Струва ли си? Старите срещу новите коли. Пасат B3 vs B5

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Re: Струва ли си? Старите срещу новите коли. Пасат B3 vs B5

Мнениеот Ljubon » Пет 17 сеп 2010 8:47

oldfellow написа:Аз мога да кажа, че определено ми писна от ремонти и най-накрая реших! Ще се сменя! И понеже искам, и да е по-сигурна колата, таааа...поръчах да ми докарат В5-ицата! По-ново, по-сигурно, по-комфортно. heavy metal zork

Браво колега,
След три години и половина от регистрацията ти във форума най-накрая се реши да пуснеш първия си пост. :applause:

Потребителски аватар
oldfellow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oldfellow » Пет 17 сеп 2010 9:23

Браво колега,
След три години и половина от регистрацията ти във форума най-накрая се реши да пуснеш първия си пост. :applause:

Не, колега, бъркаш! :D Това ми е вторият. Първият беше за един проблем с пасатката ми и тук хората ми помогнаха - препоръчаха ми майстор. :bowdown От тогава насам просто не съм имал проблем с колата и не се е налагало да пиша тук, а да давам мнения не ме бива, щото нищо не разбирам от коли, професията ми е съвсем различна. Истината е, че моят е доста стар, 90-а год. и вече издиша въпреки поддръжката. Пообели се лака на боята тук там, разните пластмаси из купето скърцат зловещо вече...и ме дразни вече да се занимавам с него.
Знам, че и със следващия ще има занимавка, но в крайна сметка ми се иска да имам по-сигурна кола (че пак ще е стара то е ясно) :!:
Единственото което остава да изясня за себе си, е дали да е В5 или В5.5 :?: , но ми остава малко време, щото човека зад граница чака да се надундя :D

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Пет 17 сеп 2010 9:41

diduli написа:Освен името и вътрешното пространство , двата автомобила нямат нищо общо.Все едно да се сравнява 4 звезден хотел на Албена и 4 звезден в Маями ...примерно. :beer

по обем на вътрешно пространство определено не си приличат :!:

не забравяйте че има б3-ки и б3-ки, топ изпълнение на б3-ка е далеч по-комфортно, по-стабилно, по-бързо спиращо, мноооого по-евтино за поддръжка, и определено по-вървящо и забавно за каране от базова б5 да речем.
За пример моята кола която е микс от б3 и б4... :oops: . С някой лев допълнително в шумоизолиране става доста интересно в купето :wink:

темата да е кажа че е тъпа, е изчерпана от много отдавна. Плаче си за катинар... death

Потребителски аватар
OvivO
Автомобил: какъвто си искам
Двигател: с който си искам

Мнениеот OvivO » Пет 17 сеп 2010 10:37

pe6kata написа:не забравяйте че има б3-ки и б3-ки, топ изпълнение на б3-ка е далеч по-комфортно, по-стабилно, по-бързо спиращо, мноооого по-евтино за поддръжка, и определено по-вървящо и забавно за каране от базова б5 да речем.
За пример моята кола която е микс от б3 и б4... :oops: .

Извинявай pe6ka, но лично мое мнение е, че топ изпълнението на B3 не е по-комфортно от базово B5.
Без да погледна, след като ти прочетох мнението, бях сигурен, че караш B3.
Просто усещането, позицията, шумоизолацията, линиите на таблото в B5 са много далеч напред от това на B3.
B3 си е доста старомодно таблото, копчетата и всичко останало.
Тази тема няма край. . .

Потребителски аватар
hooligan_sk
Автомобил: GLC X254 + Kona EV
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 17 сеп 2010 10:43

pe6kata написа:
diduli написа:Освен името и вътрешното пространство , двата автомобила нямат нищо общо.Все едно да се сравнява 4 звезден хотел на Албена и 4 звезден в Маями ...примерно. :beer

по обем на вътрешно пространство определено не си приличат :!:

не забравяйте че има б3-ки и б3-ки, топ изпълнение на б3-ка е далеч по-комфортно, по-стабилно, по-бързо спиращо, мноооого по-евтино за поддръжка, и определено по-вървящо и забавно за каране от базова б5 да речем.
За пример моята кола която е микс от б3 и б4... :oops: . С някой лев допълнително в шумоизолиране става доста интересно в купето :wink:

