Днес реших да се поразходя до пазара да видя какви гуми втора ръка продават. По принцип знам точно какво търся и на каква цена. Споделих на един продавач, който имаше що-годе читави гуми на сергията си, че търся Континентал, Дънлоп, Гуд Иър. Човекът много настояваше да ми покаже един Файърстоун, действително почти като нов, отказах му разбира се и той ми вика:
-Искам да ти задам въпрос
-Задай ми - отговорих аз.
- Защо си на мнение, че Континентал са по-хубави от тези, те ще те изкарат много време, виж ги, като нови са. Наистина ли си убеден, че марката Файърстоун са по-лоши гуми от тези на Континентал?
Абе, забавно беше, казах му, че съм приготвил пари за чисто нови гуми, ако не успея да намеря това, което търся и си пожелахме лек ден

Тия продавачи са склонни да се опитат да те накарат да повярваш, че Москвич е по-кола от Мерцедес, само и само да ти го продадат

Като цяло ситуацията с гумите втора ръка е повече от плачевна. Само напукани и изтрити галоши с дот опреди петилетка поне, чак се чудя хората как ги харесват, че ги и купуват - говоря в общия случай. Днес всичко на всичко видях два чифта читави гуми от поне 200 изложени по сергиите.