Сертификат за тонирани/затъмнени стъкла...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
bulaki
Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
Двигател:
Контакти:

Re: Сертификат за тонирани/затъмнени стъкла...

Мнениеот bulaki » Пет 05 авг 2011 20:23

KirilGeorgiev написа:Не съм писал че съм подготвен на тема фолио а какво мисля с което не ангажирам никой Нещата не знам точно как стават а не ме и интересува но знам че тъмните цветове привличат светлината

Разликата,която не я знаеш е,че колкото по-тъмно е фолиото,толкова повече задържа жегата преминаваща през него,но не и при всички фолиа е така.Обикновено евтините фолиа са доста некачествени(изработени са от 3 слоя-целофан,различно тъмно боядисано лепило и още един целофан малко по-издръжлив на надраскване(при "американското фолио").
Другото е,че издръжливостта на "американското фолио"(китайко,тайванско и т.н.) няма нищо общо с истинското американско фолио,което е многопластово както спомена и колегата ABSOLUT

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пет 05 авг 2011 20:33

Е точно това ми е чудно как става хем привлича светлината хем държи жегата Според скромните ми познания по физика това е невъзможно

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пет 05 авг 2011 20:40

Възможно е!Обясниха ти го,че има филтри,които не пропускат светлината и топлината!

Потребителски аватар
PabloEscobar
Автомобил: BMW E91
Двигател: M57D30O2

Мнениеот PabloEscobar » Пет 05 авг 2011 21:30

Ето аз какъв сертификат имам. Превел съм го на немски за всеки случай, но до сега не ми се е налагало да го показвам нито в България, нито в Германия :да:

Изображение

Потребителски аватар
Plehi
Автомобил: Passat B8 T4 Touareg W140
Двигател:

Мнениеот Plehi » Пет 05 авг 2011 22:44

Ljubon написа:
Plehi написа:`фатката е , ако някак си с много вътрешен в коя и да е банка ти издейства сертификат,удостоверение,заявление .... кой както иска така да го нарича , че въпросната кола превозва пари и се води "инкасо"
:drinking:

Направо гениална идея! mhihi И в името на какво се прави всичко това? :screwy
Сигурно със затъмнени стъкла ставаш гъзар и баровец, а? :applause:

ABSOLUT ме е изпреварил с отговора :drunk
Казвам какъв вариант има :)
Дали ще е за комфорт,гъзария и т.н. аз си го решавам.Мога ,правя го.
И голф съм имал и поло от магазина,сега също имам кола от магазина,имам и 20 годишна, имам и средно стара.Няма смисъл да се заяждаме.Ако се прецени да се изтрие този пост :да:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Съб 06 авг 2011 11:25

DarkForce написа: днес на един amg s63 на няколко месеца от магазина тъкмо му слагаха фолио в/у иначе скъпите и поръчкови стъкла !

Колега, разказа ти... да се прави "дотунинговане" на нова S-класа от магазина и то от нашенски майстор ми звучи някак си невероятно. :screwy Защото ламинираното челно стъкло е стандартна екстра на базовото оборудване дори на новите коли от среден клас. Ето ти един пример:
http://www.volvocars.com/bg/Documents/p ... ts/s40.pdf

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Съб 06 авг 2011 13:09

Ljubon написа:
DarkForce написа: днес на един amg s63 на няколко месеца от магазина тъкмо му слагаха фолио в/у иначе скъпите и поръчкови стъкла !

Колега, разказа ти... да се прави "дотунинговане" на нова S-класа от магазина и то от нашенски майстор ми звучи някак си невероятно. :screwy Защото ламинираното челно стъкло е стандартна екстра на базовото оборудване дори на новите коли от среден клас. Ето ти един пример:
http://www.volvocars.com/bg/Documents/p ... ts/s40.pdf

Всъщност ламинираното предно стъкло (два пласта стъкло и вид пластмаса между тях) е стандарт в автомобилостроенето във всички класове от вече близо век. :idea3
А това което според мен, колегата ЧернаСила, има предвид относно скъпите и поръчкови стъкла на S-класата е, че са били "двойни". Скъпа екстра, която обаче се отнася за страничните стъкла на вратите, двойни като стъклопакет на дограма. Вътре е много по-тихо.
И само като пример, това са автомобили "дотунинговани" от "нашенски майстор", един мой приятел, който се занимава с фолия.
Да видиш нещо "невероятно" mhihi

Изображение Изображение
Изображение Изображение
Изображение Изображение
Изображение Изображение
Изображение Изображение Изображение Изображение
Изображение

Потребителски аватар
DarkForce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkForce » Пон 08 авг 2011 8:11

ABSOLUT написа:
Единствения проблем при нас в България е, че заради липса на възможност за контрол (уреди за измерване на прозрачност), на законодателя му е по-лесно да забрани изцяло нещо, вместо да го контролира.
А нормално щеше да бъде, да въведът някакъв максимален % затъмнение и който е над него, да го глобяват. Ама не, нали чичко катаджия няма как да провери това.

Здравейте
както съм посочил в първият си пост по темата

Законодателя е приел норми, както съм дал линк според международните такива - в случая за жалост е факт!
За челен прозорец нормата е 70 % за страничните 75 % !!!!
Не се разрешава нищо извън фабричното - толкоз
Колкото и да се увърта и да се правят тълкования това е положението
Дори ако някой си направи труда да погледне на повече коли си пише процента transperant колко е на самия прозорец
Това са норми с които се съобразяват производителите на автомобили !!!

За това и на фабрични - суперлуксозни автомобили се налага дотунинговане с фолио, когато собственика гони максимален комфорт от топлина или просто иска да дозатъмни , което обаче в случая се явява незаконно според м/ународните норми !!!

