Съвет относно зимни гуми

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Burner_inc
Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
Двигател: BLS 2009

Re: Съвет относно зимни гуми

Мнениеот Burner_inc » Съб 05 фев 2011 20:50

rokera671 написа:Чудя се едно време как карахме само с летни ,не бяхме чували за зимни и катастрофите бяха много по малко.А сега сложихме зимните гуми и си мислим че сме НИЕ !

Е да ама тогава и колите са били по-малко, а и по-маломощни

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 05 фев 2011 20:58

Съгласен съм.Миналата зима карах без проблеми служебният Транспортер и нямах проблеми.Дадоха ми Джипа и точно с него останах в една преспа.Има връзка и с гумите.Имаш хубави гуми и се отпускаш да караш по бързо .

Потребителски аватар
RANOPILE
Автомобил: VW Polo 2F
Двигател: AAU 1994

Мнениеот RANOPILE » Нед 06 фев 2011 20:49

А за зимните гуми регенерати, които карам вече трети сезон. Няма да ги хваля, но да чукнем на дърво засега издържат. Веднъж на 8-ми декември се качих на магистралата и не смятам да повторя. Само като видях как "треперят" фаровете при 100+ км/ч направо ме хвана страх да вдигам големи скорости. За градско единственият недостатък е виенето.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 06 фев 2011 20:56

Колега, май с теб спорехме за регенератите. Сам си забелязал на магистралата, че тези гуми са за бавнодвижещи се превозни средства. Не че се заяждам, ама помня, че доста поспорихме за качествата на регенерата. Ако на 100 км/ч ти треперят фаровете от тях, не искам да си представям ако трябва да караш със 120-140км/ч :screwy Сигурно седалките ще ти правят масаж на тялото mhihi Ако не си съгласен с мен мога да ти отстъпя моите Ханкук да опиташ пак със 100 км/ч и да ми кажеш има ли разлика :wink:

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Нед 06 фев 2011 21:02

stefan4o написа:Колега, май с теб спорехме за регенератите. Сам си забелязал на магистралата, че тези гуми са за бавнодвижещи се превозни средства. Не че се заяждам, ама помня, че доста поспорихме за качествата на регенерата. Ако на 100 км/ч ти треперят фаровете от тях, не искам да си представям ако трябва да караш със 120-140км/ч :screwy Сигурно седалките ще ти правят масаж на тялото mhihi Ако не си съгласен с мен мога да ти отстъпя моите Ханкук да опиташ пак със 100 км/ч и да ми кажеш има ли разлика :wink:

Аз две зими карах с регенерат!Като едната зима имах gislaved,а другата bfgoodrich за предни!Тогава си правих тестове и слагах рефенератите отпред!Мога да кажа,че се представиха значително по-добре и от двете други марки,въпреки че бяха на почти 1/3 от цената им!Карал съм и с много голями скорости с тях и никога не съм имал проблем!Така че има регенерат и регенерат!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 06 фев 2011 21:30

Гумите, които си карал за предни нови ли бяха или н-та употреба? Щото мисля и това е от значение?

Потребителски аватар
RANOPILE
Автомобил: VW Polo 2F
Двигател: AAU 1994

Мнениеот RANOPILE » Нед 06 фев 2011 21:35

Ние спорехме, но до тази година не ги бях качвал на магистрала или карал толкова бързо. Лятото с Nokian-ките нямам проблеми ;) На път за Рожен и 165 вдигнаха :)

А аз казвах че поне тези с които аз карам регенерати се справят добре в снежни условия.

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Нед 06 фев 2011 21:43

stefan4o написа:Гумите, които си карал за предни нови ли бяха или н-та употреба? Щото мисля и това е от значение?

Чисто нови!Гудрича беше по 140лв бройката!Гиславеда не помня по колко беше,но до колкото си спомня около 100лв!Регенератите ги купувах по 50лв бройката и тях чисто нови!Гудрича бяха пълни лайна!Беше ми писнало да бутам голфа заради тях!Никаква проходимост!Затова и сложих регенерата отпред и в сравнение с гудрича направо бяха върха!Но след като качих гудрича отзад и не можех да вкарам колата в пътя,постоянно задницата ме изпреварваше!Накрая на зимата претърпях и нелека катастрофа!Питайте ме дали някога ще си купя пак такива гуми!

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Нед 06 фев 2011 22:26

Аз с моите-Good year UG 7+ съм толкова нещастен,че дори и на лед немога да лъзгам...Давам газ на лед и си отлепям,все едно си карам на асфалт...Препоръчвам ги.

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Нед 06 фев 2011 22:44

feikot написа:Аз с моите-Good year UG 7+ съм толкова нещастен,че дори и на лед немога да лъзгам...Давам газ на лед и си отлепям,все едно си карам на асфалт...Препоръчвам ги.

единствения минус при тях е че на дъжд са малко шумнички при ниска и средна скорост

Потребителски аватар
pepesound
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pepesound » Вто 08 фев 2011 16:48

много голям минус е това да знаеш,най важно е да те държат на пътя качествено а и са много по безшумни от 90% от другите гуми

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”