Сменихте ли гумите :)

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Сменихте ли гумите :)

Мнениеот hooligan_sk » Пет 18 мар 2011 12:51

joromnt написа:
letni gumi.jpg

Колеги, да не ви плаша, ама тая картинка кине!!! Умната с летните гуми, че застудее ли на мокър асфалт никакви ги няма за спиране.

Колко пъти ще го дъвчем това, не разбрахте ли че не е вярно scare Ние неможем(не уискаме да си гърчим колите) да измерим спирачни път при включен АБС с летни и зимни гуми при мокра настилка и студено време, но АДАК са го измерили - летните спират по-бързо! Субективното усещане няма никакво значение :обичам ви

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пет 18 мар 2011 12:54

Капацитетите разправят че в интернет друго пишело :talk:

Потребителски аватар
дзвера
Автомобил: ford escape
Двигател:

Мнениеот дзвера » Пет 18 мар 2011 12:59

края на март ги слагам :deal

Потребителски аватар
wiseman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wiseman » Пет 18 мар 2011 14:08

Мислех да ги сменя в неделя, ама вчера вечерта се хлъзнах малко(хем със зимните) :010: и набързо се разубедих. Чакам твърдо края на месеца и тогава.
Впрочем направо ми е жал за зимните на какъв кашкавал стават като е топло, ама.... ако се обърне каруцата - пътища много. Няма да рискувам. :37:

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Пет 18 мар 2011 14:25

KirilGeorgiev написа:Капацитетите разправят че в интернет друго пишело :talk:

Изображение
Летни гуми срещу Michelin X-ICE.
Повечето летни гуми в този тест постигат най-късо спиране от 100км/ч при температури между 5 и 12 градуса Целзий.

"Родните капацитети" тип "я цел живот съм въртел крикот и съм менкал гуми" имат ли възражения против измервания или предпочитат да залагат на "едно време ми казаха"?

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Пет 18 мар 2011 14:29

Не летните гуми спират по-добре на мокър път, НО при топло време и асфалт... на студенкото си е най-добре със зимната пътъчка!

Потребителски аватар
Burner_inc
Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
Двигател: BLS 2009

Мнениеот Burner_inc » Пет 18 мар 2011 17:46

Видът на гумите също е от значение, имам наблюдение, че дори на по-студено време на мокра настилка летният ми Мишелин спира доста по-добре от зимната ми Дебика

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Пет 18 мар 2011 17:47

Ще ги сменя на 26.03.2011 год. преди обяд :wink:

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пет 18 мар 2011 17:53

Burner_inc написа:Видът на гумите също е от значение, имам наблюдение, че дори на по-студено време на мокра настилка летният ми Мишелин спира доста по-добре от зимната ми Дебика

Е това е несериозно сравнение.Дебик(ц)а вярно са завод на Мишелин,ама виждаш каква разлика има.Тигар,Сава,Дебика,Клебер...ще ме прощават ползвателите им,но са замазване на положението.

Потребителски аватар
bibow1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bibow1 » Пет 18 мар 2011 18:04

Вчера ги смених :)

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пет 18 мар 2011 18:23

feikot написа:
Burner_inc написа:Видът на гумите също е от значение, имам наблюдение, че дори на по-студено време на мокра настилка летният ми Мишелин спира доста по-добре от зимната ми Дебика

Е това е несериозно сравнение.Дебик(ц)а вярно са завод на Мишелин,ама виждаш каква разлика има.Тигар,Сава,Дебика,Клебер...ще ме прощават ползвателите им,но са замазване на положението.

Чак замазване на положението....Нямаше ли значение колега шарката и размера на гумите освен марката, имаше една европейска агенцийка дето оплю дори много сериозни марки гуми с различни резултати на една и съща гума, но с различен размер май...Не казвам, че Дебика са най-добрите гуми, в никакъв случай, но да правим генерални заключения само въз основа на марката не е едно от най-сериозните шеща...Нека не превръщаме темата в спор за марки, има си такава:

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=27863

и всички си мерим пикалата там, кой с какви и колко пари, но все пак има доста фактора, които могат да повлияят на резултата. При мен зимата съм с Дебика Фриго 2 отпред на Б3-ката и БФГудрич отзад...е кво? Гудрича е невероятна марка, ама са по-стар модел и не се държат толкова добре колкото предните! В следствие на което не мога да заключа, че Дебика е по-добра гума/марка от БФГудрич, нали? Модел, марка, състояние на грайфера, ДОТ и още бая...Аз съм си летните Мишелин Енерджи и довечера тръгвам на път извънградско... :Mr Green Fun, ще видим...

Дано да си прав колега! :012:

П.С. Един познат като си размаза колата (с предно) с 40 км/ч на сух път и хубаво време, без да се правят опити за простотии в завоя(наистина!) и като беше с Мишелин Пилот, чисто нови, 205 широки...какво от това? Да не би да е гаранция ако си с дадена марка, че няма да стане нищо лошо? Сега, ясно е, че ако вляза в завой с летните с 110 км/ч и стъпя на сенчесто мокро място, гумата няма да ми е виновна, нали? Трябва да си внимаваме и съобразено :drive с обстановката... :beer

Потребителски аватар
Burner_inc
Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
Двигател: BLS 2009

Мнениеот Burner_inc » Пет 18 мар 2011 18:27

feikot написа:

Е какво му е несериозното, зимата карам С дебиката, а лятото с праймаси хп. А и държа да отбележа, че зимата съм си доволен от фриго 2-ките

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пет 18 мар 2011 22:09

Не му е тук мястото, за тая полемика, но все пак да видят тия дето плюват Debica Frigo 2.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 18 мар 2011 22:21

Е, хубаво де. Ползват стара шарка на модел на ГИ. И? Това ги прави хубави гуми?

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Пет 18 мар 2011 22:34

Летните съм ги планувал началото на април. Рано им е още.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”