Акумулатори - колко им е животеца?
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Re: Акумулатори - колко им е животеца?
Колега, аз съм с Moll Kamina 62 Ah от вносителя Карио мисля, че беше. Преди 2г. за около 120лв. с отстъпката и 3 години гранция. Доволен съм, с едно изключение - продавача беше казал, че е необслужваем, но след първата година разлепих лепенката отворих клетките и долях вода. Така, че си проверявайте нивото на електролита и при нужда доливайте, ако имате с какво да измерите гъстотата при напълно зареден акумулатор трябва да е 1.27, ако пролет и есен правите цикъл дори и пазарджишките карат 5 - 6 години.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
radi_nrj написа:За какво ти е 75Ah ... 62 са напълно достатъчни.
Стартера вчера като захладня не може да завърти двигателя и почна да прекъсва/хълца и не може да го превърти. Всичко по стартера е сменено. Провериха ми акумулатора на едно място с една машинка(не е товарна вилка, а нещо дребно с 2 сонди - не знам как се казва, за първи път го виждам подобно) и тя показа, че е паднал на 72% от началните 100% на характеристиките си. Като е топло или като загрее малко нямам никакви ядове, студена кола я палих по нанадолнището и това не може да продължава. Не съм си взел кола да я бутам и вече взех да побеснявам.В момента съм с 45Ah и с акумулатор свален от зарядното(електронно лидълско) стартера хълца и не може да запали колата(вчера). Цяла тема бях писал по въпроса, мислих си че проблема е решен, ама то май било просто защото се беше стоплило времето, вече се хванах за главата. Ако пък го мъча по-дълго, може и да развърти, а може и да падне.
На стартера му е шлифован колектора, четките им е правена профилактика, бендикса е сменен, сменена е втулка откъм двигателя. Не знам какво още иска. Майсторите казват - малък ти е акумулатора и за това не пали като е студено.
stefan4o написа:Безпредметно е на бензинова кола с 4 цилиндъра да се слагат такива размери 75Ач
Ами гледам тия Ромбат как 60 и нещо Ah тока им стартовият е 480A, а уж на моят е 450А. За сметка на това 75Ah е над 600А.
Утечки меря по колата - 40mA някакви мижави, това е. Не 75, ами 100 ще сложа ако има как или ще опъна 2 кабела от багажника, просто ми омръзна да се занимавам вече.
Акумулатора го мериха като читав, но другите майстори твърдят, че бил малък за колата. Питах, да го продам на някой с някоя малолитражка като Поло, Фиеста 1.1 - 1.4 нещо от сорта, та като си купя новият да избия малко от цената. За Ромбата питах, защото са по 80-95лв, а тука в Бургас искат по 130-150лв за 62Ah. Уж тия Ромбат били оригиналните за Дачиите, с тези били заводски оборудвани.
Искам просто да паля и да тръгвам, не всеки път като стане студено да се чудя дали ще запаля и да се моля всеки път като завъртя ключа. Старата ми кола беше със стартер с бендикс за ремонт, понякога прескачаше и не палеше от първият път, но винаги палеше.
п.п Акумулатора ми е малък, но почти нов, гаранционен, не знам дали е на много повече от година, година и половина макс. Като загрее колата или е топло - пали от първи път. Като стане студено стартера хълца и не превърта двигателя.
- hristodj
- Автомобил: golf 3 kombi
- Двигател: AHU 97
- Контакти:
С какво масло си?
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
от rombat до rombat има голяма разлика този който е за първаначало/oem вграждане в дачия кара доста,но едва ли има нещо общо с това което предлагат афтърмаркет за сведение преди време от представителство 70Ah беше към 200 лв
п.п 60-62 Ah качествен акумулатор е предостатъчен за тази кола аз карам дизел с 74Ah и нямам никакви проблеми виж ако стартера е за профилактика има лоша маса или друг проблем с колата и 120 да сложиш пак няма да пали
п.п 60-62 Ah качествен акумулатор е предостатъчен за тази кола аз карам дизел с 74Ah и нямам никакви проблеми виж ако стартера е за профилактика има лоша маса или друг проблем с колата и 120 да сложиш пак няма да пали
-
Колега, 62 Ah е напълно достатъчен, пусковия ток е около 520 A. На ауди б4 нямах никакви проблеми с двг 2.0 и масло 15W 40. Ако 62Аh невърти, вземай друг стартер.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
hristodj написа:С какво масло си?
