Не разбирам, какво толкова се кахърите. Всеки си има глава на раменете, решава си какво да прави. Да купи винетка от Лилито и да й напълни, чантата с парички да има как още повече да дебелее, да стане една долна свиня която да не може от апартамента си да излезе, или да кара по друг начин "без винетка/фалшива винетка".
П.п. на Лилито й трябва някой манафин...... явно бате Бойко нищо не прай.....
Ще закупите ли винетка 2016г на цена от 97лв?
- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
Re: Ще закупите ли винетка 2016г на цена от 97лв?
Последна промяна от Xaxy на Вто 19 яну 2016 16:18, променено общо 1 път.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Като стана въпрос за това скъпо ли е да имаш кола у нас се сещам за един руснак московчанин дошъл на море при нас /значи не е умрял от глад/ . Бяха по-голяма група с деца и отидохме да ги вземем от летището с двете коли. Пита ме той и двете ли коли са наши семейни и като му отговорих утвърдително ми каза " Значи сте много добре финансово,у нас е много скъпо да имаш две коли.."
А в България масово са 2-3 таралясника на фамилия ама иначе всички реват за една винетка и я лепят поред на всичките ,ми продавайте ги тия кошници като нямате пари за тях... 

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
инжектопляктор написа:zografski написа:Който не иска да се вози в кола, има градски транспорт, има автобуси, влакове, никой не те кара да излизаш от софия или от града в който живееш с личен автомобил, нали така?
Човеко, найш ли, че съм на косъм да те пратя у лево? Дупедати си сменят колите на 4-5 години, а аз карам 27 годишно возило. Имат месечна заплата, заедно с комисионните колкото на моите родители годишните.
Недей ми поставя ултиматуми, че хъката-мъката и други работи се случват, не само плащането. Истината е, че на човек му трябва кола най-вече извън града, защото транспортът между 2 населени точки извън града е кошмарен, а и скъп. По-горе писах някои работи. Ще си кача моите родители на автобуса и за семейството ще платя 40-50лв или ще ги закарам с 27 годишното возило за 7лв, барабар с мене. Толкова ли съм богат, според теб, да плащам за автобуси?
Ако ти имаш финансовата възможност, то и на мен ще ми се наложи да го преглътна. Но не го прави по-малък рекет това. Швейцария - 70лв, България - 100лв.![]()
Като почнеш да пътуваш ежедневно извън София и извън града, където има автобуси по 2-3 пъти на ден, ще разбереш какви ти ги говоря. Това, че си се разкарвал с колата из България, въобще не значи, че осъзнаваш ситуацията извън София.
Искаш ли да ти кажа, че знам поне 5 села, където железопътна линия няма. Голяма част от селата са така. Автобус има 1 път на ден. Градски транспорт - абе, ти нормален ли си? Ми дай да умират тия хора, щото на теб ти е кеф и не мислиш. Това, че в София има най-различен транспорт - не важи за останалата част от страната. Навремето съм спал по гари и спирки, като нямах кола. И с чакане с часове. Недей ми обяснява, че много ме дразниш, честно ти казвам.
И още нещо - НЕДОПУСТИМО е да си РИСКУВАМ ЖИВОТА в автобуси, които са ТЕХНИЧЕСКИ НЕИЗПРАВНИ, защото и такива случаи не са единични. Ще си платя, за да ме закарат после до моргата - не, мерси.
Колата не е лукс. Не и в България. Лукс е да ходиш в кенефа с нея. Не е лукс, когато нямаш адекватна алтернатива. На много места такива няма. А после защо селата обезлюдявали и т.н - стоите и мрънкате по другите теми.
Това, което се случва ежедневно с всякакви нови абсурдни данъци е РЕКЕТ. Има ДУПКА в хазната, която я направиха управляващите с кражби и търсят как да я запълнят като тупат брашняният чувал. Утре чакам и такса "въздух".
Вчера говориха как някой военен открал 7-8 милиона. Ето ви го увеличението на винетките, което ще платим.
И знаеш ли кое най-много ме е яд? Ти май не си слушал, ама казаха как парите няма да отидат за пътища. Това преди увеличението на винетките, като ни "подготвяха". Колко милиони идат от акцизите за цигарите, а болниците тънат в разруха. Обещаха, че акцизите ще са за болниците. Да, ама не. Лъжа след лъжа долна. Сега ще си платиш, на бате бойко да му духа някоя моделка, така де - за личен ескорт и нов биймър, така де - бмв. С кожен салон и мултифункционален спортен волан. И кметовете общински и те са такива крадци. Направо нямам думи. После що пари няма? Ми то има, просто се разпределят грешно.
Пари в държавата няма и ти си лично отговорен за това.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Stivi написа:Като стана въпрос за това скъпо ли е да имаш кола у нас ...
То в България е скъпо да си жив, па за кола да не говорим, така че ко е казал един руснак все тая

