Какво показва километража на вашето VW.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
[quote="VooDoo-74"]Привет приятели!
Гледам,че много от вас се съмняват в показанията на свойте километражи,което всъщност си е съвсем нормално имайки впредвид нашия манталитет.
quote]
Г3 то си дойде със сервизна книжка . .През декември 2004 е минавал преглед и има разпечатка от прегледа с дата и час. Има даннитеза спирачките, изгорели газове и т.н. Има и разпечатки от предни години за прегледи и пробега се движи в границите 12-16 ХХХ км на година.Прегледа е бил на 147 ХХХ км , през април 2005 я взехме и до България стана на 1530ХХ км. Не ми се вярва да са навъртели 30 000км за 4-5 месеца и да са връщали километрите .
Гледам,че много от вас се съмняват в показанията на свойте километражи,което всъщност си е съвсем нормално имайки впредвид нашия манталитет.
quote]
Г3 то си дойде със сервизна книжка . .През декември 2004 е минавал преглед и има разпечатка от прегледа с дата и час. Има даннитеза спирачките, изгорели газове и т.н. Има и разпечатки от предни години за прегледи и пробега се движи в границите 12-16 ХХХ км на година.Прегледа е бил на 147 ХХХ км , през април 2005 я взехме и до България стана на 1530ХХ км. Не ми се вярва да са навъртели 30 000км за 4-5 месеца и да са връщали километрите .
kris11 написа:Г3 то си дойде със сервизна книжка . .През декември 2004 е минавал преглед и има разпечатка от прегледа с дата и час. Има даннитеза спирачките, изгорели газове и т.н. Има и разпечатки от предни години за прегледи и пробега се движи в границите 12-16 ХХХ км на година.Прегледа е бил на 147 ХХХ км , през април 2005 я взехме и до България стана на 1530ХХ км. Не ми се вярва да са навъртели 30 000км за 4-5 месеца и да са връщали километрите .
Възможно е разбира се, но сервизните книжки съм чувал, че също се фалшифицират. Хората фалшифицират пари, лични документи и т.н... та за една книжка ли, особено когато мафията знае, че тази кола отива извън страната (в източна Европа например)...
Аз лично доверие на каквито и да е бележки, книжки и т.н. нямам!
Приятел уж имаше сервизна книжка "от - до" а се оказа, че автомобила е пребоядисван (почти 100% удър). Колата е внасяна от Германия... а нищичко не е отбелязано за ремонта там, за пребоядисване и т.н.
Отдавна съм се отказал да мисля за това една кола на колко км е.. единствено ме интересува като отида в доверен сервиз да прегледат автомобила както трябва и да се уверя по белезите на времето, че автомобила е запазен и е в добро състояние.
Нещата не са по-добри и с новите автомобили... съвсем на скоро човек от форума на Ситроен се оплакваше, че са му продали автомобил който е стоял на склад 2 години и автомобила е започнал да се разпада... какво повече да коментираме..
- VooDoo-74
- Автомобил:
- Двигател:
JFIAT написа:Възможно е разбира се, но сервизните книжки съм чувал, че също се фалшифицират. Хората фалшифицират пари, лични документи и т.н... та за една книжка ли, особено когато мафията знае, че тази кола отива извън страната (в източна Европа например)...
Аз лично доверие на каквито и да е бележки, книжки и т.н. нямам!
Приятел уж имаше сервизна книжка "от - до" а се оказа, че автомобила е пребоядисван (почти 100% удър). Колата е внасяна от Германия... а нищичко не е отбелязано за ремонта там, за пребоядисване и т.н.
Отдавна съм се отказал да мисля за това една кола на колко км е.. единствено ме интересува като отида в доверен сервиз да прегледат автомобила както трябва и да се уверя по белезите на времето, че автомобила е запазен и е в добро състояние.
Нещата не са по-добри и с новите автомобили... съвсем на скоро човек от форума на Ситроен се оплакваше, че са му продали автомобил който е стоял на склад 2 години и автомобила е започнал да се разпада... какво повече да коментираме..
JFIAT, мисля че си 100% прав-колко му е да се направи една фалшива сервизна книжка. Това важи най-вече за автомобили на малко години навъртели сериозен километраж. Някой да знае дали по интернет може да се направи справка за изминатите километри на колите дошли от Германия? Все си мисля че по шаси номера може да се провери за това във сайта на организацията занимаваща се със техническите прегледи. Някой да има информация за това?
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
За сервизните книжки не се и съмнявам, че може да се фалшифицират , но разпечатката от прегледа с параметрите на спирачната система, изготрели газове и т.н. с дата , час , сервиз подписи, печат . Особено пък за стари години ??? На разпечатката има и номера на шасито. Разпечатките са като касов бон но широки около 12 см и дълги около 20 см
Търсенето определя предлагането. Очевидно хората масово искат да карат коли на малко километри.. а такива екземпляри са рядкост, като в същото време търсенето на автомобили втора ръка е голямо.
Търговците са "принудени" да правят чалъми за да продават лесно стоката си, а когато продажбите са много то огранизирането на такава схема за манипулация излиза много изгодно. Винаги може да се фалшифицират каквито и да е печати, а и не знам да съществува реално някакъв контрол.
Единствено реалистично ми се струва да издириш координатите на цитирания сервиз и да попиташ по телефона дали изобщо такава кола (по номера на рамата) е обслужвана там дори и веднъж! Да не говорим, че е напълно възможно даден сервиз "Х" да съществува реално и да участва в тези далавери. Това са доста трудно доказуеми престъпления, да не говорим, че винаги може да се намери оправдание - например сменен е повреден километраж и за това се е наложило да ти ги превъртят, че да показва старите километри... и т.н.
Търговците са "принудени" да правят чалъми за да продават лесно стоката си, а когато продажбите са много то огранизирането на такава схема за манипулация излиза много изгодно. Винаги може да се фалшифицират каквито и да е печати, а и не знам да съществува реално някакъв контрол.
Единствено реалистично ми се струва да издириш координатите на цитирания сервиз и да попиташ по телефона дали изобщо такава кола (по номера на рамата) е обслужвана там дори и веднъж! Да не говорим, че е напълно възможно даден сервиз "Х" да съществува реално и да участва в тези далавери. Това са доста трудно доказуеми престъпления, да не говорим, че винаги може да се намери оправдание - например сменен е повреден километраж и за това се е наложило да ти ги превъртят, че да показва старите километри... и т.н.
- Stoi
- Вечен БАН
- Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
- Двигател:
- Контакти:
.
680000
- stanislav_s
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”