За или против - добавките за масло?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

За или против - добавките за масло?

За
94
33%
Против
96
34%
Не се е налагало
91
32%

Общо гласове: 281
Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

Re: За или против - добавките за масло?

Мнениеот lozan67 » Вто 14 фев 2012 13:31

Личния ми опит с добавки са с Москвич 412. Духаше много здраво през отдушника. Ресурс и Лики Моли не дадоха никакъв резултат. Но попаднах на Piston seals на Holtz. Не се слага в маслото, а направо в цилиндрите през свешите. Пишеше 5000км. толкова и издържа. Все едно бях сменил бутала и сегменти. Уникална. Не знам как действа и какво прави споделям само факти. След това започнах да вярвам на хората като казват, че колата е мъркала в автокъщата и след 2 месеца основен ремонт.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Вто 14 фев 2012 17:52

Слагах и разлика сякаш няма и май е внушение всичко.Спрях и си карам вече без добавки.Не виждам да се е пристрастил!!! :D :beer

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Вто 14 фев 2012 19:38

Добавките за масло действат убедих се лично-един приятел си купи рено сценик всичко точно двигателя мърка като коте,сменя маслото и се разтракаха биелни лагери :roll: Който иска да вярва и понеже от автокъщата бяха загубили големия талон моя човек се изхитри и им върна колата и взе друга с малко доплащане под прелог че не иска да ги чака още за талона.Нз каква добавка са сложили и вероятно и в автокъщата не са и подозирали че е с добавка иначе едва ли щяха да се съгласят толкова бързо за смяна.Та добавките действат е сигурно не всички но поне една има,а и имам опит и със трансмисионни такива и те действат,тей че не ми спорете хич.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 14 фев 2012 19:40

Добавките са като грима - като го измиеш и лъсват пъпките mhihi

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 14 фев 2012 20:46

fox_vt написа:Добавките за масло действат убедих се лично-един приятел си купи рено сценик всичко точно двигателя мърка като коте,сменя маслото и се разтракаха биелни лагери :roll: Който иска да вярва и понеже от автокъщата бяха загубили големия талон моя човек се изхитри и им върна колата и взе друга с малко доплащане под прелог че не иска да ги чака още за талона.Нз каква добавка са сложили и вероятно и в автокъщата не са и подозирали че е с добавка иначе едва ли щяха да се съгласят толкова бързо за смяна.Та добавките действат е сигурно не всички но поне една има,а и имам опит и със трансмисионни такива и те действат,тей че не ми спорете хич.

Да ти кажа що не вЕрвам.
Щот не вЕрвам! Монтьорсият фолклор е доста богат, и аз имам принос! :lol:

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Вто 14 фев 2012 21:25

Аз не бих сложил на Голфа scare
Карам си го с хубаво масло и проблеми нямам eusa

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Вто 14 фев 2012 23:15

против добавките, новите масла имат. сменяйте си редовно с филтър и ако колата е стара или е карана с минерално масло преди и сипите синтетично, ако има проблем или не върви както трябва, значи филтъра е запушен от мръсотийте които е измило новото масло от двигателя. просто го сменете и така докато всичко си дойде на мястото. ако искате зорлен да си пре*ете двигателя, слагайте добавки :да:

голф
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот голф » Нед 19 фев 2012 1:28

Не съм за реклама,но не мога да съм против добавките при положение че съм ги ползвал няколко пъти на различни места и съм усещал подобрения.Хората работят с нови технологии,а ние докато бием с чука и връзваме с тел ще сме против.Ама къде сме...?

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Нед 19 фев 2012 2:03

Единствената добавка на която вярвам е една от youtube.Продават я в София в един сервиз(май са и вносители,а името сега забравих)Имат клипче как карат един нисан без масло и без капак на клапаните след като е прекарал добавката.Ем на 1-2 коли са слагали познати и всичко утихва.Докога обаче не знам :Mr Green Fun

Потребителски аватар
ivankov
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот ivankov » Нед 19 фев 2012 19:22

Iavor написа:Против.

:да:

голф
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот голф » Сря 22 фев 2012 10:40

ЗА твърдо
Ползвам добавки повече от 10-12г и знам ползите.
За неверниците първо да сложат и после ще коментираме.
За youtube продукта на двигателя без масло е на ДУРАЛЮБ.Купувам си го и сега и преди 12г директно от вносителя www.duralube.free.bg
До 2007-2008г офиса беше в София в Изток,последно съм ходил.После се преместиха в Монтана и съм поръчвал по телефон

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”