Спиране на синя зона, проблем

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
taran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Спиране на синя зона, проблем

Мнениеот taran » Сря 22 апр 2015 14:28

maxpayne написа:Аз до този момент смислен аргумент против зоните не видях.
Вече какво се случва с парите е отделен въпрос и определено там има много да се работи.

Зоните са прекрасно нещо,особено на оживени улици и булеварди :mhihi
Много обичам да карам в час пик по релсите на трамвая на Ботев,щото едната лента е превърната в паркинг.
Ама зоните са за улеснение на гражданите,не за събиране на пари.
И да,плащам си като се наложи да паркирам в центъра,щото опцията "градски транспорт",с изключение на метрото,засега не става за ползване.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 22 апр 2015 14:34

taran написа:... опцията "градски транспорт",с изключение на метрото,засега не става за ползване.
Еххх, от кой мегаполис идваш, че говориш така пренебрежително за градския транспорт в Сф? С всяка година става все по-добър - все повече топли през зимата и хладни през лятото превозни средства, редовен е, можеш да провериш с точност до минута кога пристига ... Има още много да се желае, но определено СТАВА за ползване и може да се разчита на него на приемлива цена.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 22 апр 2015 14:39

vucata написа:За 2 лева се правим на шматки....

Да да, ама в България е 1E при 350Е заплата. В Германия е 3E при 3000Е и нагоре заплата. А градският транспорт не е опция. Просто сравнение правим. Значи за нас синята зона е много по-скъпа отколкото му излиза на немеца. Той може да паркира повече от 1000 пъти с неговата заплата. Ти можеш да паркираш не повече от 350.
taran написа:Много обичам да карам в час пик по релсите на трамвая на Ботев,щото едната лента е превърната в паркинг.

+1 ! Това съм го забелязал. Оказа се, че където преди е нямало проблеми с движението, в момента се задръства и вместо да карам спокойно с 50км/ч аз карам с 20-30км/ч
myrshavija написа:Еххх, от кой мегаполис идваш, че говориш така пренебрежително за градския транспорт в Сф?

Градският транспорт е бавен, закъснява редовно, не можеш да си носиш багажа и това, което ти трябва. Извънградският пък е скъп и е по-евтино да пътуват 2ма в кола, отколкото 2ма в автобус. А освен в София, другаде Метро няма да ни огрее скоро.
Това за градският транспорт е мое впечатление от други градове. В София също се оплакват от подобни неща. Обаче не само в София плащате синя зона. И тук имаме синя зона. Зелена нямаме. Само синя.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 22 апр 2015 14:53

инжектопляктор написа:
myrshavija написа:Еххх, от кой мегаполис идваш, че говориш така пренебрежително за градския транспорт в Сф?

Градският транспорт е бавен, закъснява редовно, не можеш да си носиш багажа и това, което ти трябва. Извънградският пък е скъп и е по-евтино да пътуват 2ма в кола, отколкото 2ма в автобус. А освен в София, другаде Метро няма да ни огрее скоро.
Това за градският транспорт е мое впечатление от други градове. В София също се оплакват от подобни неща. Обаче не само в София плащате синя зона. И тук имаме синя зона. Зелена нямаме. Само синя.
Ти колко често ползваш гр. транспорт в Сф, че толкова категорично се изказваш?

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 22 апр 2015 15:13

myrshavija написа:Ти колко често ползваш гр. транспорт в Сф, че толкова категорично се изказваш?

Твоите съжители се оплакват. Аз съм ползвал много градски и извънградски транспорт, преди да си купя кола. Обаче не в град София. Ще ме извиняваш, но темата не е "Синя зона - София". Не само вие имате синя зона. Само като чета за закъснения на градският транспорт до 30 минути... :mhihi Това от новинарските агенции. Автобус отдавна не желая да ползвам.

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Сря 22 апр 2015 16:23

Чакай, чакай сега, какво ми сравняваш Германия. 1во са малко хората които взимат над 3к евро на месец...все пак съм тук от 8 месеца и ми е пределно ясно за какво става въпрос. 2ро мога да ти кажа, че много от хората в големите градове ХЕМ ПЛАЩАТ ЗОНА ИЛИ ПАРКИНГ, ХЕМ ИЗПОЛЗВАТ ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ. Нали не мислиш, че немеца е тъп и не си е направил сметка, че ще му е по-евтино.
Тук даже в тая умрляла провинция дето съм( Саарланд) на банхофа има паркинг който е 50цента на час. Хората си идват сутринта, плащат си на машинката, оставят талончето и се качват на влака или автобуса и отиват на работа. Тфа, че ти си свикнал да си возиш гъза нон стоп с колата не е проблем на общината...точно заради такива дето ги мързи 20 метра пеша да походят, е пълна и синята и зелената зона....за кво да харчи левче за 1 час, като може да остави баба му 1 час на слънцето в колата.... Баси мисленето- заклех се !
И още нещо- кой за квото учил пич ! И в България много хора взимат сериозна пачка, ама са учили.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 22 апр 2015 16:35

инжектопляктор написа:Средната заплата не ни е 3 пъти по-ниска от тази в Берлин, нали? Над 3000Е срещу 350Е средна как звучи?