15W/40
batmit написа:Ако 62Аh невърти, вземай друг стартер.
Колега, мерси за съвета, но дадох за стартери, бендикси и прочие 150лв вече. Понякога върти нормално, ся слагам акумулатора и от 1-ви път пали. В стартера не остана нищо, което да не е сменено, освен статора и ротора след шлифоване.
tdi fen написа:от rombat до rombat...
На стартера клемите за връзките бяха почистени. А иначе в не-интернетски магазини, тези тука около мен, акумулаторите 60-ки им искат по 150лв.
-
Ауди б4 съм го палил на -20 с това гъсто масло и то от раз с 62Аh, затова ти казвам, че ако с 62 върти трудно проблема не е в акумулатора. С 45 ако е чисто нов пак ще запали, но на 75% в студа трудно. Изборът е твой, колкото по-голям толкова по-добре.
- hristodj
- Автомобил: golf 3 kombi
- Двигател: AHU 97
- Контакти:
Ако ти е за смяна маслото пробвай с 10w40.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
инжектопляктор написа:гледам тия Ромбат как 60 и нещо Ah тока им стартовият е 480A, а уж на моят е 450А. За сметка на това 75Ah е над 600А.
.
Тези ампери затова са написани там - да ги гледат такива като теб и да се впечатляват.
Този гаранционният акумулатор силно се съмнявам, че все още му е валидна гаранцията. Съмнявам се, че може да му вземеш повече от 20лв. Пролетта дойде, ще имаш още малко проблеми докато се стопли, но после ще палиш лесно поне докато свърши лятото. Тогава си търси друг акумулатор.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Имаш проблем с автомобила, не с акумулатора. Това, че си сменил всичко по стартера не означава, че някъде не можеш да имаш лоша връзка по веригата до него. Провери си и това 

Здр. на всички , новорегистриран съм и имам проблем с Пасата , дано темата да е правилната за да си задам въпроса . Имам Пасат , производство 2004 г ,дизел , 131 коня , карам го вече две години , до сега не съм имал проблем , тази година обаче акумулатора издаде багажа , смених го , обаче след смяната се появи проблема .Проблема е следния ,когато го угася и стои по дълго време ,да кажем една нощ , на другия ден всички данни на таблото са занулени като -среден разход на гориво , изминати километри , време и т.н., ходих при майстори всички вдигат рамене и казват ,че такъв проблем при Пасат не съществувал , посъветваха ме да изключа акумулатора за половин час , направих и това , но проблема с изтриването на данните от таблото не се оправи .
- krassen777
- Автомобил: TUAREG 7L R5
- Двигател: BAC 2005
joro_kem написа:x15 написа:Акумулатори - колко им е животеца? Питам по-конкретно за обикновенните с течна кисилина вътре...
да ме поправи някой, ако греша, но мисля, че всички автомобилни акумулатори са "течни" отвътре, независимо дали са капсуловани или не. а по темата: много индивидуален казус е наистина "животеца" на батерийката...
Има военна разработка, които са с гел и са доста издръжливи! Лично ползвах такъв и нямаше стапяне!

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
ако искаш наистина качествен се вземи oem провери в еура тек там са малко по-тънки ценитеsamo_pechka написа:http://www.odysseybattery.com/marine.aspx за тези съм чел легендино цената
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Факт е че колкото по-стара е колата толкова по-малко изкарва новия акумулатор
Не казвам че всеки с кола на по 15г сменя акумулатори всяка година,но един акумулатор от който собственика на такава кола има оплаквания в повечето случай без проблеми може да се ползва още много време на нова кола 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”