Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот stoi4o.d » Пет 06 яну 2012 20:44

На сняг е едно,ама повечето на лед са scare

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 06 яну 2012 21:23

BG_Golf4e написа:На сняг е едно,ама повечето на лед са scare

То ако е лед единствените гуми с които няма опасност да спреш в нечия броня или бордюра се казват...вериги,ама да караш с вериги на лед си е гадна работа :!:

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Пет 06 яну 2012 22:43

Stivi написа:
BG_Golf4e написа:На сняг е едно,ама повечето на лед са scare

То ако е лед единствените гуми с които няма опасност да спреш в нечия броня или бордюра се казват...вериги,ама да караш с вериги на лед си е гадна работа :!:

Или просто гуми с шипове, най-доброто е, но са забранени ...а и тук няма условия за тях ..

Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тони1 » Съб 07 яну 2012 1:02

N1P0 написа:Харесал съм ContiWinterContact TS800 и Yokohama W.drive. Много се чудя коя да избера защото и двете са добри и не видях лошо мнение.А на АДАК тестовете Конинентала е първи.

мисля че конти ,но 830 модела ще останеш доста по доволен от зимната йокохама ,на единият ни джип сме със геоландари и не е от най добрите избори...

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Съб 07 яну 2012 1:19

Само да поясна :

Йокохама има два вида : Произведена в Европа и в Япония... :deal

Японската гума на сняг няма равна..ОТ опит го казвам...

A drive 165/65/13 съм карал и :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Съб 07 яну 2012 11:28

добре де - говорете ми .... вчера си газих със 110 по кишата и водата на магистрала Хемус със Континенталките - няма аквапланинг - няма нестабилност на предницата - спира си добре ....
Сравнявам ги с Малоя Креста 220 - тя беше по-зле като поведение на мокро зимата
Корморан Сноупро е тотал шит на мокро
карам доста и най-различни автомобили и имам реална преценка за качествата на зимни гуми
Ленд крузъра е с Дънлоп 20 цола - ама забравих точния модел - страхотна гума на мокро на лед сняг и киша
Матадор са зле сравнени с Континентал - въпреки , че са им дъщерна фирма
това е засега - всеки си има менение
моето го базирам на реални впечатления при каране - а не от четене на списания и слушане на лъкардийки
Успех и внимателно по пътищата - нагледах са на катастрофи ..... карат си със летни гуми - или мислят че имат зимни гуми - 8-9 години от датата на производство

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Съб 07 яну 2012 14:46

ужас е по магистралите - аз съм редовно на Тракия от няколко години и имам чувството, че като се влошат условията има хора, които зорлем се "доказват"...за жалост и по мантинелите...редовния номер - разминеш някой на сухо и като стане мокро, киша, сняг, той пак си цепи със същата скорост...все едно ограничението на скороста го задължава :Mr Green Fun

това за летните гуми се среща все по-рядко, Българина почна да кара със зимни последните години, но има и хора, които са си повярвали и рискуват собствения си живот и този на околните...

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Съб 07 яну 2012 15:16

И тия дето караха зимата с летни сега карат лятото със зимните и се пребиват на някой по-такъв дъжд...

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 07 яну 2012 15:39

agent_kowalski написа:И тия дето караха зимата с летни сега карат лятото със зимните и се пребиват на някой по-такъв дъжд...

Аверче ,едно време карахме само с летни и проблемите бяха по малко.Сега като сме със зимни гуми и си мислим ,че сме хванали господ за шлифера!Точно миналата зима карах без проблеми Каравелето и като ми дадоха Витарата закъсах с нея.Мисълта ми е ,че винаги трябва да се мисли и след това да се деиства!

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Съб 07 яну 2012 15:44

rokera671 написа:
agent_kowalski написа:И тия дето караха зимата с летни сега карат лятото със зимните и се пребиват на някой по-такъв дъжд...

Аверче ,едно време карахме само с летни и проблемите бяха по малко.Сега като сме със зимни гуми и си мислим ,че сме хванали господ за шлифера!Точно миналата зима карах без проблеми Каравелето и като ми дадоха Витарата закъсах с нея.Мисълта ми е ,че винаги трябва да се мисли и след това да се деиства!

