TESLA електромобил...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Re: TESLA електромобил...

Мнениеот VWGT » Пон 17 фев 2025 13:27

Не е гражданска организация, а медия Consumer reports, която прави ревю. Изкарала е джипката калпава, обръщала се не знам какво и съответно продажбите спаднали. Те са завели дело срещу въпросната медия за уронване на престижа. Спорът се е точил 10 години и накрая е завършил със споразумение.

Ферари не водят дело, а само са заплашили с такова човек, който е променил визията и името на колата на Purrari за шоу. Може би и за пари, не знам.
Второто им дело е срещу някой, който вече със сигурност изкарва пари на техен гръб. Прави реклама с тяхна кола, за която не си е платил.

В нито един от тези случаи няма оплаквания на краен клиент.

Няма как имиджа и репутацията да не влияе на продажбите, а на тях явно не им пука. В това е целия въпрос. От ексцентричен техгийк мултибилионер, Мъск стана крайнодясна ярка политическа фигура. Рязко се "изп*ка" в мозъците на всичките си клиенти в къщи и по света. Защото републиканците не са фенове на тока, никой от тях не би взел Сайбъртрък вместо лифтнат F150. Хайл изцепките му със сигурност не се възприемат в Европа, а при евентуали мита, ТЕСЛА са първите които ще го отнесат. И понеже май само в Китай продажбите вървяха някак, той е решил да съди недоволни клиенти.

Статията е информативна, не е лошо бг собствениците на ТЕСЛА да внимават как недоволстват.

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Мнениеот hvp800 » Пон 17 фев 2025 17:05

А собствениците на VAG трябва ли да внимават как недоволстват ?
Или те са знаят кво карат ( няма да употребя думата за външни тоалетни) и къщо така знаят , че всякакви недоволства са предварително обречени на неуспех !
Всички проучвания сочат , че Юнипер-а ще е най-продавана кола в ЕС, това означава ли , че собствениците им са нацисти , или пък са либерали ?

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Вто 18 фев 2025 0:32

В този момент от историческото развитие на темата трябва да заявя, че Тесла няма да си купя!
Не защото колите не стават и нещо се е променило в този аспект от мнението ми!

Просто ... този ... Мъск...
Явно постигна твърде много ...
Не знам!
Посредствения ми ум не възприема новоро му амплоа!

(За историята: говоря за момента, в който той зае всички фашисио-комунистично-диктаторски позиции - няма друга медия осве Х, рождения ден на Тръмп е национален празник. etc ... Дори не мога да кзброя ... С 2 думи - моментът, в който се видя като новия президент след Тръмп! \\и забрави, че е имигрант ...)

Spikul

Мнениеот Spikul » Вто 18 фев 2025 10:22

group® написа:В този момент от историческото развитие на темата трябва да заявя, че Тесла няма да си купя!
Не защото колите не стават и нещо се е променило в този аспект от мнението ми!

Просто ... този ... Мъск...
Явно постигна твърде много ...
Не знам!
Посредствения ми ум не възприема новоро му амплоа!

(За историята: говоря за момента, в който той зае всички фашисио-комунистично-диктаторски позиции - няма друга медия осве Х, рождения ден на Тръмп е национален празник. etc ... Дори не мога да кзброя ... С 2 думи - моментът, в който се видя като новия президент след Тръмп! \\и забрави, че е имигрант ...)

Горкичкият, сигурно си много разстроен от всички "фашисио-комунистично-диктаторски позиции", нали?! До оня ден го величаехте като визионерът на света, а сега го плюете, само заради политическите му възгледи. Много демократично и либерално, няма що.
Апропо, няма да е лошо да прочетеш що е то фашизъм (фашистко), комунизъм и диктатура, защото употребата на квалификации, без да знаеш тяхното значение, прави така че мнението ти да изпада леко в мозъчна сингурярност.
Само да ти дам жокери: фашизмът търси война и създава военно гражданство в противовес на марксизма, а Мъск иска мир, комунизмът пък отрича милиардерите, а той е най-богатия човек на света, докато диктатурата забранява изборите, а той е назначен от законно избрания президент на САЩ.
Но какво ли разбирам аз, човекът който не харесва електрички, защото вярва в някаква конспиративна наука пропагандираща електро-магнитното поле за опасно :mrgreen

Потребителски аватар
hvp800

Мнениеот hvp800 » Вто 18 фев 2025 23:45

Не си разбрал иронията , точно както не разбираш и електромагнитното поле :no

Spikul

Мнениеот Spikul » Сря 19 фев 2025 0:06

Държиш се като поредната ощипана мома с доста нескопосано оправдание, подходящо за функционално неграмотен. Доста жалки политически пристрастия са това.
Но добре, че се появи ти и с нетърпение чакам да ми обясниш що е то ЕМП. Сигурно като съм го учил, когато си бил в детската градина, и за това ще ми е любопитно да ми разкажеш малко по-обстойно за него. Но като те гледам колко си голословен, едва ли ще напишеш нещо повече от един ред с инфантилно заключение кой колко разбира, явно хвърляйки на боб :mrgreen .

