Гуми, тестове - размисли и страсти - абе бърборилня
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Колега Чуков, от маркетингова гледна точка никой водещ производител а те се броят на пръстите на едната ръка няма да си сложи името на калпава гума независимо къде е произведена. Аз базирам мнението си на тази теза. Ако някъде в някой завод не могат да покрията изискванията на марката просто произвеждат нискобюджетни гуми с друго име, но не и с основната търговска марка. Извинявай ама да ми кажеш че турската ЛАСА е по добра от турския или полския Бриджстоун само защото Ласата си се прави в Турция а Бриджа не се прави в Япония е несериозно.
- chukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
silent написа:Колега Чуков, от маркетингова гледна точка никой водещ производител а те се броят на пръстите на едната ръка няма да си сложи името на калпава гума независимо къде е произведена. Аз базирам мнението си на тази теза.
Шегуваш се
Това е факт във всички сфери на търговията
Прост пример
Помниш ли старите телевизори Грундиг? Това беше железен телевизор. Сони също, AEG
Днес в България се продава произведено къде ли не СОНИ, което няма нищо общо с действителността. Или от фирмата СОНИ не знаят това?
Или в Япония гледат на произведено в Словения или Полша СОНИ
Боже какъв наивитет.
Според пазара - продукта
Или мислиш, че Ариела, с който переш или Аквафреша, с който си миеш зъбите са същите като тези, които продават на запад
Ами просто не са същите.
Всичката техника на реномирани производители (Сони, Панасоник) в България се продава произведена в КИТАЙ Справка - Техномаркет
Е не е така в западна Европа
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Доколкото четох твое мнение е че Ласата и Бриджа се правят в един завод в Турция на една поточна линия. Само по имената се различават. Така че нищо не изопачавам. Ти казваш че предпочиташ Френски Гудрич пред сомалийски Мишлен. Ми аз същото казвам нищо не изопачавам. По твоята логика трябва да избера Турска ЛАСА пред полски БРИДЖ. Или полска Дебика пред неамерикански Гудиар. Румънска незнам си ква марка пред Румънски Континентал. Много ми е интересно как така Континентал и Бриджстоун са се осмелили да си лепнат името на калпавите гуми правени в калпави държави пък Примерно Гудиар са се прецакали и на префектните Дебика не са гурили един надпис Гудиър.... Не искам да споря по темата защото всеки си има глава на раменете и да решава с нея. Последното е за да внеса още малко яснота в мненията си. Мисля че повече няма какво да добавя. Като заключение ще кажа че от личен опит съм категоричен че марковата гума има за какво да е по-скъпа.
- chukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не колега, не си разбрал какво искам да кажа
Искам да кажа
Ако ще си купуваш Пирели
Не си купувай китайско Пирели - купи си Италианско
Ако ще си купуваш Мишлен - Купи си Френски
Това искам да кажа и нищо друго.
И все пак това е лично мое мнение
така или иначе никой няма да се съобрази с него, защото всеки малко или много вече е оформил избора за себе си.
Искам да кажа
Ако ще си купуваш Пирели
Не си купувай китайско Пирели - купи си Италианско
Ако ще си купуваш Мишлен - Купи си Френски
Това искам да кажа и нищо друго.
И все пак това е лично мое мнение
така или иначе никой няма да се съобрази с него, защото всеки малко или много вече е оформил избора за себе си.
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Пък на мен ми е интересно-научават се неща от кухнята на производството и търговията с гуми....stil написа:От известно време, като аргументи все повече се използват само... асоциации. Въртим се в затворен кръг. Зави ми се свят вече...
Брей, че търпеливи модератори сме имали. Да не повярва човек. И справедливи...![]()
![]()

- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
stil написа:...Брей, че търпеливи модератори сме имали. Да не повярва човек. И справедливи...![]()
![]()
по-скоро мързеливи..
Но пък не искам да изтривам мненията, защото в много от тях има резон.. просто събирам сили да ги изчета осмисля, разделя и направя нова тема..
аала..
Гуми, къде, производство, турски френски японски - размисли страсти.
- chukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ila написа:глейте ся какво напраиха тези приятели от темата, а и аз съм на път да си купувам нови зимни гуми.
от споренето до тук не мога да преценя на коя марка да се спра
Айде бе.
В кой друг форум могат да се похвалят с такава обширна и дълбоко дискутирана тема. И да няма към края конкретни предложения за модели и цени, то поне помогнахме да се ориентират хората по-добре какво става на тоя пазар.
Няма все форума да е подръка я да правите справка за гумите

Влизате в гумаджийницата и ги съсипвате от знания.
Почват да си мислят, че има проверка от комисията за защита правата на потребителя.
Веднага ви предлагат нечувана отстъпка и ако продължавате да държите положението в ръце може да ви дарят с 4 гуми само и само да си тръгнете

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
това би могло да стане само в Дряновоchukov написа:......
Влизате в гумаджийницата и ги съсипвате от знания.
Почват да си мислят, че има проверка от комисията за защита правата на потребителя.
Веднага ви предлагат нечувана отстъпка и ако продължавате да държите положението в ръце може да ви дарят с 4 гуми само и само да си тръгнете

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”