Прав си вчера сняг киша мъгла и Българина дава газ като луд понеже е с нови зимни гуми (или нови на 2-3 години, но нови за него)...Разликата от сцеплението до мантинелата може да е 5км/ч...Реално колкото си по-подготвен си вярваш повече, но това не значи, че не трябва да сме подготвени...

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Съб 07 яну 2012 19:26

rokera671 незнам сега едно време с какво сте карали.Шофьор съм от десетина години,тоест все е имало зимни гуми.Едно време може би хората са били по-внимателни.Всички са били с лади и не е имало за какво да си мерят пишките.Сега всеки с най-обикновен голф90 коня или някое разчеканато бмв се доказват кое колко върви.Имаме зимни гуми имаме абс,есп па не знам какво.Все л*йна според мен.Единствените системи ,които мисля че помагат са 4х4 и блокажа на диференциала,другото е толкова относително.Имаш си физични закони ,от които не можеш да избягаш.За гумите едно време не знам дали са били като сегашните чисто летни,които не стават изобщо.Сутринта бутах една баничарка с чисто летни.Няма тръгване изобщо от паркинга още.Пича не беше виновен че шефа му не му е купил гуми,накрая мина 100 метра и се отказа ,вика обаждам се на шефа който иска да кара аз няма да се пребивам.Евала му правя.Та карал съм и аз с летни гуми зимата не става номера.Не че зимните няма да боксуваш или поднесеш,но като караш внимателно и спокойно знаеш че ще стигнеш и ще спреш.За екстремни изпълнения зимата нищо не помага.Може би верижна машина,но не съм имал честа да пробвам.Някой ако е нека сподели. :beer

Потребителски аватар
Vantage
Автомобил: Golf R 2017
Двигател: Variant 4motion

Мнениеот Vantage » Съб 07 яну 2012 20:36

Lassa Snoways 2+ 175/70/13

Втора година се представят много добре, доволен съм. Единствено може би, на сухо са малко по-шумни.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 08 яну 2012 1:11

Vantage написа:Lassa Snoways 2+ 175/70/13

Втора година се представят много добре, доволен съм. Единствено може би, на сухо са малко по-шумни.

Lasa та е добра гума!Карал съм и съм доволен.

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Нед 08 яну 2012 1:46

веселин написа:моето го базирам на реални впечатления при каране - а не от четене на списания и слушане на лъкардийки

Караш различни коли с различни гуми, а карал ли си една кола с 3 или 4 вида гуми ..че от кола до кола и от джип до кола има голяма разлика, както и в размерите... от 15 до 20 цола също ... :wink:
И от кола 20 или 19 цола до джип 19 или 20 има пак голяма разлика ...щото и аз така съм карал , но впечатленията си ги вадя от личната ми кола, на която съм слагал различни нови и един размер зимни гуми :да:

И ADAC не е като да е лакърдийка, ако нямаш тях предвид ОК :beer

П.П. По тази логика мога да похваля едни руски джипови гуми. На една и съща стръмна улица с лед и сняг Уазката тръгваше а X-Drive не,а беше с топ марка нови, то и БМВто беше ново ....верноУазката ми беше със самоблокиращи дифове ...действителността беше жестока ...но не мога да кажа онази гума става ...Просто нямаше как да ги сложим на БМВто та да разберем ....и по добре, че от БМВ май щяха да ни бият ...хах Разбира се с лека ирония го казвам, но винаги тест на гума се прави при една и съща кола, едни размери ...и едни настилки ...Другото, освен да кажеш какво си карал...не виждам някакво заключение за гумите кой зна екакво :beer
Нищо лично колега, просто понякога хората се изхвърлят леко в писанията си :talk: :drunk

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Нед 08 яну 2012 9:39

По една телевизия тази сутрин гърмят "И най-лошите зимни гуми са по добри от новите летни гуми". Явно говорят за сегашните условия, не за летните :bowdown

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”