Формула 1, Сезон 2011

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Re: Формула 1, Сезон 2011

Мнениеот 110afn » Пон 31 окт 2011 11:29

Абе момчета, пишете глупости и за Хил и за Ероуз. А за Френцен изгледайте последното състезание и вижте кой стопи разликата между Шумахер и Вилньов , та се наложи да се блъскат-продължавай да се смееш Vettel . А и Монтоя бил слаб -ако искаш се посмей още малко
Не съм фен на Шумахер и не съм късоглед. За разлика от вас, виждам и по-назад от 2-3 стартова редица.
Vettel, преди да го има Редбул и Фетел за кой въобще си бил? Сигурен съм , че пак за силния на деня

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 31 окт 2011 12:17

110afn написа:Абе момчета, пишете глупости и за Хил и за Ероуз. А за Френцен изгледайте последното състезание и вижте кой стопи разликата между Шумахер и Вилньов , та се наложи да се блъскат-продължавай да се смееш Vettel . А и Монтоя бил слаб -ако искаш се посмей още малко
Не съм фен на Шумахер и не съм късоглед. За разлика от вас, виждам и по-назад от 2-3 стартова редица.
Vettel, преди да го има Редбул и Фетел за кой въобще си бил? Сигурен съм , че пак за силния на деня

В Австралия 1996 година Вилньов ми направи впечатление и започнах да му симпатизирам докато не напусна Ф1. През шампионската му година, през слабите му години в Уилямс и БАР все си бях за него. След това за Райконен (на който се кефя и сега и искам да се върне), а Фетел си ми харесва от дебюта му в щатите. Няма да повярваш колко се радвах на победата му в Монца с Торо Росо. И ако имам късмет Кими да се върне и с Фетел да спорят за титлата в последното състезание инфаркта няма да ми се размине. Въобще не си мисли, че всяка година съм различен пилот. Това между другото съм го писал и друг път.

Относно Хил и Ероуз: Какви глупости пишем?
За Френцен: До колкото си спомням, Френцен изигра роля само в това да пусне Вилньов след единия му стоп, за да може да гони Шумахер. Никого не е задържал и блокирал. Заради това, че не съм 100% убеден си тегля отново състезанието.
Никога не съм казвал, че Монтоя е слаб пилот и никога няма да го направя. Той е боец било то със слаба или силна кола.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 31 окт 2011 13:48

баси... когато дискусята еволюира до там, че предмет на коментарите са събития от настоящия век, ще взема да се включа... :roll:

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 31 окт 2011 13:53

Е включвай се... Ние само за малко се върнахме в миналото... scare

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пон 31 окт 2011 14:17

Ludia написа:баси... когато дискусята еволюира до там, че предмет на коментарите са събития от настоящия век, ще взема да се включа... :roll:

Ъъъ... Формула 1 без историята си (даже не е чак толкова дълга) просто не е Формула 1!

Събитието от този век е едно - Шумахер.
Явленията са две - Алонсо и Фетел.

Догодина или ще има трето явление или ново събитие... mhihi

П.П.: Що тъй хулиш хубавите отправки към историята? mhihi
Даже няма 20 години минали от тогава... mhihi

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 31 окт 2011 14:57

Историята си е история, но нещо не ми е интересна точно в този момент. А когато започнат да се правят съспоставки м/у настоящето и "едно време" ми става съвсем отегчително. Все пак темата не е "история на ф1.." Пък и страстите се разпалиха до толкова, че не е приятно за четене вече ;)

За Индийското гран при мога да кажа само - скука... с тоя прахоляк не виждам как може да очакват много изпреварвания. Освен това качестовто на асфалта и съответно подбраните типове гуми също не допринесоха интригата да се увеличи. Изненада ме постоянното темпо на Бътън, и както и Фетел каза след надпреварата - Редбул също бяха изненадани.
Иначе за Ферари какво да кажа... надявах се да не се случи, но започвам да съжалявам, че Алонсо подписа толкова дълъг договор с отбора.. Явно на този етап са 3-тия отбор, и ако тенденцията се запази и догодина, един голям талант ще бъде поставен в много неравностойно положение отново. От което губи зрителя.
Маса беше много актуален за времената когато отборите имаха само един водещ пилот и всички усилия се хвърляха в неговия болид. Тогава той и Барикело умело помагаха на пилето да гази. За съжаление на ферари и за щастие на феновете на Ф1 времената се промениха, и дядо вече не е в отбора, освен това конкуренцията притежава двама силни състезателя, които се борят дори по между си. Така се получава, че с липсата на амбиции и неспособността му да бъде наистина бърз и продуктивен, Маса не само че не помага на Алонсо и отбора, а ги дърпа назад.
Хамилтън, отново не изненада никой. Този сезон много убедително показва колко недорасъл е да бъде наричан " голям талант ".

