Смяна на летни със зимни гуми

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Re: Смяна на летни със зимни гуми

Мнениеот $100 » Съб 31 дек 2016 19:39

Не позна - четох го и добре разбирам руски. Хората казват да не си въобразяваш, че със зимни гуми нещата са бетонни. Но това никак не се връзва с "правата вяра в зимните гуми" - правата вяра е за хора, които искрено вярват, че с летни гуми нямат грижи по снега. Или може би във Варна не помниш някога да си стъпвал на сняг и смяташ, че в целия свят е така?

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Съб 31 дек 2016 19:40

По-важен е коментарът на Стеф. Тези, за които линкът би бил много полезен няма да го прочетат или разберат.
Те знаят, че са подготвени и щом по бтв-то на културата са казали, че АBS-ът намалява спирачният път наполовина, значи е така и точка по въпроса.
За такива като ицоицо или байспиро, линкът е само интересно четиво, те няма да научат нищо ново от него.
100те долара, на колко години си?

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Мнениеот hvp800 » Съб 31 дек 2016 19:47

Аз пък познавам много шофЕри с над 40-50 г стаж, и те имат железен аргумент да карат с летни гуми.
" Едно време нямаше зимни-летни гуми, това са глупости от демокрацията!?! "
Така ,че това със " зимния мозък" , важи за всички възрасти, и няма рубла, няма долар.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Съб 31 дек 2016 20:10

Акъла може да ти откаже на каквато и да е възраст.Даже може да се каже че не са малко глупостите,които са вършили точно хора с по-голям стаж на пътя-точно заради самоувереност от "натрупания" опит .Няма общ знаменател,аз пък познавам хора с доста стаж на пътя,дето не се научиха да карат нормално-все бърза,все е в нарушения,все другите му пречат,едната му ръка е на волана,а другата на клаксона и шофирането му след толкова години стаж се свежда до рязко газ и рязко натискане на спирачки-честно ви казвам има хора,в чиято кола ме е страх да се качвам.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Съб 31 дек 2016 20:23

hvp800 написа: 40-50 г

Много съм далеч от идеята, че за всички беди по пътищата са виновни шофьорите с малък стаж. В самата статия също не се намеква нищо в такава посока.
Просто предоверяването на всевъзможни маркетингови трибуквия може да е твърде опасно. По-младите са по-склонни да вярват на шарените списания и да приемат за чиста монета тестовете на зимни гуми от Адак или квито бяха там.

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Мнениеот hvp800 » Съб 31 дек 2016 20:33

Е така де, стигаме до извода, че нЕма ли акъл, никакви гуми и системи не помагат...
А даже не ми е интересно, когато някой ми каже- Абе то и с летните може. Или още по-култовото- Аз на тия няма да им плащам и за зимни гуми ( държавата е виновна ).

Потребителски аватар
Mario951
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mario951 » Съб 31 дек 2016 21:59

А вие мислите ли че стана време за зимни гуми? :gruebel

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Съб 31 дек 2016 22:44

Абе що не едете и пиете бре....?
:drunk

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Съб 31 дек 2016 22:47

Аз се напраВих на куче вече :mhihi
живи и здрави,да си пишем още много години :beer

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Съб 31 дек 2016 23:05

Mario951 написа:А вие мислите ли че стана време за зимни гуми? :gruebel

След 15 минути излизам да ги слагам, само да си обуя чехлите :th_up
Наздраве на всички :drunk

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Нед 01 яну 2017 12:40

Mario951 написа:А вие мислите ли че стана време за зимни гуми? :gruebel

Снегът почна да се топи. Сняг чак до петък няма да има. :th_up

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 01 яну 2017 12:43

$100 написа:Не позна - четох го и добре разбирам руски. Хората казват да не си въобразяваш, че със зимни гуми нещата са бетонни. Но това никак не се връзва с "правата вяра в зимните гуми"...

Нещата в тази статия не опират до простата вяра в зимните гуми. Хората свикват да вярват, че ако правят онова, което им се казва от телевизора резултатите непременно ще бъдат такива, каквито обещава телевизорът/ интернетът/фейсбукът/бгмама и т.д и т.д. Или пък най- малкото ще могат да натиснат бутона RESET и да вземат капризния завой от втория опит :mhihi

П.С. Малко материал по темата за нерускоговорящи :mhihi

Потребителски аватар
IceHeart
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.8 AGN

Мнениеот IceHeart » Нед 01 яну 2017 12:58

Винаги когато съм говорил със шофьори на по 20,30г. стаж зад волана, винаги изхвърлянето е на първо място. За тях, зимната гума е само аксесоар към колата, но те се имат за по-добри шофьори от всички останали, и видиш ли могат и без зимни гуми, защото усещали до неузнаваемост колата, и управлението и! Това ме плаше, да се качвам в такива шофьори, по-добре в аматьор да се кача, който не се надценява. Вероятността да ме убие е по-малка.
Хубаво е да има зимни гуми всеки, но всичко е до пари, и до акъл. Ако едното го няма, другото няма полза да го имаш.

_B4_
Автомобил: Passat B4
Двигател: ABS 1994

Мнениеот _B4_ » Нед 01 яну 2017 13:52

Живи, здрави и за много години на всички!
Слагайте зимни гуми и карайте като че е зима. "Забравиш" ли, че е зима... никакви гуми и усещания не вършат работа.

Ииии, казват, че било станало време за зимни гуми :mrgreen :drunk

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Нед 01 яну 2017 15:27

IceHeart написа:Винаги когато съм говорил със шофьори на по 20,30г. стаж зад волана, винаги изхвърлянето е на първо място. За тях, зимната гума е само аксесоар към колата, но те се имат за по-добри шофьори от всички останали, и видиш ли могат и без зимни гуми, защото усещали до неузнаваемост колата, и управлението и! Това ме плаше, да се качвам в такива шофьори, по-добре в аматьор да се кача, който не се надценява.

Че къде си виждал някой крайно самонадеян с 30г стаж? Ако за 30г не е надживял шофьорските си комплекси, значи е обикновен глупак. Аматьорите повече нервничат да покажат колко са оправни. По темата "едно време нямаше зимни гуми" се отговаря много просто - едно време се караха Москвичи с 60км/ч извън града като висока скорост. А зимата с 40. "Няма" катастрофи и завъртания, защото с летните гуми най-често изобщо не може да потегли от място и хваща влак/автобус за село.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”