Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот Asko VW » Чет 05 яну 2012 21:21

nokiangage написа:Иначе сега като падне сняг ще я видя как героично ще се справя...

ПОКАЖИ НА МАЦКАТА ТОВА !
Прикачени файлове
386486.jpg

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пет 06 яну 2012 9:20

Внимавайте днеска в дъждовете ,че зимните гуми водата не им е силна страна.Щях да остана преди малко без предна броня заради един чичо,който реши да закове на току що светналото жълто :bishop

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 06 яну 2012 9:23

Е, ти пък откри Америка, Ковалски :Mr Green Fun Вчера пред очите ми стана верижна катастрофа. Едно БМВ Е46 удари един Голф Мк4, който се премести и изпраска Форд Транзит. Малко като сандвич стана, явно електрониката на БМВ-то не е успяла да му помогне особено...
Много коварно е така, като има мъгла или като се понамокри настилката.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пет 06 яну 2012 9:25

agent_kowalski написа:Внимавайте днеска в дъждовете ,че зимните гуми водата не им е силна страна.Щях да остана преди малко без предна броня заради един чичо,който реши да закове на току що светналото жълто :bishop

Не мога да се съглася с теб за зимните гуми и водата - зависи от марка и модел !!!

Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тони1 » Пет 06 яну 2012 10:13

веселин написа:
agent_kowalski написа:Внимавайте днеска в дъждовете ,че зимните гуми водата не им е силна страна.Щях да остана преди малко без предна броня заради един чичо,който реши да закове на току що светналото жълто :bishop

Не мога да се съглася с теб за зимните гуми и водата - зависи от марка и модел !!!

Стига с тези глупости,аз дадох 2 бона за гуми и пак си изтръпвам на моменти и си имам едно на ум,живея на място където зимата си е зима и срещу природата не се върви с нищо особено с изказвания от типа зависи от модела :beer

Потребителски аватар
aliyatin.com
Автомобил: HONDA CR-V
Двигател: 2008

Мнениеот aliyatin.com » Пет 06 яну 2012 10:36

http://fakti.bg/avto/27094-taka-se-sluc ... katastrofiКолеги вижте това клипче!Не вярвам хората да са с летни гуми но не всички се съобразяват с пътната обстановка.Всеки се е качил в мощна кола с много екстри и си мислят че живота им е гарантиран.По темата:Карам с чисто нови зимни Ласа-но винаги съм на щрек при подобни ситуации.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пет 06 яну 2012 10:49

стафанчо аз го знам това,ама го пиша за да внимаваме.Сутринта щях да се пребия като куче.В София на петте кьошета идвам по Васил Левски и карам към руски паметник и съвсем нормално карам няма и 50 и свети зелено за наляво и направо(към руски паметник) пред мене има едно бвм с въпросния чичо.Дистанция всичко.И светва жълто за наляво,и аз тръгвам да намалявам вече защото и занаправо светва точно след 3 секунди знам го този светофар и си мисля как тоя в бмв-то ще мине на жълто и аз си спирам и си чакам.Да де светна жълто и чичото с двата крака на спирачките и аз фиууу добре че до мен нямаше никой та успях да завия.Питах го съвсем културно сега защо се гаври се хората рано сутрин и той ама ще ме снима камерата.Каква камера бе човек ще шравим две коли за 500лв сигурно брони и тенекии ти камера.То там май изобщо няма камера.Па и до враца да ти пратят снимакта ще си забравил вече къде си бил...Гледай хлъзгаво е отзаде какво става не може да спираш така без причина.
@веселин няма братче зимни гуми и вода,меки са и лигави.Дори колкото са по-нови толкова по-зле.Лигави са и се пързалят.Държат на скорост на завои ,ама на спиране няма.Миналата зима бях с дебица дот 05 от предния собственик на колата същата работа.Сега съм с чисто нови семперит и пак плъзга на вода.И други коли с други гуми пак плъзга много.Нали зависи от марката и модела,но до сега не съм видял зимна гума да се държи на вода като лятна.Днеска нормално сутринта в 7 часа беше 4 градуса само дължд пътя беше хубаво мокар тече си вода по него не е да кажеш да е валнало и да е замръзнало,вода хубава всичко точно.Топло е сега в София.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 06 яну 2012 10:56

