най-добрата халогенна крушка?!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
maniac_55
Автомобил: A4 8E5 TDI
Двигател:

Re: най-добрата халогенна крушка?!

Мнениеот maniac_55 » Пон 11 мар 2013 16:43

Аз лично не бях доволен от "найтбрейкърите" и ги замених с PHILIPS Blue Vision Ultra преди около година. Изръсих се около 60 лв. за тях и през първите няколко месеца бях много доволен от "филипсите", но като че ли вече нямат онази силна ксенонова осветеност като в началото. Така че, стигнах до извода че на този тип крушки им намалява осветеността след няколко месечна употреба, т.е. +50-те% или +90-те% светлина отиват на кино. Хубавото е че издържат повечко време, преди да изгорят. А пък ако целта е по-ясна видимост в тъмното, вече съм на друго мнение - ксенон. :wink

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Пон 11 мар 2013 17:22

На моята кола преди 5-6 години си купих OSRAM COOL BLUE и бях супер доволен.На мой роднина сложихме найтбрейкър и честно казано не останах очарован грам.Преди 20-на дни си купих осрам кулблу интенс и съм очарован.Все едно имам ксенон.Става въпрос за H4 :wink

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Мнениеот toshara » Пон 11 мар 2013 17:29

И аз преди години бях писал за OSRAM COOL BLUE.Супер доволен съм до ден днешен :smile

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Пон 11 мар 2013 17:39

golfmk1 написа:На моята кола преди 5-6 години си купих OSRAM COOL BLUE и бях супер доволен.На мой роднина сложихме найтбрейкър и честно казано не останах очарован грам.Преди 20-на дни си купих осрам кулблу интенс и съм очарован.Все едно имам ксенон.Става въпрос за H4 :wink

Добре де, не светят ли по към синьо, тези крушки и как се държат при мокро време, дъжд ?

Потребителски аватар
toshara

Мнениеот toshara » Пон 11 мар 2013 20:23

Нищо синьо няма в тея крушки,освен в името им.Светят си чисто бяло,никакви сини отенъци и т.н. :smile

golfmk1
Low rider

Мнениеот golfmk1 » Пон 11 мар 2013 20:35

Сега с интенза е по-бяло от кул блуто.Пак исках кул блу но ми казаха, че не се произвежда вече.При тези единственото което ме дразни е синеещия ми фар при спрени светлини :mhihi

Потребителски аватар
alexx_1990
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alexx_1990 » Пон 11 мар 2013 22:05

biol написа:
alexx_1990 написа:Колеги Здравейте !!!До скоро мислех да слагам ксенон на късите и халогена във фара и да сменя крушките на дългите и халогена в бронята, но след като четох доста по форумите реших да не слагам ксенон, а само да сменя крушките на всички светлини във фара !!!Искам вашето мнение за това какви крушки да си сложа !!!Искам светлината да не е жълтеникава ,а по скоро да клони към по чисто бяла и затова съм се спрял на филипс блу вижън, колебая се също и за осрам куул блу, но пък за тях четох,че горят по бързо а смяната с това сваляне на броня не е от най бързите и лесни ,но все пак аз затова пиша така че моля за вашето мнение колеги :smile :smile :smile !!! Поздрави !!!

Я пробвай отново, карах с осрам наибрекър+ сега съм с аллсезон.
Да бялата светлина е страхотна + знаците се виждат много добре, но
намокри ли се асфалта или дъжд и сняг за нищо не стават.
Колко странно и демоде, но жълтата светлина за мен е най-добре

Така е колега съгласен съм с теб !!!! Жълтата светлина е най добре и най вече при мъгла !!!

golfmk1
Low rider

Мнениеот golfmk1 » Пон 11 мар 2013 22:07

Е то мъгла щото има постоянно :mhihi

Потребителски аватар
Supawiza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Supawiza » Пон 11 мар 2013 22:53

golfmk1 написа:Е то мъгла щото има постоянно :mhihi

Може човека да живее в Лондон :mhihi .