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 31 окт 2011 18:15

И последните слухове около Ферари: Догодина Маса може да бъде освободен и неговото място да заеме Розберг. В сайта на clubs1 има интервюта по този въпрос.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 31 окт 2011 18:25

Vettel написа:И последните слухове около Ферари: Догодина Маса може да бъде освободен и неговото място да заеме Розберг. В сайта на clubs1 има интервюта по този въпрос.

това са непотвърдени клюки... във Фераристките сайтове и блогове няма нищо потвърдено, или поне аз не намерих.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 31 окт 2011 18:28

Затова писах слухове.

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Пон 31 окт 2011 22:46

escrime написа:Събитието от този век е едно - Шумахер.

:beer

Относно Фернандо Алонсо - той има една цел до края на кариерата си, а именно да стане шампион с Ферари. Да се надяваме, че ще стане поне веднъж. Реално погледнато,а също така в исторически план, шансовете за успех за доста високи!

И Фетел го чака червеното, но като се насити на Кока Колата с няколко титли...

Който и да смени Маса, което според мен няма да се случи преди да му изтече договора за 2012, ще е ако не по-добре, то със сигурност няма да е по-зле...

Последна промяна от bai_ILIA на Пон 31 окт 2011 22:54, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 31 окт 2011 22:48

лелей,клубове,форуми ,списания scare
Каквото и да пишете(и другите),ще се разбере в началото на следващият сезон на 100% mhihi

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 01 ное 2011 8:32

bai_ILIA написа:
escrime написа:Събитието от този век е едно - Шумахер.

:beer

Относно Фернандо Алонсо - той има една цел до края на кариерата си, а именно да стане шампион с Ферари. Да се надяваме, че ще стане поне веднъж. Реално погледнато,а също така в исторически план, шансовете за успех за доста високи!

Не съм сигурен че точно това е целта му... :roll: едва ли сънува мокри сънища в/у червените чаршафи. Световен Шампион си е световен шампион, без значение с кой отбор. Още повече че ако това се случи ще му е за трети път. Така че и с Торо Росо да е, все тая. Изчакай да видиш само как ако и следващия сезон зализаните нямат кола, ще започне да ги поругава mhihi

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Вто 01 ное 2011 15:40

има значение с кой отбор си световен шампион. това всички го знаем и самите пилоти са го казвали неведнъж...в момента може да няма, но след години...историята.

едно е да си шампион с Ферари или Макларън, друго е Браун ГП примерно. друго си е да те помнят милиони по света в червено и да те споменават след години - не е като да си шамшион на отбор примерно, който не съществува или отдавна е забравен...пилотите имат его и то доста голямо, всеки иска много победи и величие...затова Фетел няма да кара цял живот в Кока Кола рейсинг - в даден момент ще се насити и ще поиска да докаже, че е велик. Велик си когато си шампион с повече от един отвбор, за да покажеш, че ти си фактор, а не само мега колата, която са ти дали...

Това направи Шуми и много други преди него. Това иска да направи Алонсо и се надявам искрено да се случи!!!

ПС - Алонсо няколко пъти се е изказвал остро за колата си по-рано през сезона...не е от тия които само хвалят.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Вто 01 ное 2011 16:05

Е, Формула 1 не е с 1300 години история, че да има забравени отбори. ;)

Отборите се помнят и то много добре.
Ще ми кажеш ли, че не знаеш кои са Брабъм, Лола, Минарди, Джордан и т.н.?
Че и Лотус, преди да се завърнат.

Иначе да, да се докажеш с повече от един отбор със сигурност е нещо, което ласкае пилотите.

П.П.: За пусти му Алонсо колко може да се пише... mhihi :beat_butt2

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Вто 01 ное 2011 16:25

Да, колега съгласен съм. Историята на спорта е малко над 60 години, така че се помнят нещата. Аз даже съм инвестирал няколкостотин лева в книги за историята на спорта понеже ме интересуват и детайлите.

Прав си за пусти Алонсо - няма смисъл да прекаляваме и да изпадаме в спорове. Днес да ми кажат - избери от всички действащи пилоти във Ф1 един който да води Ферари - ще кажа Алонсо на мига!!! :lol:

Колегите са прави, нека се придържаме към сезон 2011 - Алонсо пак получи 10/10 оценка от Аутоспорт. Беше очевидно, че пак победи по-бърза кола (Уебър).

ПС - Скудерията не случайно плати 17 милиона долара на Кими за да НЕ КАРА във Ф1 и да му бъде предсрочно прекратен договора, за да направи място на Алонсо...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”