Критики към vw-марката.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
golf_td
Автомобил:
Двигател:

Re: Критики към vw-марката.

Мнениеот golf_td » Чет 05 юли 2012 16:52

карам голф 2 от 8 години и лично за мен е с по-добър дизайн от голф 3, това че е с дизайн от 80-те години няма никакво значение , предполагам се сещате какви американски красоти има от 50-те и 60-те години , а и не само американски.Уплътненията много прегарят , колата ми не е в гараж и съм ги подменял няколко пъти , дръжките на вратите са слабо място ако се използва от хора , които не могат да отварят нормално вратата , а дърпат без да мислят. За шума , вибрациите и комфорта , което сте изброили като недостатъци - моето мнение е, че в този клас е отлично изчислена , повечето минуси на марката голф 2 за мен лично са дреболии като чупливи пласмаси , но не от важните такива , имам предвид около задната кора се чупят лесно например и както казах гумените уплътнения.На моя двигател 1,6 тд подгряващите свещи - 2 от тях са на много кофти места.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 05 юли 2012 21:24

Визирам само "Vento",по мой вкус е дизайна на купето,но всичко приключва дотук.Навремето,като го взех-направо се разтреперих от кеф,нямам никакви оплаквания от мотор(слабосилен си е по мой избор!),но...НООООО...сега разбирам защо не се уважава тая кола..има нещо пропуснато в антикорозионната обработка!Наблюдавам и други екземпляри-на едно и също място почва да ги "яде",най обича веждите и капака на багажника!От вътрешната старна(зони под тапицерия,под арматурно табло и други...)-откровено не е боядисвана!Гние повече от Опел!Включително и по тавана!
Дано моята да е "частен случай",но въпреки че я харесвам-не бих повторил!Зян ще иде,дори мисля да не се опитвам да я препродавам,ще ме е срам!
Изобщо не ми казвайте че това е същото като Г3 защото го имаме и него,хем по-стар,хем удрян и правен в Бг.-по е издържал изпитанието на времето!
Наплюйте ме,но или ще се върна "назад във времето-Г2,Б3...А 80...",или сменям марката,новите изобщо са изгубили облика на Голф(малко излючение за Г4 допускам,другото е "уравниловка" откъм дизайн и характерност).
Ще взема да "издивея" и поискам своите "10 минути слава" с нещо италианско(Либра!).
Анатемаааа..!!! :horror:

Потребителски аватар
bodlivez
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bodlivez » Пон 09 юли 2012 21:40

Много хубава тема.
За мен основен проблем при vw е че тотално захапаха принципите на планираното остаряване и всичко след 2001-2г е правено по този принцип. Сега ми е чудно за да са конкуренти с Корейците и Японците трябва да си вдигнат гаранцията на 7-5 години как ще го направят когато всичко им е изчислено да изкара 2-3?

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Пон 09 юли 2012 22:15

чух от един лаладжия един лаф,че от мерцедес казали,че ако още веднъж създадат модел като w124,щели да фалират :lol: :lol: :lol:

Последна промяна от vinixxx на Пон 09 юли 2012 22:52, променено общо 1 път.

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Пон 09 юли 2012 22:19

ами дали е лаладжия или не - не знам , но това е самата истина мерцедес 124-ка са един от най-успешните модели , а и като дизайн е доста добър и изчистен . Бях решил да си взимам такъв преди време , но ме отказа скъпата поддръжка - дали все още са с толкова скъпа поддръжка не знам , но и цени държат определено.

