Как карате на магистрала

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Как карате по магистрала

Карам с 60, за да пестя гориво
6
1%
Карам с позволената скорост , собразена с пътните условия
269
45%
Карам с колкото може да вдигне колата
33
5%
Не изпреварвам, или много рядко
18
3%
Изпреварвам нормално, и не присвяткам ако има някой пред мен
241
40%
Аз съм царя на пътя и всички дето се влачат по-бавно от мен, трябва да ми правят път
36
6%

Общо гласове: 603
Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Re: Как карате на магистрала

Мнениеот slimmer » Пет 09 сеп 2011 9:29

elimn написа:...

Разбирам ти логиката, имаш мощна кола, може да си правиш каквото си искаш (на практика, на теория не). Само да ти напомня нещо, не го приемай за заяждане - всеки е свободен да прави каквото си иска. Та:
Според закона лявата лента е за всички, ако е двулентова магистрала (+аварийна лента) и не е за камиони, ако е трилентова. Твоят "лаф" просто не важи, освен ако ти си закона (което не е така). Хората пред теб не знаят, че "човекът с лафа" идва с бясна скорост зад тях. Дори и да се опитат да се предпазят от теб, може и да не успеят навреме. Дори и да успеят, може и да отнесат незаслужени обиди, ама айде, това се преживява.
Та карай си Golf-а на макс, но недай си Боже тирове да се изпреварват законосъобразно с максималната разрешена за тях скорост пред теб. Че и по-малки МПС-та... От 180-200+ до 130 не знам за колко се намаля, не ми се е налагало и не искам и да знам, но искрено ти желая да ти е достатъчно... И на тези пред теб...

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Пет 09 сеп 2011 9:32

Останах без думи от написаното от колежката Elimn, бих отговорил с много дълъг коментар, но ще кажа само, че такива хора просто нямат място на пътищата!

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пет 09 сеп 2011 9:36

elimn написа:
Petrolhead написа:съответно карам основно в дясната , освен около пазарджик където карам или в лявата или в аварийната.

Съответно не си идиот, когато караш основно в дясната, освен около Пазарджик /пише се с главна буква/ където караш или като идиот в лявата или като идиот в аварийната лента.....

Обожавам да споря по този начин
Апък тиииии…
Продължавай да караш в същият дух, сама ще си носиш последствията.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пет 09 сеп 2011 9:54

Petrolhead написа:Имаме си и идиотка на пътя

Елате повече :063:
Та по темата: оглеждам се за малоумници. Най-вече :kissy:

Потребителски аватар
iliankocov
Автомобил: Golf 2 Edition One
Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007

Мнениеот iliankocov » Пет 09 сеп 2011 10:06

elimn написа:и си позволявам да пришпорвам Голфа на макс. Имам си и лаф: Лявата лента не е за всеки.

аха... та внимавай само из баирите, където автобусите и камиончетата се движат с колкото може /40-50км/ч / да не тръгне някой разсеян тип да ги изпреварва,докато ти ги изпреварваш, че си нямам никаква идея как от 200++ ще намалиш до 40-50 че дори и 90... :horror: за примерно 20-30 метра... тоо ще намалиш, но не искам да коментирам последствията...
А наздраве :beer

Потребителски аватар
elimn
Автомобил: Golf V
Двигател: BKD 2004

Мнениеот elimn » Пет 09 сеп 2011 10:14

Има място само за тези, които карат с над 20км/ч над ограниченията ли? Хубаво, че се въздържа от дългия си коментар. :kissy: С какви очи щеше да го напишеш нарушителю?
DundyTheCroc написа:Останах без думи от написаното от колежката Elimn, бих отговорил с много дълъг коментар, но ще кажа само, че такива хора просто нямат място на пътищата!

Изряден...Из темата : "С колко кm/h си позволявате да карате над ограничението?"
DundyTheCroc написа:Извънградско 100-110 или с колкото се движи колоната:)
Градско +20 максимално.
С 20 над ограничението си е опасничко в града... Гъмжи от пешеходци и трафика е голям... но за теб има място по пътищата :bowdown ...
И не ми четете само из между редовете колеги... Това, че карам бързо на магистрала, съвсем не означава, че не се съобразявам с останалите и пътя.

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Пет 09 сеп 2011 10:26

Ихаа как ти сипаха с черпака :Mr Green Fun mhihi

Междувременно имаме увеличение на лицемерите вече са сигурно около 220 човека mhihi

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Пет 09 сеп 2011 10:29

Petrolhead написа:Имаме си и идиотка на пътя

Абе по-нагоре беше казал че караш със 70 км/ч по магистралат което е не по малко идиотско... :roll:

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Пет 09 сеп 2011 10:29

elimn написа:Има място само за тези, които карат с над 20км/ч над ограниченията ли? Хубаво, че се въздържа от дългия си коментар. :kissy: С какви очи щеше да го напишеш нарушителю?
DundyTheCroc написа:Останах без думи от написаното от колежката Elimn, бих отговорил с много дълъг коментар, но ще кажа само, че такива хора просто нямат място на пътищата!