Иначе за халогена крушка съм доволен от BlueVision ultra Automotive headlight lamp на PHILIPS.
С такива бях на стария ми Голф 2.А Голфчетата не се славят с много добре светещи фарове.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 12 мар 2013 7:21

Аз не съм съгласен с твърдението за фаровете на Голф 2. Ако имаш монтирани релета и прилични крушки фаровете си светят не по-лошо от на по-новите модели с оребрено стъкло (примерно Сеат Толедо 1997) :th_up Това в случай, че фаровете са ти изправни разбира се.

golfmk1
Low rider

Мнениеот golfmk1 » Вто 12 мар 2013 8:50

Аз смея да твърдя, че мойта яга има уникални фарове особено след поставянето на релетата :mhihi

Потребителски аватар
biol
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот biol » Вто 12 мар 2013 10:15

Не, не е и необходимо. Но някой караме колите постояно, а не само когато времето е хубаво.
"Разбивача на ноща" сине - и точно това осветява знаците много по добре
Алл сезон, е цветна крушка буквално- част жълта, част синя, но въпреки всичко следващата ще само жълта.
Когато времето е хубаво и сухо, особенно при пълнолуние :) - мога да карам и на габарити, както се вика на хубавото всеки може.
Но когато асфалта е мокър(хлъзгав) или има дъжд, сняг, мъгла -лошо време, светлината е от значение, синьо- бялата светлина прдизвиква много отбласъци, и ако имаш човек ли нещо друго на платното, остава невидимо. Отделно самия път не се вижда добре.

Вярно е че 7000к ксеон на рефлектор, изглежда много cool пред дискотеката, а жълтите фарове са като на жигула,
но вместо да се смеете на стария вид, и да пишете колко е зле пробвайте няколко крушки пък тогава да говорим

Потребителски аватар
toshara

Мнениеот toshara » Вто 12 мар 2013 10:36

biol написа:

Не, не е и необходимо. Но някой караме колите постояно, а не само когато времето е хубаво.
Алл сезон, е цветна крушка буквално- част жълта, част синя, но въпреки всичко следващата ще само жълта.
Когато времето е хубаво и сухо, особенно при пълнолуние :) - мога да карам и на габарити, както се вика на хубавото всеки може.
Но когато асфалта е мокър(хлъзгав) или има дъжд, сняг, мъгла -лошо време, светлината е от значение, синьо- бялата светлина прдизвиква много отбласъци, и ако имаш човек ли нещо друго на платното, остава невидимо. Отделно самия път не се вижда добре.

Вярно е че 7000к ксеон на рефлектор, изглежда много cool пред дискотеката, а жълтите фарове са като на жигула,
но вместо да се смеете на стария вид, и да пишете колко е зле пробвайте няколко крушки пък тогава да говорим

Спор няма така е,но никой не говори за ксенон тук,колега.Аз лично ксенон на обикновени фарове не бих сложил,и ако някой ден си сложа лупи,ксенона ми ще е или 4300 или макс 5000К.Всичко над тези Келвини е селяния и не виждам на кого му би бил наистина нужен ксенон 6000-7000К :screwy
Ето тук се вижда при ксенона 4300К колко по-добре осветява от 6000К

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Вто 12 мар 2013 13:42

golfmk1 написа:Аз смея да твърдя, че мойта яга има уникални фарове особено след поставянето на релетата :mhihi

Че то релетата са задълже за тея коли..моето Ауди дойде от Германията с някви крушки дето нищо не пише на тях освен знак на Ауди и VW като уж оригинални(spare parts най-вероятно) и светят супер...не бих ги сменил.

golfmk1
Low rider

Мнениеот golfmk1 » Вто 12 мар 2013 13:50

biol написа:

СИНЕ :gruebel Аз моята я карам 365 дни в годината.Е някоя година се падат и по 366 дни.Опитай се да си конкретизираш какво точно имаш впредвид, че нещо не се разбира много добре.Случайно съм пробвал с доста видове крушки.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”