Потребителски аватар
StefanDragnev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот StefanDragnev » Сря 11 юли 2012 16:00

4 години с VW и над 80 000км и никакви ядове /Голф 4 и Пасат б5.5/.
Едиственият им недостатък - поскърцването на пластмасите, но като виждам че го има и при БМВ-та 2007г. се успокоявам :)

Потребителски аватар
gabongo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gabongo » Пет 28 сеп 2012 9:55

Имам golf 2 1.6 EZ, толкова много забележки (айде да не са критики) имам около определени недомислици от страна на германците, че ако започна да пиша вероятно ще стане статия. :)
Добра е колата ама е била още по-добра преди време - 90-те, сега вече е стара и има толкова много болежки. :) А карбураторът 2E2 в последно време направо ми изви душичката ама го преборих...
Няма по-хубаво от новата кола, ама наистина да е нова. :)

Друго което се чудя е докога ще се плаща за едната емблема VW повече спрямо други не по-лоши модели коли? Как е възможно един golf 4 със спартанско оборудване (семпъл на бензин) да струва повече от да кажем едно Volvo V40 комби или дори V70 (пиша за втора ръка коли)? Това с народните коли започва и свършва с костенурката, която и сега много ме кефи като дизайн. :)

Потребителски аватар
Soze13
Автомобил: Passat B5
Двигател: APR

Мнениеот Soze13 » Пет 28 сеп 2012 10:50

9 страници чета колеги и спокойно мога да ви кажа, че нашите проблеми са смешни с тези на други марки. Вярно, че VW отдавна не е народна кола и че "съжителството" с Ауди е само във вреда(използва се като тестова марка за да не набият нещо дето не трябва в "големия брат"), но ако се разровите в други форуми(особено италиански и френски) ще разберете какво значат истински проблеми и цени.

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Пет 28 сеп 2012 11:03

стартерите на 1.8 моторите много глупаво и тъпо решение да се съберат три детайла с един болт
двигател, скорости и тампон и стартер ще ги събира видиш ли :screwy
ел стъклата на Г3 много кекави
за коли след 2005
Кади много шумна след 100, духа през уплатнението, никакво място за оставяне на документи, идиотско розположени "Поставки" за чаши
за ТДИ никакво парно зимата трябва 40-50 минути работа минимум /или казано иначе от София след Ихтиман/
респективно лятото над 29-30 градуса климатика неможе да охлади
маховика и той между 80 000 и 150 000 е аут 2000+ ремонт
страшно кекави тампони на носачи преден и заден това важи и за бензиновите
за 2 години "изгниха" лампите за номера предполам се сменя цялото

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Чет 11 окт 2012 13:57

[quote="alexx"]стартерите на 1.8 моторите много глупаво и тъпо решение да се съберат три детайла с един болт
двигател, скорости и тампон и стартер ще ги събира видиш ли :screwy
:да: първия път като свалях стартера, помислих че двигателя ше ми падне на главата :mrgreen:
И да добавя, в рамките на една година два пъти сменям вътрешен кормилен накрайник, уж маншона здрав, пък като го свалиш вътре всичко вода. Ключа за степените на вентилатора също им е слабо място. Ако решиш да сменяш оригиналния поленов филтър, трябва да се сложи и конзолата която го държи, и вместо да дадеш 15-20 лв за филтър даваш 70-80 за другите джунджурии

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Чет 11 окт 2012 18:39

аз пък как досега само на читави народни коли попадам незнам,даже хич много много не ги гледам и оглеждам като ги купувам

lucata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lucata » Чет 11 окт 2012 19:32

:screwy абе хора немеца е казал - "Като Мерцедес 124-ка,голф 2-ка и БМВ Е30" повече никога няма да направя хаха :bishop :Mr Green Fun :mrgreen: :screwy :bishop

Потребителски аватар
diesel*
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот diesel* » Чет 11 окт 2012 21:09

Като почна взех Голфа първия двигател ковна 1.6 75кс.Праговете са ръждясали та даже не мога да сложа крика.Шибидаха протече и го залепих с силикон.В багажника става басейн когато я мия.Тропа скърца вече щипките на корите са счупени.Ама си я обичам :)

lucata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lucata » Пет 12 окт 2012 10:25

абе вие кво се кахърите,както каза един колега нашите проблеми са нищожни в сравнение с други форуми.Скърцала дрънчала еми да не е първа младост

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Пет 12 окт 2012 10:50

Аз се гордеех с моя Golf 3 едно време. Продължава да ми липсва. За 30 000 км. (явно са малко), като за този тип кола, не можах да му намеря кой знае какви проблеми. Маторя беше 101 коня, май само това му беше кусура :D .

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”