Изряден...Из темата : "С колко кm/h си позволявате да карате над ограничението?"
DundyTheCroc написа:Извънградско 100-110 или с колкото се движи колоната:)
Градско +20 максимално.
С 20 над ограничението си е опасничко в града... Гъмжи от пешеходци и трафика е голям... но за теб има място по пътищата :bowdown ...
И не ми четете само из между редовете колеги... Това, че карам бързо на магистрала, съвсем не означава, че не се съобразявам с останалите и пътя.

Не над, а най-много 20+, което предвид грешката на скоростомера ми е 10+, но няма спор в това, че съм нарушител, както и всички останали в София, което не ме оправдава де. За разлика от теб поне не си мисля, че съм хванал Господ за шлифера и съм сам на пътя.

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Пет 09 сеп 2011 10:37

elimn, дано не ти се налага да доказваш това с безразсъдството... Хората неслучайно са ги направили тези ограничения. Едно е 10 км отгоре при изпреварване, друго е 70+... Ако караш така на магистралата, не ми се мисли на първокласен път какво е... Аз там също си позволявам да карам със 100-110 при липса на други превозни средства наоколо през деня, но много се чудя на тези, които ме изпреварват там като спрял на десен завой без видимост. Ако и ти си като тях, няма какво да говорим повече...

Потребителски аватар
elimn
Автомобил: Golf V
Двигател: BKD 2004

Мнениеот elimn » Пет 09 сеп 2011 10:43

DundyTheCroc написа:Не над, а най-много 20+, което предвид грешката на скоростомера ми е 10+, но няма спор в това, че съм нарушител, както и всички останали в София, което не ме оправдава де. За разлика от теб поне не си мисля, че съм хванал Господ за шлифера и съм сам на пътя.

Ей, че се заяждаш! :beat_butt2 Я се върни на 7 стр. и чети написаното с червено. Там ясно казвам, че не съм хванала Господ за шлифера и ясно осъзнавам, че не съм сама на пътя! За разлика аз имам очи и глава, които освен на пътя използвам и преди да наредя хубаво колега във форума.
И ти колега slimmer не си правиш труда да прочетеш:
Това не означава, че шофирането ми е безразсъдно и не се съобразявам с другите участници в движението и пътната обстановка.
:063: Къде пише че минавам цялата магистрала с 200+ със затворени очи? М?

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Пет 09 сеп 2011 10:49

Напротив, правя си труда... Дано трите неща, дето мислиш, че имаш голям контрол над тях, никога не те предават - най-вече четвъртото - колата!

Пожелавам на всички гласували тук лек път и безаварийни километри, както и да карате! И да си имате едно наум, че всичко се случва...

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 09 сеп 2011 10:49

MK4 написа:Абе по-нагоре беше казал че караш със 70 км/ч по магистралат което е не по малко идиотско... :roll:
И аз карам понякога със 70-80-90км/ч по магистралата. Мисля, че е нормално, ако така ми харесва ... мога и с 55км/ч също, макар да не съм пробвал.
Не твърдя, че не нарушавам никога ограниченията, но не виждам защо да не мога да карам ПОД ограниченията, ако е позволено.

elimn, ще мине време, ще си промениш мнението и няма да бъдеш толкова самонадеяна. Дано до тогава имаш късмет! :beer

Последна промяна от myrshavija на Пет 09 сеп 2011 10:53, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пет 09 сеп 2011 10:50

Преди време вадих един чичка от колата му обърната по таван, и той се съобразяваше. Обаче със 150-160 му беше убегнало едно мокро петно точно след завой.
Знаеш ли колко съобразително изглеждаше докато си висеше на колана

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пет 09 сеп 2011 10:51

кой както иска да кара, но да има предвид следното:
- ограничението в коя да е лента е мин 50, макс 130
- карането трябва да става в най-дясната свободна лента (такива филми тая лента е бърза, па оная бавна няма, няма ли коли - караш най-вдясно независимо от скоростта ти, има ли - можеш да ползваш следващата по ред лента в ляво, без да засичаш! тук пак ще напомня, че ограниченията са до 130, тия дето карат с 200 винаги се чувстват засечени, ама нямат никакво право да протестират).
- когато искаш да задминеш някого, вместо да му присветкаш се пуска ляв мигач, при първа възможност той е редно да остъпи в дясно, и да ти направи място
- между колите винаги трябва да се оставя разумна дистанция, натискането отзад (с цел да го подсетиш да мръдне е много опасно, а и за ефекта от резки спирачки на колона от автомобили съм го писал и преди).

тва са елементарни положения, които ако се спазват от всички водачи, всички ще са спокойни. Стига да не пречи на другите, всеки може да кара с колкото си иска, но да е готов да реагира според условията без да присветка, свири и тн.

Конкретно за анкетата: карам според пътните и горните условия, много често карам "с трафика" (това включва в някои случай и превишаване на ограниченията, да)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”