:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Трябва ли да поскъпнат винетките?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Трябва ли да поскъпнат винетките?

Да, стига да знам че парите отиват по предназначение
38
19%
Да, по-добре да давам още 70 лв отколкото да правя очакване всяка година
3
2%
Не, защото не знам къде отиват парите
100
51%
Не, много са скъпи тия винетки
46
23%
Не знам
1
1%
Не ме интересува, аз винетка не слагам
2
1%
Друго
6
3%

Общо гласове: 196
Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Re: Трябва ли да поскъпнат винетките?

Мнениеот Spas » Сря 11 ное 2015 17:40

Не, и досега е имало разпространение и не е били 30 лева.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 11 ное 2015 18:02

Spas написа:Главните улици не са зле, в моя квартал всички улици за чисто нови. Не си прав, не!

Кварталните улици се плащат с данъка. Винетките са за пътищата между населените места. Да кажеш, че са ти направили булеварда в града по никакъв начин не е аргумент в полза на винетката, просто защото ако караш само в града, можеш и да не ползваш винетка въобще.
Дори първокласните пътища са на вълнички. Между селцата са леш. Трапища, не можеш да караш не с 80, ми с 60 на някои места.

Потребителски аватар
Xaxy
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: AFN 1.9 TDI 110

Мнениеот Xaxy » Сря 11 ное 2015 18:12

Spas написа:Еееее, не, там, откъдето си ти, съм и аз...... има дупки, да, преди 5 години беше по-добре, но не е чак толкова зле. Да не говорим за пътя за Маказа?! Там е страхотен пътя, освен като настилка, а и като нивелация, завои. Главните улици не са зле, в моя квартал всички улици за чисто нови. Не си прав, не!

На мен ли говориш колега?? Явно не си идвал,от доста време към родното си място. Възрожденци вече се превърна в някакъв ад, главния път от към новия мост за зорницата, асфалтираха го 2010-11 г,ако знаеш сега какъв е... Няма ти говоря за пътя от КАТ, към веселчане отвратителен е пътя.... Новия мост,закърпиха дупките сега пак се отвориха.... Пътя за язовира,още по-зле стана с годините. Ново асфалтирания път към Маказа,почна да става в дупки,точно след село Глухар... За какво изобщо говорим....

П.п Щях да забравя,че пътя на влизане в града, някакъв ад е ,същото е и на излизане....

Последна промяна от Xaxy на Сря 11 ное 2015 18:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
goro21
Автомобил: Oktavia 1_9 TDi ALH
Двигател: Polo 9n

Мнениеот goro21 » Сря 11 ное 2015 18:31

Нека да поскъпнат но знака за винетка да е там където пътят е добре ,за по второстепенните и разбити пътища да не се изискава-да искат като ги оправят. Неможе да живея в някое по малко градче или село и като изляза от селото да ме дебнат за винетка а пътят да е толкова зле дане мога да карам с повече от30-40км/ч ! Гледам сиситема за тул такси ще правят един път винетка да плащам и единпът като се кача на магистралата пак. интересно как ще се засича от къде си се качил на магистралата - ще има барира с билетче на влизане(както при някои паркинги) а на излизане да го показваш и да те таксуват. който е излизал в чужбина нека сподели как е в европеиските държави

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Сря 11 ное 2015 19:25

Нямам представа кой,къде и какво е карал.
Предлагам екскурзия за Ваша сметка от Дунав мост 2 към столицата.
От 3 възможни варианта само един е ОК,но ТИР-овете го налазиха и него.
Другите два пътя са тотален леш.
2000 ТИР-а минават средно дневно по моста,знаете колко струва дневна винетка за ТИР.
Сметнете колко пари са.

София не е България,и обратното!

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Сря 11 ное 2015 19:33

Аз съм "за" качването им, но парите да стигат до пътищата...
Данъците/таксите, които плащаме не са достатъчни, за да имаме пътища като в Германия, например.
Друг е въпросът, че стандартът е нисък, сивата икономика голяма и за капак - дори стотинка да има сабрана за пътища, тя ще бъде окрадена :neutral

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 11 ное 2015 19:37

Ще ме прощаваш ама и северозапада не е България. :mhihi :mhihi :mhihi

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт

Мнениеот Zdravko Zankov » Сря 11 ное 2015 19:48

hooligan_sk написа: северозапада не е България.

