ABSOLUT написа:
Единствения проблем при нас в България е, че заради липса на възможност за контрол (уреди за измерване на прозрачност), на законодателя му е по-лесно да забрани изцяло нещо, вместо да го контролира.
А нормално щеше да бъде, да въведът някакъв максимален % затъмнение и който е над него, да го глобяват. Ама не, нали чичко катаджия няма как да провери това.
Здравейте
както съм посочил в първият си пост по темата
Законодателя е приел норми, както съм дал линк според международните такива - в случая за жалост е факт!
За челен прозорец нормата е 70 % за страничните 75 % !!!!
Не се разрешава нищо извън фабричното - толкоз
Колкото и да се увърта и да се правят тълкования това е положението
Дори ако някой си направи труда да погледне на повече коли си пише процента transperant колко е на самия прозорец
Това са норми с които се съобразяват производителите на автомобили !!!
За това и на фабрични - суперлуксозни автомобили се налага дотунинговане с фолио, когато собственика гони максимален комфорт от топлина или просто иска да дозатъмни , което обаче в случая се явява незаконно според м/ународните норми !!!
Не знам с такъв сертификат като показания от колегата дали може да мине номера - освен пред някой тъп селски милиционер.
Факт е че са от 87 година на миналия век и нещата доста са се променили оттогава - но тоава са нормите за момента
още един факт - отпреди година са закупени от МВР - 200 мобилни у-ва за мерене на светлопропускуливост
Вероятно не ги носят с тях з, но в управленията вероятно разполагат с такива - ако стане голямо заяждане - гориш !
Поздрави