ГО и бонус малус системата
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: ГО и бонус малус системата
Asko VW написа:2. Чисто законово - казват негативите за колата се запазват при прехвърляне, защото Е ВЪЗМОЖНО ОТДЕЛНИ ВОДАЧИ да злоупотребяват. Тоест наказваме всички заради евентуални нарушения на отделни лица.
И как точно наказваме всички?Даже ми се струва,че могат да се изведат облаги.
Бай Иван написа:https://www.dnes.bg/cars/2018/11/26/2-mln-rodni-shofiori-shte-polzvat-bonus-18-hil-djigiti-malus.394640
PR-ът на КФН продължава. Говорят (пишат) се общи приказки. Никой не е против бонус-малус, но предполагам повечето разумни хора са против конкретния бонус-малус предложен от КФН.
Там е работата, че споменават 18хил с 400% малус. А колко стотици хиляди ще имат по 100-200% го пропускат. И на каква база се смятат тия с 400% или по-малко, никой не казва, иначе ги сметнали.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
На база контролните точки на талона,лесна работа.
Iezekil написа:На база контролните точки на талона,лесна работа.
От това се опасявам, че е малоумно. Един хванат без колан 10 пъти ще плаща колкото друг, причинил ПТП с тотална щета + жертви. Все рискови шофьори нали, давай +200% примерно. ББ трябва да трепери и наглежда какво ще сътворят накрая, че Нова година е близо и обявят ли правилата може да му се разклати трона.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
В една Англия например, малуса се трупа САМО ако си причинил ПТП.
При други нарушени по ЗЗДП няма малус, както искат при нас да стане. Все пак ти си нарушил закон по който търпиш адмистративно нарушени и НЯМА нищо общо със застрахователите и гаранционния фонд.
Така че ако и тук се приеме само ПТП да е малус, аз съм ЗА с двете ръце.
При други нарушени по ЗЗДП няма малус, както искат при нас да стане. Все пак ти си нарушил закон по който търпиш адмистративно нарушени и НЯМА нищо общо със застрахователите и гаранционния фонд.
- Бай Иван
- Автомобил: Skoda Fabia I Seat Alhambra
- Двигател: ASY AWC
Да ама не. Искат да прехвърлят държавната работа в частни ръце вкл. и малуса да следи и за неслагането на колан, от което после ще страдам при плащането на ГО, което вярвам всеки от нас разбира какво значи....
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
А къде пише че малуса, който ще върви с колата, ще се трупа и от имуществена отговорност(птп) и от персонална(нарушения)? Не видях това да е уточнено, логично е финалната наредба да трупа малус върху имуществото, само от имуществения компонент.
доколкото четох наредбата, за малуса има една формула и той се трупа на всички по нея
дори и да ревизират формулата и да гледат само виновно причинени ПТП-та, за мен колата не може да носи собствен малус. Утре ще го добавят и за каско-то
дори и да ревизират формулата и да гледат само виновно причинени ПТП-та, за мен колата не може да носи собствен малус. Утре ще го добавят и за каско-то
Последна промяна от VWGT на Пон 26 ное 2018 12:22, променено общо 1 път.
Andonov написа:В една Англия например, малуса се трупа САМО ако си причинил ПТП.
Така е логично, но коментарите по медиите досега все намекват за "данни от КАТ", т.е. кажете кой какви нарушения/глоби е имал да сметнем. Покрай всички безумни решения, които се вземат последните години няма да се учудя, ако и тук разумът отсъства.
разбира се че отсъства, не може да се действа първосигнално, т.нар. експерти трябва да мислят, не само да се упражняват в писане
както оправиха проблема с размера на обезщетенията към далечни роднини, така трябва и тук да си коригират глупостите.
както оправиха проблема с размера на обезщетенията към далечни роднини, така трябва и тук да си коригират глупостите.
Ами те това за обезщетенията уж го оправиха, но не съм чул ЗК да са си "оправили" размера на вноските. Нали уж вдигнаха ГО с 40-50% заради тия очаквани разходи. Сега ги защитиха от големи разходи, а те се ослушват за коригиране на приходите си.
там го изиграха хитро ... първо вдигнаха набързо цената заради това, после заплашиха, че ще ги вдигнат още ... до хиляда лева! След това мендастоянова избълва безумната идея, после протести а... у ... преправиха предложението и то вече беше приемливо.
Точно към края на януари, февруари 2019 година, ще стане даже по-лошо от онова време на 2013 година. Тогава всички тези опасни реформи, за данъка за старите коли и новата система бонус-малус на ГО, ще се стоварят ударно върху хората. Тогава пак идват най-големите зимни битови сметки, излизат новите данъци и т.н. Просто не ми се мисли, какви ще бъдат последиците от всичко това...
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”