най-добрата халогенна крушка?!
Re: най-добрата халогенна крушка?!
Незнам дали е позволено да кажа името на магазина, за да не прозвучи като реклама?
- maniac_55
- Автомобил: A4 8E5 TDI
- Двигател:
neddas написа:Незнам дали е позволено да кажа името на магазина, за да не прозвучи като реклама?
Няма да е реклама, тук се обсъждат както крушките, така и магазините от които могат да бъдат закупени.
- burn666
- Автомобил: VW Golf 4 Variant 2002
- Двигател: 1.9 Tdi ALH 90hp+
Здравейте!Колебая се относно избора ми за крушки на дългите. Исках да ви попитам на мокро как се представя OSRAM-COOL BLUE HYPER ? Предложете и друг модел на осрам, но да се справя добре с мократа настилка (аз бях 2г. на къси и дълги с OSRAM-NIGHT BREAKER на старата кола и светеха добре, но на мокро куцаха леко 

- oska
- Автомобил: passat
- Двигател: AHL
cool blue са още по зле на мокро.и аз трябва да подобря работата на фаровете,но не знам от къде да започна.тези крушки с къс живот по принцип не би трябвало да имат проблем в нашите коли,нали волтажа е намален(пасат Б5).
- arni 74
- Автомобил: Audi S3
- Двигател: 1.8T
Онзи ден сложих на късите Osram Nightbreaker+,но мисля да отидат на дългите, а за късите ще сложа Philips -X treme vision +100.. къде се продават(за София) 

-
Последна промяна от jims на Вто 10 юни 2025 10:29, променено общо 1 път.
- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
oska написа:cool blue са още по зле на мокро.и аз трябва да подобря работата на фаровете,но не знам от къде да започна.тези крушки с къс живот по принцип не би трябвало да имат проблем в нашите коли,нали волтажа е намален(пасат Б5).
Ами почисти си фаровете / вътре - вънка / Аз на Джетата бях с Кул Блу и мога да ти кажа че на късите жълтееха предимно и на мокро нямах ядове. Леко бял отенък ще видиш на дългите.

- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Каспър написа:Вчера си взех от Метро две крушки Osram Night Breaker+ H7. Цената там е 18 лв. бройката. Сложих ги на късите светлини. Замених старите крушки на късите които са на поне две години. Едната беше Осрам с удължен живот, другата неква китайка. Не забелязвам разлика с новите и старите крушки. Фаровете на Пежото светят еднакво добре и със старите и с новите крушки. Май е малко прехвален този Night Breaker
Този Night Breaker+ който взех от Метро преди 10 месеца свети сумарно около 5 месеца или около 5000 км. и изгоря

- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
Е те най-лесно изгарят при включване на фаровете в по-студените дни, така че е относително колко часа живот реално ще имат. Примерно 250 часа зимно време не са равни на същите лятото погледнато от към живот на крушката.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Май за 10ти път пиша, но животът на крушката НЕ е докато изгори, а докато свети с над определена сила. Има крушки дето и по 10 години живеят, ама на 10тата светят като свещ. Та тия часове дето ги виждаш по-горе са колко часа крушката ще свети с над определена сила, а не кога ще изгори.
И ако някой не вярва и си кара от две години с едни и същи крушки може само за пробата да сложи чисто нова на единият фар и да сравни светлината. Разликата е много стабилна.
Иначе тия B3 са часовете за които 3% от тестваните крушки са дали фира. А Tc са часовете за които 60 и няколко % дават фира. Не помня точните цифри.
Ей тука един резултат от гугъл:
И ако някой не вярва и си кара от две години с едни и същи крушки може само за пробата да сложи чисто нова на единият фар и да сравни светлината. Разликата е много стабилна.
Иначе тия B3 са часовете за които 3% от тестваните крушки са дали фира. А Tc са часовете за които 60 и няколко % дават фира. Не помня точните цифри.
Ей тука един резултат от гугъл:
The B3 lifespan value represents the premature failure rate of lamps.This means that 3% of all the tested lamps will have failed after this number of hours burned.The Tc lifespan value represents the failure rate of 63.2% of the lamps. B3 and Tc are of interest above all for industry; retailers are more interested in the B50 value. This indicates the average life of the lamps (50%).
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Явно моя комплект е от 3 процентовите
Иначе през целият си "дълъг" 5 месечен живот светеха еднакво силно.
Благодаря за инфото. Aко правилно съм разбрал по-вероятно е крушката да свети добре в рамките на по-големия посочен lifespan

Благодаря за инфото. Aко правилно съм разбрал по-вероятно е крушката да свети добре в рамките на по-големия посочен lifespan

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
вярно е това за намаляването на силата с времето имах филипс +80% а преди тях +50% и на втората година мощността намалява и се канех да взема осрам night breaker plus но излезе модела +100% на филипс и предпочетох тях след като в магазина ми показаха една камарка night breaker plus върнати с разтопени букси и изгорели 

- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
На голфа минаха повече от година и половина от както слагах Осрам Найтбрейкър плюс и си светят още предполагам.Карането е било всеки ден и с пуснати къси (Н1 май бяха двусекционните на Г3),та издържливостта им при мен беше голяма.Преди тях бях с Осрам Силвър стар (май така беше модела) и изкараха около година преди да умре едната. Разбира се всяка крушка свети по-силно като е нова в сравнение с светлината която отдава когато е на 1-2-3 или повече години.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Моите НБ+ все още светят (пу да им уроки), вече повече от година. Карам винаги на фарове, още отпреди да го въведат това изискване 

- ShikeraBoy
- Автомобил: VW POLO 1.4 TDI PD
- Двигател: AMF
Аз вече почти година съм с philips extream vision +100% и смея да твърдя че светят в пъти повече от night breaker и съм изключително доволен от осветеността вечер и при мокро време.През деня съм със smart drl на 30% на тях и нямам никакви ядове.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”