cecoa1 написа:Задължително в тоя живот е само папкане, спинкане, и ходене до тоалетната. Аа, също смъртта и данъците.Всичко друго е по желание, демек може и без него. Което не значи, че човек няма и много други нужди за да се чувства добре. За мен нещо ненужно, е това, което и да ми го подаряват няма да го ползвам. Или нещо, което не бих си купил, дори и да съм най-богатият човек на света. Та ако парите не са фактор, кола само на предно предаване май почти никога не бих карал, освен ако не е някаква супер култува ретро класика. На задно е по-вероятно но пак само за кеф. Или и от двата вида само за тестване пак може. Но иначе бих карал предимно 4х4...а защо не и 6х6, имаше някаква такава джипка на Мерцедес.
DoH_KuXoT написа: Не е задължително, но като се наложи си е благинка. :)
DoH_KuXoT написа:Никога не съм имал собствен автомобил 4х4 , но съм имал няколко случая , в които съм съжалявал доста . В Гърция бяхме на море, избирахмеси всеки ден по няколко нови плажа ей така на случаен принцип. Палим колата караме по втория ръкав на халкидики , гледаме картата на навито и където има пък , който стига до морете се пускаме надолу (най-хубавите и девствени плажове намерихме така и беше едно прекрасно лято) , на един от плажовете имаше неприятна изненада обаче. Отбивката беше асфалт, после насипан чакъл и изведнъж хоп влажна глина от дъжда предния ден, стабилен наклон , както се спускахме с 2-3 км/ч колата тръгна като на лед надолу , 30 метра ме тегли настрани и надолу, върти ми се задницата , някак си спрях и до там, 17" 225/45 летни станали широки двойно с 10 сантиметра глина и като бъчви, слязохме от колата и 30 минути сме боксували на заден ход 4 човека ме бутат, едва се върнахме 10 метра. Айде пеша до близкото селце, трактор 300 евро и айде на плаж . Най-скъпите 20 метра са ми това![]()
Не мога да кажа , че подобни случки го правят задължително, но напоследък все повече време прекарвам на вилата с децата и пасата от аватара се ползва просто да ни заведе до къщата и после 3 дни се кара само Grand Cherokee 2.7 crd 2002. Миналия уикенд направо през поляните със зняг се качихме на страхотна пързалка , после обикаляхме до близкото езерце, ходихме в гората. Все неща , които пасата не може, дойдоха ни гости със една зафира, объркали пътя към къщата и на първия баир , почнал да слага пластмасови вериги, целия се омазал в кал. Отидох подминах го , закачих го и си го издърпах с джипа нагоре.
Преди 3-4 години с чероките и със стария пасат B5.5 правихме рожден ден с 10-тина коли, на сутринта , едно субаро си тръгна, един вранглер следнего и останалите 8 - 9 коли съм ги дърпал един по един да могат да си тръгнат. Накрая и мен ме дръпна тъста с джипа да изкараме и пасата и така.
Не е задължително, но като се наложи си е благинка. :)
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 30 госта