Гуми, тестове - размисли и страсти - абе бърборилня

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Чет 12 окт 2006 11:51

Колега Чуков, от маркетингова гледна точка никой водещ производител а те се броят на пръстите на едната ръка няма да си сложи името на калпава гума независимо къде е произведена. Аз базирам мнението си на тази теза. Ако някъде в някой завод не могат да покрията изискванията на марката просто произвеждат нискобюджетни гуми с друго име, но не и с основната търговска марка. Извинявай ама да ми кажеш че турската ЛАСА е по добра от турския или полския Бриджстоун само защото Ласата си се прави в Турция а Бриджа не се прави в Япония е несериозно.

Потребителски аватар
chukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот chukov » Чет 12 окт 2006 12:06

Ами не си спомням да съм казал подобно нещо
Освен това не сравнявам гуми на различни производители, а едни и същи модели на един и същ производител, произведени в различни негови заводи.

Не изопачавайте нещата

Купувайте си полски бриджстоун или Китайско Пирели
Аз не желая.

Потребителски аватар
chukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот chukov » Чет 12 окт 2006 12:13

silent написа:Колега Чуков, от маркетингова гледна точка никой водещ производител а те се броят на пръстите на едната ръка няма да си сложи името на калпава гума независимо къде е произведена. Аз базирам мнението си на тази теза.

Шегуваш се

Това е факт във всички сфери на търговията
Прост пример

Помниш ли старите телевизори Грундиг? Това беше железен телевизор. Сони също, AEG
Днес в България се продава произведено къде ли не СОНИ, което няма нищо общо с действителността. Или от фирмата СОНИ не знаят това?
Или в Япония гледат на произведено в Словения или Полша СОНИ

Боже какъв наивитет.
Според пазара - продукта

Или мислиш, че Ариела, с който переш или Аквафреша, с който си миеш зъбите са същите като тези, които продават на запад
Ами просто не са същите.

Всичката техника на реномирани производители (Сони, Панасоник) в България се продава произведена в КИТАЙ Справка - Техномаркет

Е не е така в западна Европа

Потребителски аватар
chukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот chukov » Чет 12 окт 2006 12:17

Ако попиташ някой каква Тойота би искал да си купи ще ти каже, че предпочита японска сглобка - не английска

Попитай феновете на Мерцедес какво мислят за произведените в Германия коли и за произведените в завода в САЩ - Нямат нищо общо.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Чет 12 окт 2006 12:21

Доколкото четох твое мнение е че Ласата и Бриджа се правят в един завод в Турция на една поточна линия. Само по имената се различават. Така че нищо не изопачавам. Ти казваш че предпочиташ Френски Гудрич пред сомалийски Мишлен. Ми аз същото казвам нищо не изопачавам. По твоята логика трябва да избера Турска ЛАСА пред полски БРИДЖ. Или полска Дебика пред неамерикански Гудиар. Румънска незнам си ква марка пред Румънски Континентал. Много ми е интересно как така Континентал и Бриджстоун са се осмелили да си лепнат името на калпавите гуми правени в калпави държави пък Примерно Гудиар са се прецакали и на префектните Дебика не са гурили един надпис Гудиър.... Не искам да споря по темата защото всеки си има глава на раменете и да решава с нея. Последното е за да внеса още малко яснота в мненията си. Мисля че повече няма какво да добавя. Като заключение ще кажа че от личен опит съм категоричен че марковата гума има за какво да е по-скъпа.

Потребителски аватар
chukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот chukov » Чет 12 окт 2006 12:30

Не колега, не си разбрал какво искам да кажа

Искам да кажа

Ако ще си купуваш Пирели
Не си купувай китайско Пирели - купи си Италианско

Ако ще си купуваш Мишлен - Купи си Френски

Това искам да кажа и нищо друго.
И все пак това е лично мое мнение
така или иначе никой няма да се съобрази с него, защото всеки малко или много вече е оформил избора за себе си.

Потребителски аватар
chukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот chukov » Чет 12 окт 2006 12:43

silent написа:Доколкото четох твое мнение е че Ласата и Бриджа се правят в един завод в Турция на една поточна линия. Само по имената се различават.

Не е така
Казах, че се разделят там, където се нанася протектора. Има разлика

stil
Автомобил: VW Polo 1991
Двигател: NZ

Мнениеот stil » Чет 12 окт 2006 13:03

От известно време, като аргументи все повече се използват само... асоциации. Въртим се в затворен кръг. Зави ми се свят вече... :insane
Брей, че търпеливи модератори сме имали. Да не повярва човек. И справедливи... :обичам ви :respect :bowdown

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Чет 12 окт 2006 13:06

stil написа:От известно време, като аргументи все повече се използват само... асоциации. Въртим се в затворен кръг. Зави ми се свят вече... :insane
Брей, че търпеливи модератори сме имали. Да не повярва човек. И справедливи... :обичам ви :respect :bowdown
Пък на мен ми е интересно-научават се неща от кухнята на производството и търговията с гуми.... :D

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Чет 12 окт 2006 14:38

stil написа:...Брей, че търпеливи модератори сме имали. Да не повярва човек. И справедливи... :обичам ви :respect :bowdown

по-скоро мързеливи..
Но пък не искам да изтривам мненията, защото в много от тях има резон.. просто събирам сили да ги изчета осмисля, разделя и направя нова тема..
аала..
Гуми, къде, производство, турски френски японски - размисли страсти.

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Чет 12 окт 2006 14:47

глейте ся какво напраиха тези приятели от темата, а и аз съм на път да си купувам нови зимни гуми.
от споренето до тук не мога да преценя на коя марка да се спра

Потребителски аватар
Kentavar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Kentavar » Чет 12 окт 2006 14:58

Може да се ориентираш колега. Просто виж от коя страница почват споровете и спри да четеш на сетне. Преди това има конкретни мнения за размер, марка и цена на зимни гуми!!! :roll:

Потребителски аватар
chukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот chukov » Чет 12 окт 2006 15:37

ila написа:глейте ся какво напраиха тези приятели от темата, а и аз съм на път да си купувам нови зимни гуми.
от споренето до тук не мога да преценя на коя марка да се спра

Айде бе.
В кой друг форум могат да се похвалят с такава обширна и дълбоко дискутирана тема. И да няма към края конкретни предложения за модели и цени, то поне помогнахме да се ориентират хората по-добре какво става на тоя пазар.

Няма все форума да е подръка я да правите справка за гумите :lol:
Влизате в гумаджийницата и ги съсипвате от знания.
Почват да си мислят, че има проверка от комисията за защита правата на потребителя.
Веднага ви предлагат нечувана отстъпка и ако продължавате да държите положението в ръце може да ви дарят с 4 гуми само и само да си тръгнете :lol:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 12 окт 2006 15:41

chukov написа:......
Влизате в гумаджийницата и ги съсипвате от знания.
Почват да си мислят, че има проверка от комисията за защита правата на потребителя.
Веднага ви предлагат нечувана отстъпка и ако продължавате да държите положението в ръце може да ви дарят с 4 гуми само и само да си тръгнете :lol:
това би могло да стане само в Дряново mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Чет 12 окт 2006 15:44

lilo_stich написа:това би могло да стане само в Дряново mhihi mhihi mhihi

Aко пък влезеш с Дряновица в ръка, може и 5-та за резервната да ти дадат mhihi mhihi mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”