feikot написа:Burner_inc написа:Видът на гумите също е от значение, имам наблюдение, че дори на по-студено време на мокра настилка летният ми Мишелин спира доста по-добре от зимната ми Дебика
Е това е несериозно сравнение.Дебик(ц)а вярно са завод на Мишелин,ама виждаш каква разлика има.Тигар,Сава,Дебика,Клебер...ще ме прощават ползвателите им,но са замазване на положението.
Чак замазване на положението....Нямаше ли значение колега шарката и размера на гумите освен марката, имаше една европейска агенцийка дето оплю дори много сериозни марки гуми с различни резултати на една и съща гума, но с различен размер май...Не казвам, че Дебика са най-добрите гуми, в никакъв случай, но да правим генерални заключения само въз основа на марката не е едно от най-сериозните шеща...Нека не превръщаме темата в спор за марки, има си такава:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=27863и всички си мерим пикалата там, кой с какви и колко пари, но все пак има доста фактора, които могат да повлияят на резултата. При мен зимата съм с Дебика Фриго 2 отпред на Б3-ката и БФГудрич отзад...е кво? Гудрича е невероятна марка, ама са по-стар модел и не се държат толкова добре колкото предните! В следствие на което не мога да заключа, че Дебика е по-добра гума/марка от БФГудрич, нали? Модел, марка, състояние на грайфера, ДОТ и още бая...Аз съм си летните Мишелин Енерджи и довечера тръгвам на път извънградско...

, ще видим...
Burner_inc написа:Видът на гумите също е от значение, имам наблюдение, че дори на по-студено време на мокра настилка летният ми Мишелин спира доста по-добре от зимната ми Дебика
Дано да си прав колега!
П.С. Един познат като си размаза колата (с предно) с 40 км/ч на сух път и хубаво време, без да се правят опити за простотии в завоя(наистина!) и като беше с Мишелин Пилот, чисто нови, 205 широки...какво от това? Да не би да е гаранция ако си с дадена марка, че няма да стане нищо лошо? Сега, ясно е, че ако вляза в завой с летните с 110 км/ч и стъпя на сенчесто мокро място, гумата няма да ми е виновна, нали? Трябва да си внимаваме и съобразено

с обстановката...