Нов акумулатор

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Re: Нов акумулатор

Мнениеот silent » Пон 09 дек 2013 9:11

и аз да попитам..някой има ли положителен или отрицателен опит с акумулатор от тук http://12v.bg/ ....цените им са доста по-ниски от всички останали търговци...

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 09 дек 2013 10:13

silent написа:и аз да попитам..някой има ли положителен или отрицателен опит с акумулатор от тук http://12v.bg/ ....цените им са доста по-ниски от всички останали търговци...

Да,но това прочел ли си го /цитирам/ :
Условието да получите промоционалната цена е:
Да върнете насреща стар акумулатор със същият или подобен капацитет,
за всеки закупен акумулатор!

в този случай вече цената се изравнява или даже е по висока от на конкурентите....пак евтини търговски трикове за привличане на клиенти :beat_butt2

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пон 09 дек 2013 11:13

да прочетох го ..но за 60Аh обикновен монбат цената е 82 лв с връщане....обикновенно с с връщане свялат 10 до 12лв ...пак е доста по-евтино..

ipipbg
Автомобил: SEAT CORDOBA 6k2
Двигател: AGR

Мнениеот ipipbg » Пон 09 дек 2013 11:19

нещо не ми се връзва,как така в единия сайт теглото на акумулатор MONBAT FORMULA 77ah е 17 кг ,а в другия е Тегло: 18.450 кг ..... хахахаха

batmit
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL 2000

Мнениеот batmit » Пон 09 дек 2013 16:56

Единият празен, другият пълен :icon_lol . Все ще измислят нещо да те излъжат.

ipipbg

Мнениеот ipipbg » Пон 09 дек 2013 17:15

е те са GEL запечатани ... :icon_lol
Шашмата е пълна , просто купуваш един акумулатор,слагаш го и се молиш да те кара 2 години колкото е гаранцията на повечето и това е.
Няма какво да се правят драми при положение че пръскаме толкова повече пари за други неща по нашите кошници :mhihi

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 09 дек 2013 17:19

Stivi написа:
TiL написа:Пълен филм... Мислех за бош, но като чета... Понеже от монбата на предишната ми кола останах доволен (7 години издевателства и издържа геройски) мисля пак да заложа на българското. Та какво ще кажете за http://store.emk-33.com/product/794133/akumulator-tyagov-12v-075-ah-semi-traction-monolith-power-monbat.html 075 (Ah) мисля са достатъчни за моя мАтор.

Нали правиш разлика между стартов акумулатор и тягов такъв понеже този от линка е тягов icon_idea

Серията Monolith Power са полутракционни (хибрид между тягов и стартерен) и стават за стартерни. Те са изцяло с ляти плочи с по-малък стартов ток, но огромен резервен капацитет. Даже ги препоръчват за таксита.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 09 дек 2013 17:20

radi_nrj написа:Акумулатори съветвам да се взимат само от официалните представители. За 100-тен път пиша, че е много по-важно да вземеш пресен акумулатор отколкото някой на примоция дето е висял по складове.

Така е. Даже съм попадал на оферта от вносител, на която пише забележка, че акумулаторите не трябва да стоят повече от 6 месеца на склад.

Относно http://www.akumulatori.bg - аз съм доволен а и като гледам имат доста сериозен човекопоток, което значи, че при тях не се застояват много акумулаторите.

batmit

Мнениеот batmit » Пон 09 дек 2013 17:33

Тези нови технологии нещо не ми допадат - сухи, с гел и тем подобни. Аз предпочитам акумулатор със сярна киселина, да мога да следя гъстотата и да го доливам при нужда. Пролет и есен по един цикъл и минимум 5години живот на акумулатор Искра.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 09 дек 2013 17:36

batmit написа:Тези нови технологии нещо не ми допадат - сухи, с гел и тем подобни.

Сухи акумулатори няма!!! Има такива с абсорбиран елетролит в AGM сепаратори и с гелообразен, но те повечето са за тягови. Има и AGM батерии за автомобили, но те са много скъпи!

ipipbg

Мнениеот ipipbg » Пон 09 дек 2013 17:44

ето това е едно писмо от акумулатори.бг

"Живота на обслужваемите и необслужваемите акумулатори на Монбат, при добри обстоятелства е абсолютно еднакъв - горе долу от 3 до 5, 6 години. Разликата между тях е, че при обслужваемите трябва да се проверява нивото на електролита в батерията и при нужда да се долива, при необслужваемите тези действия не са необходими - по-безгрижен е. И единият модел има предимства и другия също. Относно качеството, според мен е еднакво. След някоя и друга година обслужваемите акумулатори ще изчезнат от пазара. Лично аз продавам акумулатори на Монбат от 15 - 16 години, техен оторизиран сервиз сме от над 10 години, познати са ни до болка :-) ...
Относно датата на производство, Formula и Dynamic ги бяхме свършили в склада през ноември, така че в най-лошия случай са на 10 - 20 дни от датата на производство, акумулаторите през този сезон на годината не могат да заседят.
За всякакви въпроси съм на разположение"
Поздрави

днес отидох до един приятел ,който бачка в гаражче където слагат аларми и ксенони.Дойде една кола audi A6 1,9TDI 110к.с. заговорихме се за акумулатори и се оказа ,че човекът си е купил акумулатора от акумулатори.бг преди 3-4 дена :mhihi ето този http://akumulatori.bg/129/Product/22/VARTA%2077Ah%20SILVER%20dynamic#info и за сега бил много доволен и бърза доставка :) пишат му гаранция по телефона(дава си номера на колата и модела ,марката) пращат акумулатора с гаранционната карта и още на другия ден били при теб ,ако има проблем през гаранционния срок го насочват към оторизирания сервиз на дадената марка в града ако няма в града в съседния град :mhihi

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Пон 09 дек 2013 17:54

Е точно за същия момчето за което писах от Ауди форума ми даде цена 178лв

ipipbg

Мнениеот ipipbg » Пон 09 дек 2013 17:57

важното е КЪСМЕТ да имаш :mhihi да случиш на читав :)

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Пон 09 дек 2013 18:08

Стига бе това да не е прасе :mhihi Акумулатора си има гаранция и ако се прецака го връщаш

batmit

Мнениеот batmit » Пон 09 дек 2013 18:44

Късмет в тая работа няма. Карай ги да мерят пусков ток пред теб и гледай какво показва, друго датата на производство - търси някъде щампа по пластмасата или по клемите. Общо взето да е колкото може по-нов и в изправност, релето при включени консуматори да зарежда 14V, а от там нататък КЪСМЕТ.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”