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 19 фев 2025 12:44

Да се придържаме към добрия тон!

Потребителски аватар
hvp800

Мнениеот hvp800 » Сря 19 фев 2025 19:47

Но добре, че се появи ти и с нетърпение чакам да ми обясниш що е то ЕМП

Твърде дълго е за обяснение , а на мен не ми се пише толкоз , или поне не съм сигурен , че си струва точно в тази тема да се дискутират подобни глупости.
Като за начало ще те попитам колко е електромагнитното поле на произволен домакински уред ? Колко е на ъглошлайф , бормашина или друг подобен ? Колко е на подгрева на седалките или волана ? Има го в почти всяка кола. Телефон и лаптоп имат ли такова поле?
Та да видим какво ще отговориш на такива елементарни въпроси и ще видим кво си учил , когато съм бил в детската градина :mhihi

Потребителски аватар
group®
Темерут

Мнениеот group® » Сря 19 фев 2025 19:57

Spikul написа:
Апропо, няма да е лошо да прочетеш що е то фашизъм (фашистко), комунизъм и диктатура....

:h020

Ти си един много тъжен човек, с много изкривена самооценка. Още от времето, когато беше 777 и ми пълнеше форумната поща с глупостите си :exclaim

Spikul

Мнениеот Spikul » Сря 19 фев 2025 21:01

hvp800 написа:Но добре, че се появи ти и с нетърпение чакам да ми обясниш що е то ЕМП

Твърде дълго е за обяснение , а на мен не ми се пише толкоз , или поне не съм сигурен , че си струва точно в тази тема да се дискутират подобни глупости.
Като за начало ще те попитам колко е електромагнитното поле на произволен домакински уред ? Колко е на ъглошлайф , бормашина или друг подобен ? Колко е на подгрева на седалките или волана ? Има го в почти всяка кола. Телефон и лаптоп имат ли такова поле?
Та да видим какво ще отговориш на такива елементарни въпроси и ще видим кво си учил , когато съм бил в детската градина :mhihi

Празнодумствай си колкото искаш, не ми пречиш. Всеки нов телефон с безжично зареждане може да измери абсолютно всяко ЕМП и то с голяма точност, именно защото този принцип ползва при индукционното зареждане.
На моите седалки подгревът им стига до 70 микро Тесли. Само за сравнение, както бях писал в тази тема, измерихме ЕМП от 2 мили Тесли (2000 микро Тесли) във Волво ЕХ30 при ускорение до 50 км/ч.
Ето дори една скорошна статия за ЕМП в хибрид и то в сайт, където се пише доста за електрички: https://www.magility.com/en/electromagn ... xperiment/

group® написа:
Spikul написа:
Апропо, няма да е лошо да прочетеш що е то фашизъм (фашистко), комунизъм и диктатура....

:h020

Ти си един много тъжен човек, с много изкривена самооценка. Още от времето, когато беше 777 и ми пълнеше форумната поща с глупостите си :exclaim

Толкова съм тъжен, че чак щях да падна от смях като прочетох какво си написал :mhihi
Диагнозата ти е ясна - параноя :mhihi
Нито някога съм имал друг профил, нито някога съм ти писал на личната поща. Пък ти като няма какво конкретно да напишеш, си вярвай ако искаш и в Големия розов слон и си мисли, че има световна конспирация срещу теб :mrgreen

Потребителски аватар
hvp800

Мнениеот hvp800 » Сря 19 фев 2025 21:23

Spikul написа:Празнодумствай си колкото искаш, не ми пречиш. Всеки нов телефон с безжично зареждане може да измери абсолютно всяко ЕМП и то с голяма точност, именно защото този принцип ползва при индукционното зареждане.
На моите седалки подгревът им стига до 70 микро Тесли. Само за сравнение, както бях писал в тази тема, измерихме ЕМП от 2 мили Тесли (2000 микро Тесли) във Волво ЕХ30 при ускорение до 50 км/ч.
Ето дори една скорошна статия за ЕМП в хибрид и то в сайт, където се пише доста за електрички: https://www.magility.com/en/electromagn ... xperiment/

Отговорът ти тотално затвърждава , че ти си поредният Фейсбук експерт с нулево покритие ! Линка дето си дал съвсем случайно е сред първите на Гугъл , и дори не си си направил труда да прочетеш какво пише в него!
А тесли , микротесли , и нанотесли са различни неща …,та да , продължавай .