темата да е кажа че е тъпа, е изчерпана от много отдавна. Плаче си за катинар... death

Ми нищо от това не е вярно бе колега! Върви повече и толкоз. Ако ще и асфалта да стържеш няма да е стабилна с тва окачване б3-ката. Покарай 1 седмица какво да е б5, колкото да му свикнеш и се качи после на твойта наточена б3ка - ЩЕ ТИ СЕ ДОПЛАЧЕ :да:

Каква изолация ще слагаш като ламарината на старата е наполовина по-тънка death

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Пет 17 сеп 2010 11:26

а сега де, я ми кажете коя базова б5-ца, говоря базов модел (и да не говорим че не всеки хайлаин) е с кожено рекаро, с ел управление, с подгрев, с бордови компютри и т.н. С двата еърбега съм. Точно с това окачване- оригиналното за пасат б3 вр6 гт можем да пробваме ако искаш за стабилност, само да ти стиска.

Така- казваш че ламарината е двойно по-тънка(дали е така е друг въпрос), оттам колата би трябвало е да е доста по-лека(Б3-ката), то изобщо б3-ката е по-лека от б5, аз съм с 288х25, както и Б5 с по-големите( :!: ) мотори. Айде обясни ми как спира по-добре тогава.

За шума- погрижил съм се- 10мм е изолацията, виж този от мотора немога да прикрия, ама и не искам като покараш вр6 ще разбереш защо :wink:
А относно Б5- карал съм почти всичко като мотори и бензин и дизел, кажи ми кой бензинов мотор е интересен1.6?!, или 1.8?! или пък 2.3!?. Айде съпостави ги с 1.8 моно, 2е или абф че са в един клас! Динамика ли имат, или специален разход... а поддръжката и обслужването... А дизелите- ами шумни са и имат вибрации, че аз на полиуретан и то червения нямам такива в купето. Много са капризни- егери, н75, геометрии... с тия скапани съединители пък да не говоря.
При положение че поддържаш толкова скъпа кола, не си струва да е пасат Б5, има по-добри немски алтернативи
и по тази причина аз не бих си взел такава. Естествено мое мнение, не задължавам никой с него.
А че моята кола отдавна надхвърли цената на читава б5.5, е друга тема :lol:

Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
hooligan_sk

Мнениеот hooligan_sk » Пет 17 сеп 2010 11:38

Мога да ти поспоря как б5 1,6 върви много по-добре от б3 1,8моно и по много други неща мога да се заям които пишеш, но ще ти кажа само следното:

Ако утре ти докарам една б5ца 1,6 или 1,8 или там каквото дойде с що годе базови екстри, нормално състояние и ти кажа дай ми твойта б3-ка на чист бартер ти ЩЕ ПРИЕМЕШ. И ще почерпиш доста! Въпреки че твойта б3-ка може и да ти е струвала над 10 000лв :да:

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 17 сеп 2010 11:44

В5 1,6 - :lol: :lol: :lol: :bishop

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Пет 17 сеп 2010 12:00

hooligan_sk написа:Ако утре ти докарам една б5ца 1,6 или 1,8 или там каквото дойде с що годе базови екстри, нормално състояние и ти кажа дай ми твойта б3-ка на чист бартер ти ЩЕ ПРИЕМЕШ. И ще почерпиш доста!

искренно ме веселиш по обяд , за това мога да почерпя :beer
тепърва ми предстои да я турбинирам, малко ми остава, колата ще е над 350коня по мои сметки... значи ще се изсипе още маса пари... как мислиш че ще стане тая работа дето пишеш...
Колега, за мен е от значение мотора, не ми пука в каква ламарина ще е обвит... там нещата се индивидуализират

По темата- минавайки на б5 от б3, човек трябва да загърби впечатления си за марката придобити от б3-ката. Б5 не е нищо особено за годините и класа си, обаче вече не е народната кола.
п.п говоря за читави, изправни коли. колкото и да е евтина за ремонт, ако човек попадне на болкук, му се разплаква мамата.

