Приеха на първо четене промените в ЗДвП за младите шофери
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Приеха на първо четене промените в ЗДвП за младите шофери
Аз като взех книжката и се качих дирекно на ГТИто 112 коня и си ми е идеално. Не че не го карах и без книжка ама
съм сигурен, че карам по добре от много други с по-голям стаж. Каквото и да приемат изобщо не ме грее нищо, че нямам 1 година още.

Последна промяна от Pichaga на Чет 09 апр 2009 13:25, променено общо 1 път.
Причина: каква е идеята на това безмислено мнение? СПАМ ЛИ Е
Причина: каква е идеята на това безмислено мнение? СПАМ ЛИ Е
Инсект, твоят "казус" верно е интересен. Има логика и да не ти се зачете стажа за Б-кат., защото Б1 е все пак друга категория, може и да ти се зачете, защото Б1 е пък ПОДкатегория на Б
Обаче на тоя въпрос ще може да се отговори едва като излезе окончателния текст на закона, сегашните тълкувания и размисли и страсти са безсмислени
Отделно ако си вземеш Б категорията преди законът да е влязъл в сила, какъвто и да е текста теб най-вероятно няма да те засяга

Отделно ако си вземеш Б категорията преди законът да е влязъл в сила, какъвто и да е текста теб най-вероятно няма да те засяга
Insect написа:Въпросче:
Изкарах си книжка на 17г. (B1).
От 3г. карам с нея. Трябваше да я сменя с B когато навърших 18, но така и не го направих.
Скоро ме спряха с превишена скорост и за първи път, от 3г. насам, полицаят забеляза, че нямам B, а B1.
Написа ми съответно и акт. В момента ходя на листовки и на други глупости...
Интересно ми е, сега като го взема това B млад шофьор ли ще съм?
Ами че като гледам си млад шофьор.
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Първа тотална дивотия:
Голф 2 1.6 е 70 коня. Голф 4 1.6 е 105-110 коня. А един двулитров дизел да не е бърза и рейсърска кола? Разните тунинги с турбо не искам да ги коментирам изобщо. Трябва да е по коне ако има ограничение, не по обем на двигателя.
Втора тотална дивотия:
С какво вечер е по-опасно? През деня не може да се кара бързо ли? Аз вечер карам дори по-бавно, защото не се виждат дупките.
Трета тотална дивотия:
Една лелка взима книжка на 18 и на 40 си купува кола. Има 22 години стаж на волана - чуден шофьор. С какво един 18 годишен, който половин година не е слезнал от колата е по-опасен от нея?
Голф 2 1.6 е 70 коня. Голф 4 1.6 е 105-110 коня. А един двулитров дизел да не е бърза и рейсърска кола? Разните тунинги с турбо не искам да ги коментирам изобщо. Трябва да е по коне ако има ограничение, не по обем на двигателя.
Втора тотална дивотия:
С какво вечер е по-опасно? През деня не може да се кара бързо ли? Аз вечер карам дори по-бавно, защото не се виждат дупките.
Трета тотална дивотия:
Една лелка взима книжка на 18 и на 40 си купува кола. Има 22 години стаж на волана - чуден шофьор. С какво един 18 годишен, който половин година не е слезнал от колата е по-опасен от нея?
theultimate написа:Втора тотална дивотия:
Трета тотална дивотия:
2) Ти не виждаш и караш бавно, но идиотчетата настъпват без да виждат да не им се смеят приятелите - затова все се забиват нощем тук и там и затова е забраната. Освен това нощем се напиват и допълнително се изсилват;
3) Лелката (на 18 лелка ли е?) ако си купи кола след 22 години смяташ ли, че ще тръгне да се състезава с когото и да е - може да минат още 22 години докато се реши да изпревари някого. И колко са тия лелки спрямо подрастващите състезатели - я имат 0.1%, я не. 18 годишния е доста опасен като не е слизал половин година от колата - явно го влече да настъпва, което е основата на проблема.
- SANTOS 2107
- Автомобил:
- Двигател:
И значи сега като съм млад шофьор и не мога да карам нощно време
Както много хора мислех и си бях уредил почасова работа да разкарвам разни неща
И благодарение на този закон не мога да ходя на работа
Та те МИ ВЗИМАТ ХЛЯБА ПО ТОЗИ НАЧИН

Както много хора мислех и си бях уредил почасова работа да разкарвам разни неща

И благодарение на този закон не мога да ходя на работа

Та те МИ ВЗИМАТ ХЛЯБА ПО ТОЗИ НАЧИН

- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Те ше ни изтроват и избият, ти за един хляб си се фанал 

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Един написа:2) Ти не виждаш и караш бавно, но идиотчетата настъпват без да виждат да не им се смеят приятелите - затова все се забиват нощем тук и там и затова е забраната. Освен това нощем се напиват и допълнително се изсилват;
И мислиш че хората, склонни към такова нещо след 1 или 2 години ще спрат да го правят? Напротив, тогава ще настъпват повече.... Това са хора, на които им е писано да се гътнат и е въпрос на време.
Luper написа:Днес на първо четене бяха гласувани поправките в ЗДП! Накратко основното:
БСП предложи и се прие младите шофьори* да нямат право да:
- карат автомобил от 23ч до 5ч
- превозват пътници до 18год. без придружител с повече от 1 год стаж в колата
- управляват МПС с двигател над 1,6
Също така те ще получават 2/3 от контролните точки при издаване на книжка и (което е най-абсурдното!) младият шофер трябва да се движи със скорост, която е с 10км/ч по-ниска от разрешената в ЗДВП!
*"млад шофьор" - до 25 години с по-малко от 1 година стаж
за всички шофьори важи:
- твърда сума на глобата за превишаване на позволената скорост с до 50км/ч (всеки 5км/ч отгоре = +50лв)
- без право на обжалване на НП, издадени на базата на видеонаблюдение
това е на първо четене и до второто ще има още предложения, а и някои от горните може да отпаднат.. /малко вероятно според мен/
и те така..
инфо http://dnes.dir.bg/2009/04/03/news4242022.html#sepultura
Аман от педе....ки умотворения.Анално разглезените ни законотворци съвсем го удариха на...Без вазелин.

А кой ще укроти ония малоумници дето си джиткат с 200км.и като ги спре проверяващия орган-вадят пропуска от НС. А??
Поувлякох се ,ама нейсе.

Младите водачи да не шофират нощно време, предвиждат промените в Закона за движение по пътищата, които парламентът одобри на първо четене. Само два от петте проекта за промени в Закона за движение по пътищата (ЗДвП) бяха одобрени на първо четене в Народното събрание.
Отхвърлени бяха проектите: фирмите, които поддържат пътищата, да сключват застраховка „Гражданска отговорност”. Идеята беше при инциденти заради състоянието на настилката да бъдат покрити разноските за лечението на пострадалите и имуществените щети.
„Защитавате дупките-убийци”, коментираха след отхвърляне на проекта . В този на жълтите стопаните на пътя се задължаваха да сигнализират всички участъци, където са налице препятствия или опасности, застрашаващи безопасността на движението. Той обаче също не беше приет.
Така че млади шофьори молете се този закон да не мине на второ четене, но това май само може да стане ако на този парламент не му стигне времето, но както са се заинатили...
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”