Звучи измислено. Средната заплата в Берлин след данъци е 1600 евро. В София средната заплата след данъци е 480 евро. Вярно разликата е малко повече от тройна.

http://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_cities.jsp?country1=Bulgaria&country2=Germany&city1=Sofia&city2=Berlin

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Сря 22 апр 2015 16:43

Ама той чул недочул и пише простотии...Е това го мразим най-много...чел у вестник Лична драма нещо там и айде да го разпространим във форума :eek
Да не говоря хората тук какви разходи имат...само застраховката на колите им годишно е около 1000евро, данъци на къщите 300-400евро, кофи за смет по 200 евро, чистене и профилактика на комини от 70 евро започват цените и така нататък и така нататък...и няма бягане, не е като в БГ...тая година няма да плащам. Що си мислиш, че в Германия е по-добре от България? Само заради пътищата и синята зона ли? Има си и добри и лоши страни !

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 22 апр 2015 16:46

Vlad777 написа:Звучи измислено. Средната заплата в Берлин след данъци е 1600 евро. В София средната заплата след данъци е 480 евро.

В провинцията не ни е средната заплата 500Е. За България средната заплата уж била 700 и няколко лева. Само дето в провинцията много обикновено работят за 300-400лв. Истината е, че средната заплата не е реален показател, защото се оказва че един човек като Левон Хапарцунян с над 10,000лв месечни приходи вдига заплата на други 100 човека с по 100лв. Малко хора с високи доходи са в състояние да вдигнат средната заплата, без в действителност по-голямата част от хората да се доближават до нея. Разликата е, че тук имаме малко много богати и много практически бедни.
vucata написа:Чакай, чакай сега, какво ми сравняваш Германия.

Точно така. Мързи ме да чакам с часове и да слизам на 1-2км от мястото, където трябва да отида. Навремето съм живял и в малко населено място и лично съм ял попарата на автобусите. Като почакаш на спирката зимата 2-3-4 часа, кеф ти става. И как "хубаво съм спял" на неудобните кресла по гарите, докато чакам автобус, за да отида от единият голям град до другият голям град. Не ги знам немците, не го виждам транспорта до където ми кефне и когато ми кефне. Като го видя, пак ще си говорим за общественият транспорт. До тогава дали кола ще карам, дали мотор ще си купя, в автобус няма да се кача. А в БГ-то сериозна пачка не взимат хората, които са учили. Само тук шефът може и често е по-тъп от работниците си.
И между другото, по последен спомен беше се говорило, че 2780Е е средната заплатата в държавната администрация в Германия. Тук средната заплата е 750лв, а повечето работят за 300-400-500лв. И то 750лв преди данъци.
Да не говорим, че 1/3 от населението ни е под прага на бедността, 1/3 едвам крета над него. 2/3 от българите са бедняци.

Последна промяна от инжектопляктор на Сря 22 апр 2015 16:49, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 22 апр 2015 16:49

и всее пак темата е за синята зона!

кога и как можем да спираме в нея без да ни глобят

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Сря 22 апр 2015 16:55

Инжектоплякторе....тебе си те влече политиката и това е...като ги гледам тия твоите данни, по тази логика трябва да има 400 свободни места в пиков час....все се оплакваме, ама от коли не слизаме :mhihi Ни така- ни така :horror

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 22 апр 2015 16:56

инжектопляктор написа:В провинцията не ни е средната заплата 500Е.
А къде по-точно в провинцията има СИНЯ ЗОНА по 2 лв за час?

bread1978
Автомобил: VW Polo
Двигател: AEF 1997

Мнениеот bread1978 » Сря 22 апр 2015 16:57

Хасково - 1 лв. на час :beer

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Сря 22 апр 2015 16:57

Голямо мрънкане за е`на кинта падна...И аз всеки ден съм в центъра(в нашия) и спирам на 500 м,за да не давам левче!Всеки иска като директор да спира на два метра от входа на мястото,където отива...е,няма такъв чалъм!Преди два,три месеца,всяка седмица ми се налагаше да ходя до ИСУЛ и винаги намирах място-вярно,давах по 3,4 лв за талончета,но човек не се занимава и губи време да паркира на майната си!Вероятно преди зоните е трябвало да паркирам на Цариградско!Да не говорим,че софиянците изобщо не се церемонят за две,три,пет минути!Баничарката със скобите не се спира...Явно това е дало резултат и всеки като спре веднага човърка телефона да плати,а тук някои го карат-"ако мине номера..."!

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Сря 22 апр 2015 16:58

Хасково провинция ли е? И точно па в Хасково кой спира на тая зона при положение, че след 500метра от нея има минимум 10 места за паркиране....

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”