Потребителски аватар
hooligan_sk

Мнениеот hooligan_sk » Пет 17 сеп 2010 12:05

pe6kata написа:
hooligan_sk написа:Ако утре ти докарам една б5ца 1,6 или 1,8 или там каквото дойде с що годе базови екстри, нормално състояние и ти кажа дай ми твойта б3-ка на чист бартер ти ЩЕ ПРИЕМЕШ. И ще почерпиш доста!

искренно ме веселиш по обяд , за това мога да почерпя :beer
тепърва ми предстои да я турбинирам, малко ми остава, колата ще е над 350коня по мои сметки... значи ще се изсипе още маса пари... как мислиш че ще стане тая работа дето пишеш...
Колега, за мен е от значение мотора, не ми пука в каква ламарина ще е обвит... там нещата се индивидуализират

По темата- минавайки на б5 от б3, човек трябва да загърби впечатления си за марката придобити от б3-ката. Б5 не е нищо особено за годините и класа си, обаче вече не е народната кола.
п.п говоря за читави, изправни коли. колкото и да е евтина за ремонт, ако човек попадне на болкук, му се разплаква мамата.

Коя е колата среден клас от 97 година която е по-добра от Пасат Б5? Не говорим за премиум марките? Ами щом те радва двигателя защо не си вкарваш парите във 4.0 W8 някакси ЗАПОЧВАШ от почти 300 коня :beer

Потребителски аватар
OvivO
Автомобил: какъвто си искам
Двигател: с който си искам

Мнениеот OvivO » Пет 17 сеп 2010 12:37

pe6ka Яко ме забавляваш с писанията си. Ти просто си от хората, които си купуват кола за 2 хиляди и вкарват още 5 в нея. Няма лошо.
Твоя воля. Аз съм от хората, които ще си купят кола за 7, за да получат много повече "кола" срещу парите си. А не морално остарял модел, който да ми се превърне в хоби и да се занимавам да му слагам музика ( защото заводската ми е слаба ), не знам си какви гуми ( за стабилност и гъзария ), изолация ( хох ох ох ох - защото катафалката си е шумна ), други фарове ( защото заводските отново не ми харесват).
Ти просто не харесваш моделът B3. Иначе нямаше да го преправяш толкова много . . .

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Пет 17 сеп 2010 13:35

Просто са излзезли ограничена серия Б3 вр6-ци с тия фарове от завода... и повярвай ми много е трудно и скъпо да събереш тия ценните екстри за тази кола... с Б5 подобни "проблеми" няма да имаш...
зависи как вървят нещата, ако всичко мине успешно по това което съм замислил, ще имам един свободен вр6 мотор и след време се надявам да си взема и купе на корадо, което ще развия като атмосферен вр6... Кола произведена края на 80-те години, морално остаряла и т.н като цената на читав почва да надвишава вече тази на голф4, пасат б5, нищо че има вече ново широко да речем...
Идея си нямате за какво ви говоря, ама то си има други раздели, влизам в тема дето нямам никаква работа...

Сравнението б3-б5 е крайно несериозно, има и други коли около 2000година, не е само пасат на света. Покарайте и ще разберете. Говоря точно за това, че караш посредствена кола, а поддържаш премиум марка,даже в нашия форум- много наточено БМВ 528 фул екстри за 7бона, мнооого класи над б5...

начесах си езика и пръстите, смятам да се самоотлъча от темата :banana

Потребителски аватар
Cheater
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cheater » Пет 17 сеп 2010 13:38

Време ти е...отиди да покараш брзия вр6 за 10 бона :screwy

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Пет 17 сеп 2010 14:04

Oще ли я дръгнете тая тема, бе?! :screwy

Koлегата с VR6 (бъдещ турбо) е частен случай.
Не го сравнявайте тука.

Време е за ЩРАК! Изображение

Fendt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fendt » Пет 17 сеп 2010 15:03

пасат най много до б4 даже б4 някой варианти по нагоре не стават не е важен само лукса в една кола има мн по други важни неща б3 може вярно да си е старичко но е 300 пъти по истински автомобил б5 и б6 най много до 120 150 хил километра и вече лудите пари за ремонт на авт скоростни кутии и кво ли не пак б3 каране и тва е желязната кола особено 1.8 моно евтино за поддражка и здраво

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”