DoH_KuXoT написа:К.Одаджийски написа:На мен ми е по интересно как бай Цонко от Горно надолнище идва с колата в София 2 пъти в годината и да речем, че са обявени ограничения за коли като на бай Цонко, как той ще разбере че не трябва да влиза в центъра? Те два пъти обявяват зелен билет за градския, ама се разбира след обедните новини, който ги гледа. Иначе отиваш и ако ти кажат левче, супер, ама ако не ти кажат редовна цена на билетчето.
Та как бай Цонко ще отърве глобата ако има такава забрана в деня на идването му до големия град
Би следвало да има знаци, както са указани зелените и сините зони. Най-лесно би било да въведат огрничение по евро категория, което съответства на същите тези зони. Или по просто казано, синя зона има право да се ползва от евро 5 и евро 6 + електрички и двигатели на газ ,зелена зона от евро 3, 4, 5 и 6 електрички и двигатели на газ. Необозначените като синя и зелена зона да се ползват от всички. Бай Цонко като не гледа знаците и не се интересува къде може и не може с кола значи не трябва да шофира. Законите в държавата , в която живееш или посещаваш са ангажимент на живеещия/посещаващия държавата. Иначе с оправдание не знаех може да правиш каквото си искаш.
Не, това със знаците е ясно за сини и зелени зони и познаването на законите. Мъпросът е, че това ограничение ще бъде само в някои дни в които се очаква повишено замърсяване. Как ще се знае точно кой ден ще има ограничения? Ще важат ли ограниченията за тези които живеят в дадените зони и са си платили годишна винетка за автомобилите? И ако аз имам автомобил евро 4 и живея в зона в която влизат само евро 5 и 6, обаче колата си ми е паркирана предишния ден в зоната, ще мога ли да я изкарам от зоната и да се върна там!?