Тия работи със спирането сме ги коментирали и в други теми. Дали е без причина само той може да каже (спрелият). Ти си длъжен да спазваш дистанцията и да предвидиш вариант, че МОЖЕ да спре, за да не се окажеш неподготвен, както е станало в случая. Няма какво повече да коментираме, щеше да си ти виновен и толкоз. Върви доказвай, че нямаш сестра а.к.а че е спрял безпричинно и е направил ПТП.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пет 06 яну 2012 11:01

Е аз щях да съм виновен не споря.Аз съм си спазвал дистанция и карах с 40-45.Вижда се кръстовището няма никой,дори хора няма на светофара някой заспа да тръгне да пресича.Знаеш че има неписани правила.Ти ковеш ли на жълто без да погледнеш в огледалото какво става.А той преди да спре аз вече бях леко започнал да спирам.Пича е вече на линията на светофара аха да го мине светва жълто и той бам на спирачките.Примерно да се е движел с 30 в тоя момент преди да ковне.Ясно че аз щях да съм виновен ако го ударя,ама не се прави така просто.Извини ми се човека ,ама за не го снимала камерата на жълто щеше да стнае по-голяма беля.Законово вината би била моя,но от така "практична"гледна точка мисля че би била негова.Имах си дистанция нормална за скорост от 40км/ч дори в дъжд.Както споменах не съм искал да мина на жълто бях убеден че той ще мине на жълтото и аз вече бях почнал да спирам(това го мисля когато още свети зелено за направо).

Потребителски аватар
Ixidor
Автомобил: VW Bora 2.0 -- Honda CB500-R
Двигател:

Мнениеот Ixidor » Пет 06 яну 2012 12:01

Sava Eskimo s3+ VS Bf goodrich G-force winter

205/55/R16

Кои да избера? Някой с експертно мнение? :) По ревютата из интернета BFG е малко по-напред...

(дано тук е правилното място да питам...)
:beer

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 06 яну 2012 12:04

Отиди и виж двете гуми на живо и сам ще решиш. Обзалагам се, че ще вземеш BF Goodrich :Mr Green Fun

iceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iceto » Пет 06 яну 2012 12:08

относно спирането на мокро - сега съм с дънлоп 3d, трета зима им е, спирата по-добре отколкото евтини летни гуми /през лятото/ на мокро
но човек трябва да си има едно на ум, все пак е зима и на места е особено хлъзгава настилката от гадостта, с която разтапят снега

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 06 яну 2012 12:10

stefan4o написа:Отиди и виж двете гуми на живо и сам ще решиш. Обзалагам се, че ще вземеш BF Goodrich :Mr Green Fun

Защо, савата на вид е жестока - като ескаватор е :) 2010г Сава беше веднага след гудиър, конти, дънлоп и вредещайн в класацията на ADAC и аз избрах тях - във въпросния размер. Както може да се досетите, няма забележки към гумата :beer Докато гудрича трупа доста противоречиви мнения и класирания по тестовете :beer

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Пет 06 яну 2012 12:11

iceto написа:относно спирането на мокро - сега съм с дънлоп 3d, трета зима им е, спирата по-добре отколкото евтини летни гуми /през лятото/ на мокро
но човек трябва да си има едно на ум, все пак е зима и на места е особено хлъзгава настилката от гадостта, с която разтапят снега

Не съм виждал зимна гума която да се държи по-добре от лятна на мокро :!:

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пет 06 яну 2012 12:13

Не съм виждал зимна гума която да се държи по-добре от лятна на мокро

:да:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”