Защо така смяташ?

Тука най-личи отговора в анкетата-"Не знам къде отиват парите от продажбата им".

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Сря 11 ное 2015 19:56

Трябва да ги вдигнат,вижте какви пътища хубави правят!
Откъде пари иначе,а има какво все още да се издои от хората!
Важно е в София да е гот,пък за другите - да са дошли навреме,кой ги спира.....

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Сря 11 ное 2015 19:58

hooligans написа:Изчистил съм политическите постове в темата, всеки пост на политическа тематика след моя ще получава официално предупреждение.
Революции и протести си организирайте на ЛС или някъде другаде.

Че то целият живот е политика, как да го избегнем? Тия, дето вдигат винетките, какви са, нали са политически лица, да не са марсианци? Нали самият акт на поскъпване, е политически? По-добре, направо трийте темата, щом ви е толкова неудобна, че да триете постовете си е обидно, никой не заслужава такава цензура! А пък, да си крием главите като щрауси, че да не стане "политическо" обсъждане, не върви! Или цялата истина, или нищо!

Потребителски аватар
Xaxy

Мнениеот Xaxy » Сря 11 ное 2015 20:01

Не разбирам, какво толкова ви дреме? Всичко знаем, че ще има и толкова добри реплики на винетките, че куките едвали ще ги познаят...... Дори сега говорих с един човек, които ще продава в олх на 50 лв..... "за леки автомобили" , аз лично нема дам 100 кинта за винетка..... Да пълня джоба на некой от депутатите, ай сиктир за народа грам не мислят, гледат само те да са добре.... Дано се намери некой, ги изтрепе всички до 1 цял народ ще му е благодарен.....

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 11 ное 2015 20:02

nasko1978 написа:Важно е в София да е гот,пък за другите - да са дошли навреме,кой ги спира.....

Ако живеех само в София, щях да си пъркам с колата, без да си купувам винетка. Все пак, винетката е само за извън населените места. :Mr Green Fun И нямаше да ми пука за цената на винетката. :Mr Green Fun
Xaxy написа:Не разбирам, какво толкова ви дреме? Всичко знаем, че ще има и толкова добри реплики на винетките

Искам да съм редовен. Но те вече се е*ават с нас.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 11 ное 2015 20:12

Xaxy написа:Не разбирам, какво толкова ви дреме? Всичко знаем, че ще има и толкова добри реплики на винетките, че куките едвали ще ги познаят...... Дори сега говорих с един човек, които ще продава в олх на 50 лв..... "за леки автомобили" , аз лично нема дам 100 кинта за винетка..... Да пълня джоба на некой от депутатите, ай сиктир за народа грам не мислят, гледат само те да са добре.... Дано се намери некой, ги изтрепе всички до 1 цял народ ще му е благодарен.....

Е ти си тарикат, мноо ясно!

Потребителски аватар
Xaxy

Мнениеот Xaxy » Сря 11 ное 2015 20:20

hooligan_sk написа:
Xaxy написа:Не разбирам, какво толкова ви дреме? Всичко знаем, че ще има и толкова добри реплики на винетките, че куките едвали ще ги познаят...... Дори сега говорих с един човек, които ще продава в олх на 50 лв..... "за леки автомобили" , аз лично нема дам 100 кинта за винетка..... Да пълня джоба на некой от депутатите, ай сиктир за народа грам не мислят, гледат само те да са добре.... Дано се намери некой, ги изтрепе всички до 1 цял народ ще му е благодарен.....

Е ти си тарикат, мноо ясно!

Не, не не съм никакъв, но вече ми писна да ни управляват някакви мърльовци, само да обират народа.... Разбирам, всички пътища да са асфалтирани, всичко да си е както трябва, добре ще плащам по 100 леа, но при тази ситуация която е сега, заеби да се дават по 100 леа.... Обзалагам се, че поне 90% от хората в този форум ще карат с винетки "реплика", които ще бъдат в пъти по-евтини....

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт

Мнениеот Zdravko Zankov » Сря 11 ное 2015 20:30

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”