Летни гуми - кои според вас са най-добрите
- topalak
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Летни гуми - кои според вас са най-добрите
Аз лично съм с Continental 195 65 R15(91V) лично ги купих от Германия и много съм доволен и като цена и като сцепление на пътя.Цената за 1 брой беше 49.99евро не мисля че тук в Бг ще ги намеря за такава цена! И сайтът от кадето ги намерих е-http://www.reifen.com/?et_cid=22&et_lid=81&et_sub=reifen.com
- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
vwfena написа:Тъй като май никой не ползва клебера(KLEBER DYNAXER HP2 или KLEBER DYNAXER HP3), за който писах в предния пост и нямаше мнения за него, искам да попитам и за още няколко видя гуми, които са в неговия ценови клас тъй като за момента мога да си позволя гуми от този ценови клас. Гумите са: G-GRIP GO BF GOODRICH; Firestone Mulhawk и Gislaved - Speed 616. Та някой ползвал ли е някои от моделите гуми и какво му е мнението. Мерси предварително за мненията ви!
И след дълго оглеждане днес взех Uniroyal rainexpert 185/65/14 от Диана на доста прилична цена разликата с изброените по горе беше 6 лв и прецених, че е по-добре да взема тези.Относно ДОТ-а останах изненадан 1111

Като ги покарам малко ще напиша как се държат на колата.

Някой има ли впечатления от Hankook Ventus V12
Един приятел днес си купи такива в размер 205 55 16 , изглеждат доста добре и цената беше още по-добра ....
За момента съм доста скептичен за тази гума, но ... знам ли може и добра да е
Един приятел днес си купи такива в размер 205 55 16 , изглеждат доста добре и цената беше още по-добра ....

-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
vwfena написа:И след дълго оглеждане днес взех Uniroyal rainexpert 185/65/14 от Диана на доста прилична цена разликата с изброените по горе беше 6 лв и прецених, че е по-добре да взема тези.Относно ДОТ-а останах изненадан 1111
Като ги покарам малко ще напиша как се държат на колата.
Гумите са добри, особено на мокро

- mircho82
- Автомобил: Golf IV TDI GTI
- Двигател: ARL 2001
JC написа:Някой има ли впечатления от Hankook Ventus V12
Мдаа,вече една седмица сложихме такива 205/45/16 на Golf 3 и засега резултатите са добри, при положение, че още е студено.
Също така аз лично се обух с 225/45/17 Dunlop sport maxx TT и в най скоро време ще споделя отзивите.

JC написа:Някой има ли впечатления от Hankook Ventus V12
viewtopic.php?f=59&t=198296
Аз от тия гуми само мога да се хваля. Нещо лошо за тях трудно мога да се сетя, но това при условие че не съм агресивен водач. На мокро много ме радват как стоят/тия страничните каналчета май май работят/. Наскоро си купувах 2 гуми, но цената която намерих за тях беше висока и това е причината да не взема отново от тях/заложих на Dunlop SP Sport Maxx за по 2 лв на гума повече/.
Приятел кара с четири 195/50R15 на Поло, също е доста доволен.
Личното ми мнение е че ако намериш на добра цена от тоя модел, няма да съжаляваш.
Последна промяна от joromnt на Вто 22 мар 2011 21:27, променено общо 1 път.
Hankook е хубава гума, карал съм с тях, и мисля да си купя модела V12 evo. Само хубави коментари чувам, цена-качество е много добре.
А V12 на Ханкук дали ги има в размер 205 50 15, ориг. размер на пасата, един от размерите де ;
Търсих, но май не качествено да видя .
- PagocmuH
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
JC написа:А V12 на Ханкук дали ги има в размер 205 50 15, ориг. размер на пасата, един от размерите де ;
Всичко има колега стига пари да има

http://www.bggumi.com/eshop/productinfo/1/15053751/
- Kentavar
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Привет колеги. Дойде време за смяна на гумите с нови. Не съм фен на втората ръка гуми. Гледах новите тестове на АДАК... Някой ще ми се смее за това. Но е някакъв ориентир за това кой влага ноу - хау и кой лежи на стари лаври... До сега на Пасата бях с Малоя Футура Примато и нямам ядове вече 4 ти сезон, но са започнали да се цепят по протектора и да не стане някой фал... Та питането ми е има ли някой лични впечатления от новата Малоя Лугано? На Голфа съм с Нокиан i3, но нямам кой знае какви впечатления, защото съм от скоро с тях...Ще съм благодарен ако някой сподели. Благодаря Ви предварително. 

