юнитрейд",или както се казваше там представителството.Имам VW i Citroen

ксара пикасо е колата...с обикновено окачване е колата....това със скъпото окачване не е много вярно...на новите може и да е скъпо ама на старите пълнене на свера 5лв ми се струва даже смешно.Лошо е че са малко хората който разбират...намрих форумния майстор и мога да кажа че човека е направо бог.Само по телефона може да ти каже къде е проблема.Не че и тук не е така ама ситроените са доста по малко и хората дето ги разбират са по-малко.А колкото до обезценяването ,аз не купувам колата да я продавам на печалба или с минимална такава,а да ми върши работа и да създава най-малко проблеми(това на късмет де)...

Потребителски аватар
StanTheMan
Автомобил:
Двигател: AFT
Контакти:

Мнениеот StanTheMan » Нед 06 май 2012 10:55

На Голф 3 няма такова неудобно място за копчето за аварийките! :screwy
:014:
Никакъв шанс да въртиш волана и да ги пуснеш/спреш. Трябва или да натиснеш бутона, когато си напълно спрял, или да си в движение направо... :censored:

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 07 май 2012 10:49

StanTheMan написа:На Голф 3 няма такова неудобно място за копчето за аварийките! :screwy
Никакъв шанс да въртиш волана и да ги пуснеш/спреш. Трябва или да натиснеш бутона, когато си напълно спрял, или да си в движение направо... :censored:

За кво ти е в движение?

Или ти прайш като разбирателите-как си караш и пускаш аварииките и аз отзад с мотора трябва да гадая наляво ли ше ходиш,на дясно ли,ще завиваш ли или ще прайш обратен death :beat_butt2

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Пон 07 май 2012 11:42

хората за помислили за всичко! Забравяш пуснато радиото .... след половин час спира само. Забравяш светещ плафон - гасне сам. Изгаря ти крушка по време на път - веднага ти светва таблото. Не си освободил ръчната спирачка и тръгваш - сигнализира със звук и лампа на таблото. Заключваш при незатворена врата - сигнализира с алармата. Предпазен колан - сигнализация. При работещи предни чистачки и включване на задна скорост - автоматично се пуска и задната чистачка, за да ти изчисти веднага и задното стъкло. Сигнализация за всичко, което се случва с колата - поднасяне, превъртане на двигателните колела... При рязко спиране автоматично пуска аварийните светлини за да предупреди колегите около теб ... Сама преценя спирачното усилие. По време на движение и престой (на светофар) сама заключва багажника и не се отключва докато не отвори шофьорската врата (за крадците).... Лятото ти е топло, пускаш си климатик/климатроник..., изофикс система за детски столчета, 10 airbag-а и още и още ...

това колега го има отпреди 20 години в една друга немска марка....така, че не знам трябва ли сега да се открива топлата вода... mhihi mhihi mhihi

п.п. може да започвате да ме храните :applause:

Потребителски аватар
StanTheMan
Автомобил:
Двигател: AFT
Контакти:

Мнениеот StanTheMan » Пон 07 май 2012 21:43

Matematiks написа:
StanTheMan написа:На Голф 3 няма такова неудобно място за копчето за аварийките! :screwy

За кво ти е в движение?

Или ти прайш като разбирателите-как си караш и пускаш аварииките и аз отзад с мотора трябва да гадая наляво ли ше ходиш,на дясно ли,ще завиваш ли или ще прайш обратен death :beat_butt2

Като ще завивам, използвам мигачи - те нали са за това. Препоръчвам ти да прочетеш правилника и ще разбереш, че и обратен не се прави на аварийки :012:
А като стана дума за правилник, следващия път се замисли с каква скорост караш зад мен с мотора, пък може и да ти стигне времето да разбереш защо са ми аварийките в движение :D

Потребителски аватар
Милата
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Милата » Вто 08 май 2012 0:45

Аз лично не съм удовлетворена от видимостта при каране назад на New Beetle. Може би проблемът е в разположението на седалката, не съм сигурна, но просто не мисля, че формата на купето е оптимална. Ще се радвам, ако някой може да направи сравнение между New Beetle и новия модел, който излезе тази година, любопитно ми е дали новата форма на купето е решила проблема с видимостта.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 08 май 2012 6:41

Колкото по-нови модели, толкова по-малка видимост назад. Затова се предлагат парктроници, камери, паркингасистенти...

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 05 юли 2012 15:28

StanTheMan написа:
Matematiks написа:

За кво ти е в движение?

Като ще завивам, използвам мигачи - те нали са за това. Препоръчвам ти да прочетеш правилника и ще разбереш, че и обратен не се прави на аварийки :012:
А като стана дума за правилник, следващия път се замисли с каква скорост караш зад мен с мотора, пък може и да ти стигне времето да разбереш защо са ми аварийките в движение :D
А би ли пояснил все пак в какви случаи се налага да използваш бутона за аварийни светлини в движение, особено, когато въртиш волана, за да усетиш това неудобство?

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Чет 05 юли 2012 15:32

когато изведнъж забележиш, че колоната пред теб е спряла и ти се налага да спреш рязко, а искаш да сигнализираш на тези зад теб?

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 05 юли 2012 15:34

myrshavija усеща се редовно, толедото ми е с такъв бутон и като захождам за успоредно паркиране на някой булевард, половин оборот на волана прецаква работата. На места с трафик, където трябва да се действа бързо често се заклещвам. :Mr Green Fun Не че е фаталния проблем, но определено не е най-удобното място :beer

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Чет 05 юли 2012 15:41

[quote="hooligan_sk"][/quote]
Премести си го тогава. Нищо не пречи да вземеш едно друго копче и малко да снадиш жицата :drunk

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 05 юли 2012 15:58

Varbona написа:когато изведнъж забележиш, че колоната пред теб е спряла и ти се налага да спреш рязко, а искаш да сигнализираш на тези зад теб?
Много на място! :да: Добре, че по-новите кошници го имат автоматично.

hooligan_sk написа:myrshavija усеща се редовно, толедото ми е с такъв бутон и като захождам за успоредно паркиране на някой булевард, половин оборот на волана прецаква работата. На места с трафик, където трябва да се действа бързо често се заклещвам. :Mr Green Fun Не че е фаталния проблем, но определено не е най-удобното място :beer
Сори, паркира се с пуснат мигач, а не аварийни! :не:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Чет 05 юли 2012 16:43

дам копчето за аварийните е много тъпо наместено :?
също шофьорската чистачка не чисти плътно до края на стъклото и комбинирано с колонката остава сляпа зона - като вали е неприятно особенно в левите завой

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”