На бас , че самолетите те пръскат с вируси :mhihi

Spikul

Мнениеот Spikul » Сря 19 фев 2025 21:34

hvp800 написа:
Spikul написа:Празнодумствай си колкото искаш, не ми пречиш. Всеки нов телефон с безжично зареждане може да измери абсолютно всяко ЕМП и то с голяма точност, именно защото този принцип ползва при индукционното зареждане.

Отговорът ти тотално затвърждава , че ти си поредният Фейсбук експерт с нулево покритие ! Линка дето си дал съвсем случайно е сред първите на Гугъл , и дори не си си направил труда да прочетеш какво пише в него!
А тесли , микротесли , и нанотесли са различни неща …,та да , продължавай .

На бас , че самолетите те пръскат с вируси :mhihi

Не е лесно да си функционално неграмотен. Ти нямаш елементарни познания по електротехника щом смяташ, че 2 мили Тесли не са 2000 микро Тесли :mrgreen
А ако имаше базов интелект, щеше да стигнеш до края на статията и да видиш резултатите, ама явно не може да прочетеш повече от 2 реда :mrgreen
На бас, че са ти промили мозъка, че всеки, който не харесва електрички е путинист, привърженик на Кемтрейлс и е антиваксър. Е, сега трябва да ти разбия детската психика и да ти кажа, че не съм нито едно от изброените.
Твърде елементарни похватчета ползваш. Ще напишеш ли нещо конкретно или ще хабиш батерийката на айфончето си и ще увеличаваш въглеродния си отпечатък :mrgreen

Потребителски аватар
group®
Темерут

Мнениеот group® » Чет 20 фев 2025 16:09

Spikul написа:
Нито някога съм имал друг профил...

Това още повече ме параноясва - размножавате се :exclaim
Така или инак, ще последваш съдбата му, като гледам :c020

Spikul

Мнениеот Spikul » Чет 20 фев 2025 16:49

group® написа:
Spikul написа:
Нито някога съм имал друг профил...

Това още повече ме параноясва - размножавате се :exclaim
Така или инак, ще последваш съдбата му, като гледам :c020

Прав си, има световна конспирация срещу теб от размножаващите се потребители тук, които са платени лично от Путин, Тръмп и Мъск. И да не си посмял да си помислиш, че може би грешката е в теб, грешката е във всички останали.
Реших все пак да се поразровя защо ти се привижда навсякъде някой си 777 и каква пък му е толкова тежка съдбата и видях, че отново си проявил неистов георизъм от надменност и егоцентризъм. Мислиш, че ми дреме и се плаша дали някой ще ми наложи БАН или не? Каквото повикало, такова се обадило. Ти беше този, който реши с първите си мнения към мен да ми заявиш, че пиша глупости и едва ли не нямам електричка, защото гроздето било кисело и нямам пари да си купя. Така, че не очаквай снизхождение и някакво различно от твоето поведение.
Ако модератора прецени, да изтрие всички мнения, които не са по темата и няма конкретика в тях. Само, че в такъв случай, едно твое мнение не трябва да остане :mrgreen
И недей да лъжеш, че ти пиша на личната поща, защото изобщо нямам намерение да ти се обяснявам в любов.

П.п.: Нямам проблем администраторът да изтрие профилът ми, ако съм нарушил първи правилника във форума.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 05 мар 2025 17:08

Втори месец подред продажбите на ТЕСЛА се сриват с главоломно темпо на основните пазари при положение, че навсякъде има ръст на продадени нови EV.

Януари
Канада -70%
Европа -50%
Китай -36%
Калифорния -30%

Февруари
Европа очертават се нови -50%
Китай -50%
Австралия -80%

Juniper вече е в продажба, но какво от това. Паркингите с произведени, но непродадени коли били пълни, а тепърва се очаква да започне търговска война с Европа и първите, които ще го отнесат е автомобилната индустрия.
Китай и Канада вече са с мита.
Но митата не са единствената причина, много пазари откровенно си го бойкотират заради глупостите, които политика Мъск твори всеки ден...
Да добавим и конкуренцията от другите производители.

Преди няколко дни заяви, че до 5 години продажбите ще нараснат с 1000%, но вече и там никой не го отразява (интересно каква база е имал предвид, може би февруарската:)). От тази година Мъск си е издействал лична привилигерована субсидия (само в САЩ и само за сайбъртрък) от 7500$, че и той залежавал. Да видим дали реднека ще го хареса.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”