- PagocmuH
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега Kentavar...
Личното ми мнение е,че тази Maloya Lugano не ми харесва.
Поне на външен вид,като видях шарката и се стреснах в първия момент.
Интересно е защо е толкова скъпа тази гума 205/55/16 150-160лева
Наистина,ако някой е карал с такава гума да сподели мнение
Личното ми мнение е,че тази Maloya Lugano не ми харесва.
Поне на външен вид,като видях шарката и се стреснах в първия момент.
Интересно е защо е толкова скъпа тази гума 205/55/16 150-160лева
Наистина,ако някой е карал с такава гума да сподели мнение

-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
За тая цена от Дианата при онлайн поръчка (или за около 145-150 лева) си вземаш Goodyear Eagle F1 (205/55/R16) със старата шарка и нов DOT - 0711. Хем марката им е истинска, хем гумата е повече от истинска. Утре обувам 4ри такива и ще съм подготвен за всичко т'ва лято.
Щом пасата (1.9 TDI) с такава гума, но с размер 225/55/R16 (а т'ва спъна колата значително), че и втора ръка даде време малко под 1:07 на калояново - коментарите са излишни
.
Щом пасата (1.9 TDI) с такава гума, но с размер 225/55/R16 (а т'ва спъна колата значително), че и втора ръка даде време малко под 1:07 на калояново - коментарите са излишни

- Прикачени файлове
-
- index.jpg (9.35 KиБ) Видяна 1737 пъти
- mircho82
- Автомобил: Golf IV TDI GTI
- Двигател: ARL 2001
brum написа:За тая цена от Дианата при онлайн поръчка (или за около 145-150 лева) си вземаш Goodyear Eagle F1 (205/55/R16) със старата шарка и нов DOT - 0711. Хем марката им е истинска, хем гумата е повече от истинска. Утре обувам 4ри такива и ще съм подготвен за всичко т'ва лято.
Щом пасата (1.9 TDI) с такава гума, но с размер 225/55/R16 (а т'ва спъна колата значително), че и втора ръка даде време малко под 1:07 на калояново - коментарите са излишни.
Незнам защо но нещо не ми се карат летни Good Year и спецялно F1. Много интересно като купих 2008г. колата бях с тях и уж държаха ама пак не бях много доволен. Самите те бяха с dot 2006 с 7-8мм граифер и след едно лято вече никък въобще не държаха. На гладък асфалт направо се лъзгат като на дъжд. Незнам уж все са в челните класации на тестовете за гуми и много коли на запад идват с такива, но според мен не са за БГ атмосферата. Ще се доверя тази година на Dunlop maxx TT пък ще видим.

- MASTER-P
- Автомобил:
- Двигател:
Добър ден. Може ли да ми препоръчате 2 предни летни гуми за jetta '88, размер 175/70/13 в среден ценови диапазон. По възможност да са добри и на дълги разстояния.
P.S. Моля само сериозни предложения, без излишни шеги
Поздрави.
P.S. Моля само сериозни предложения, без излишни шеги

Поздрави.
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
MASTER-P написа:Добър ден. Може ли да ми препоръчате 2 предни летни гуми за jetta '88, размер 175/70/13 в среден ценови диапазон. По възможност да са добри и на дълги разстояния.
P.S. Моля само сериозни предложения, без излишни шеги![]()
Поздрави.
http://www.tyretest.com/pkw_sommerreife ... index.html
Две нови 165/70/14 сложих скоро на Фабията
Страхотна гума - оправдава очакванията ми - доверих се на тестовете на ADAC и Auto Bild - тиха ,комфортна возия ,къс спирачен път - само не знам как ще се справи с дупките
Матадорките ги сложих отзад - няма такава смотана гума - но докато събера пари за още две континенталки - ще ги търкалям въпреки шума от тях
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”