gergeto написа:виж цитата и ми кажи какво значи "заиграваш се с думите".
За да не те обидя няма да коментирам маркуча успокоител,малко към голямо фи,тръбички на радиатор и прочие.Просто практически можеш да провериш думите сиgergeto написа:Така,ти казваш че термостата не контролира потока,а само го разпределя...![]()
Поток на флуид се разпределя от тройник(тетка),кръстачка и др. подобни.,които са КУХИ.
Тук говорим за съоражение ,чиято роля е доста по-интелигентна от разпределянето на течност наляво-надясно.
Защо се твърди че ТРМ контролира потока-защото отваря контролирано
Zdravko Zankov написа:Лада-та си има водна помпа,не забравяй.
Ами и печката с водна риза и двата радиатора има помпа,ама не върти през по-високите обекти.Ако нямаше,можеше да е обратното.Просто вярвам на МУНС правя за себе си елементарно сравнение,което би обяснило защо трябва да се затапи малкия кръг в случая.
1637 написа:Давам личен пример веднага
И аз го дадох някъде,при мен е обратното.Като свърша газта на бензин загрява доста по-бързо.Аз си го обясних така-газта идва с ниска температура и отнема топлина от изпаритела/това му е работата/,изпаритела пък загрява и отдава топлина/като радиатор/.При теб щом е обратното,може причината да е в изпаритела/ако имаш/.Другия вариант е да не съм прав и да се даде друго обяснение за моя случай.
Да,нали за това и глупавото обяснение за заледяване на климатичния радиатор-от там и водния.stefan4o написа:Тоя с Вектрата работи ли му климатикът, в смисъл духа ли студено.