Проблема е другаде, който е наливал вода в пясъчник знае за какво става въпрос!
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ЩЕ макар да не искам - проблема е ,че нямат покритие тези 97лв
да не говорим ,че ще зачестят кражбите на предно стъкло от колите или разни такива вандалски прояви
то е все едно да залепиш една стотачка на стъклото и да очакваш никой да не го счупи за нея
да не говорим ,че ще зачестят кражбите на предно стъкло от колите или разни такива вандалски прояви
то е все едно да залепиш една стотачка на стъклото и да очакваш никой да не го счупи за нея
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Благовест написа:Има ли смисъл за 30 лв да си тровя нервите? Да карам "на тръни" дали няма ми изографисат акт за 300 лева и да се кръста пет пъти,че днес не са ме спряли полицаи! Ако не се лъжа и 67 лв им беше скъпо?!Ми като е скъпо да не карат!Не виждам драма...
30лв тука, 30лв - там. Тука има, тука няма. Тука има тука, тука няма. И най-накрая при Лилето има, при теб - паяци в портмонето.
zografski написа:Само не знам защо още живееш в БГ?
И аз не знам.

Stivi написа:Като стана въпрос за това скъпо ли е да имаш кола у нас се сещам за един руснак московчанин дошъл на море при нас /значи не е умрял от глад/ .
Ай не се безпокой за хората, които живеят в един от най-скъпите за живеене градове в света и които като дойдат тук ще те купят и продадат, а? Защото малко от обикновените руснаци идат тук на почивка. Идват по заможните. И си купуват за 1 ден къща или апартамент, които ти ще си купуваш с 50 годишен кредит, след като си продадеш единият бъбрек за начална вноска. Защото заплатата ти(не на теб лично, средната) е някакви смешни 350Е.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема според мен не е само до личната кола ,а и до влиянието на новите цени в икономически аспект.Например аз работя в голяма фирма,чиято основна дейност е свързана с подръжка и експлоатация на по-тежко товарен автопарк.Този месец заплатите едва ли ще са навреме преведени,а може да очакваме и по-лош вариант,щото именно новите винетки стават доста по-сериозен разход за работодателя.И по-лошото е че тези камиони се движат всеки ден ,така че за разлика от личната ми кола, компромис във времето няма-от 01.02.2016 всичките ни камиони трябва да са "винетни".
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Koлко е разликата в цената на стикера, шефито ще затваря фирмата щот няма пари за винетки, мотае ви нещо!? 

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Последно предупреждение да се спрете!
Следващите ще са официални!
Следващите ще са официални!
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
forski написа:Koлко е разликата в цената на стикера,
Разликата е около 300лв,ако не се лъжа.
Мързи ме да проверявам точно колоко е.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
forski написа:Koлко е разликата в цената на стикера, шефито ще затваря фирмата щот няма пари за винетки, мотае ви нещо!?
Не става въпрос за моята фирма в частност,а говоря принципно че повишението на цената ще се отрази сериозно в много сектори:Превозвачи,Строителство,Енерго,Вик,фирми подържащи инфраструктура и т.н.,все фирми чиято дейност изисква голям автопарк (не от леки коли) -камиони ,багери,влекачи и т.н. и при 50 такива машини например по 300лв.допълнително на машина си е цифра,а кой ще я плаща ?
Последна промяна от hooligans на Сря 20 яну 2016 10:52, променено общо 2 пъти.
Причина: Това какво общо има с темата "Ще закупите ли винетка 2016г на цена от 97лв?"
Причина: Това какво общо има с темата "Ще закупите ли винетка 2016г на цена от 97лв?"
- Piqndurnik
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: CBAB 2010
gergeto написа:forski написа:Koлко е разликата в цената на стикера, шефито ще затваря фирмата щот няма пари за винетки, мотае ви нещо!?
Не става въпрос за моята фирма в частност,а говоря принципно че повишението на цената ще се отрази сериозно в много сектори:Превозвачи,Строителство,Енерго,Вик,фирми подържащи инфраструктура и т.н.,все фирми чиято дейност изисква голям автопарк (не от леки коли) -камиони ,багери,влекачи и т.н. и при 50 такива машини например по 300лв.допълнително на машина си е цифра,а кой ще я плаща ?
Те да не би да са смъкнали цените като поевтиняха горивата? А точно това е основният разход за всяко МПС.
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Така или иначе си връщат 20% ддс. Не е болка за умуране. Горивата е главната причина, но както всичко останало в БГ, нещата стават мнооого бавно. Но като скочат цените на горивата веднага на другия ден всичко е нагоре....
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
Ддс върху винетни стикери не се начислява!
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
За горивото говорех.....
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”