Не знам с такъв сертификат като показания от колегата дали може да мине номера - освен пред някой тъп селски милиционер.

Факт е че са от 87 година на миналия век и нещата доста са се променили оттогава - но тоава са нормите за момента
още един факт - отпреди година са закупени от МВР - 200 мобилни у-ва за мерене на светлопропускуливост
Вероятно не ги носят с тях з, но в управленията вероятно разполагат с такива - ако стане голямо заяждане - гориш !
Поздрави

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пон 08 авг 2011 10:55

ABSOLUT написа:...
Предимствата са:
1. Спира почти на 100% UV лъчите, не е вредно за кожата ми и за интериора на колата...

Обикновеното стъкло спира почти на 100 процента ултравиолетовите лъчи.За какво ти е фолио в този аспект? :gruebel
ABSOLUT написа:...3. По-тъмно е вътре и ми е по-дискретно, нещо като лична територия. А отзад, където е съвсем черно, не се вижда от крадците дали има нещо за крадене...

Ето къде се криел ключа от палатката :да: Поради което на запад от Калотина затъмнените с фолио стъкла в масовия случай означават принадлежност към едно определено вероизповедание :bowdown :bowdown ,или към една определена социална прослойка :a boi de :061: :026:
:respect
BTW,както го е описал някой в един друг форум:
...Старата ми кола беше комби и имаше фолио отзад, спряха ме гръцки полицаи и просто ми казаха "чикиджия" (поне така ми преведе приятел), но никакви проблеми не направиха...

Потребителски аватар
DarkForce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkForce » Пон 08 авг 2011 11:32

icoico написа:

Обикновеното стъкло спира почти на 100 процента ултравиолетовите лъчи.За какво ти е фолио в този аспект? :gruebel

icoico
в огромна грешка си !!!
Няма обикновено стъкло, което да спира UV лъчите !!!
Както няколко пъти казах - дори и специалното изпълнение на фабричните не спират твърде висок процент от тях и за това се налага допълнително фолиране !!!

За сетен път ТОВА НЕ Е ТЕМАТА !!!!!

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пон 08 авг 2011 15:31

DarkForce написа:
icoico написа:

icoico
в огромна грешка си !!!
Няма обикновено стъкло, което да спира UV лъчите !!!
Както няколко пъти казах - дори и специалното изпълнение на фабричните не спират твърде висок процент от тях и за това се налага допълнително фолиране !!!

За сетен път ТОВА НЕ Е ТЕМАТА !!!!!

Колко е висок този твърде висок процент? :roll:
Част от реклама на реномиран производител(червеното от мен :Mr Green Fun )
[b...]Уникална защита до 99,9% от UV лъчи

Фолиото UVShield е голяма крачка напред в защитата от слънцето и в областта на производството на фолиа. Поради лекотата и фиността си продуктът е почти невидим, въпреки това може да се твърди за него, че е с възможно най-добрия ефект от всичките фолиа. С този продукт можете да предпазите вашите пътници и себе си от 99,9% от вредните UV лъчи на слънцето. Въз основа на независими тестове може да се каже, че фолиата LLumar са с най-висок UV защитен фактор - 80! ... UVShield Филтрира почти всички вредни лъчения, които са основната причина за рак на кожата и други кожни заболявания ...

[/b]
А по темата:
DarkForce написа:...Законодателя е приел норми, както съм дал линк според международните такива - в случая за жалост е факт!
За челен прозорец нормата е 70 % за страничните 75 % !!!!
Не се разрешава нищо извън фабричното - толкоз
Колкото и да се увърта и да се правят тълкования това е положението...

:да: :да: :да:

Потребителски аватар
DarkForce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkForce » Пон 08 авг 2011 16:21

icoico
би ли разяснил какво точно е идеята на написаното от теб???
защото за мен си е чисто чесане на пръстите

темата е за сертификати за фолиото, а не за/против и прочие - аз съм събрал и предоставил информация точно по темата !

ти и другите след това го обърнахте на "аз знам всичко " и съответно я зацапахте доволно,
сега дори човек да иска да разбере нещо ще се откаже !

жалко, че модераторите не взеха отношение на време
поздрави

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пон 08 авг 2011 16:50

Смисълът е:
Абсолютно си прав,никъде в ЕС няма сертификат който да оправдае затъмняване на предното и двете предни странични стъкла,а за останалите просто не ти трябва никакъв сертификат,доколкото автомобили без две странични огледала вече почти не се срещат :idea:
Останалото го дописах,защото не си падам фен на подвеждащата реклама,за което моля да бъда извинен :beer
Между другото,кое във фолиото представлява УВ защита,все си мислех,че е тънък филм силициев или цериев, или цинков оксид... или нещо такова?

Потребителски аватар
feniksgod
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AGU 1999

Мнениеот feniksgod » Нед 14 окт 2012 19:31

:banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:
Ще се опитам максимално да спазя правилата на форума и човечността си.
Искам да запитам къде последно може да се издаде такъв сертификат. Стъклата са съвсем леко опушени и не са с фолио.
Днес имах случай просто случай, в който единият катаджия поне отиваше в гроба. :banghead:
Изкараха ме от всякакво равновесие. Колата ми дойде така от Англия и не е с фолио !!!!!

Благодаря ви предварително на всички за разбирането.

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Пон 15 окт 2012 0:03

Доколкото съм запознат единствено "Технотест" издават сертификат за светлопропускливост. Въпреки всичко няма вариант да са тонирани предните стъкла и всичко да е законно.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”