Зимни гуми - кой с какви - оценка
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка
Ей хора, престанете да цитирате тия чаршафи по десет пъти на страница бре. Като цитирате мнението, редактирайте поне линка на снимката 

dimovip написа:....
Аз пък на стария ми дизел си купих 4 чисто нови с такава шарка, ама под марката Нокиан Хакапелита 1 мисля беше.Да направих компромис с тишината в купето, ама нито кал ме спря, нито 1,40м сняг.Както искате го разбирайте.
Ти на лунохода си ли ги монтира тия гуми, че прегази 1,40метра сняг

- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
joromnt написа:dimovip написа:....
Аз пък на стария ми дизел си купих 4 чисто нови с такава шарка, ама под марката Нокиан Хакапелита 1 мисля беше.Да направих компромис с тишината в купето, ама нито кал ме спря, нито 1,40м сняг.Както искате го разбирайте.
Ти на лунохода си ли ги монтира тия гуми, че прегази 1,40метра сняг
Тоя 1.40 м. сняг да не е като ония 30 см. дето лъжем мацките с тях и после се чудим що не могат да маневрират

Сори Дима, ама 1.3 м. се води гръдна височина (в лесовъдството) и да минеш с лек автомобил през 1.4 м. сняг ми се вижда малко трудно, ама кво ли разбирам аз

Последна промяна от Asko VW на Пет 27 яну 2012 20:04, променено общо 1 път.
Пич, ти направо си скрил топкатан а дявола с тези гуми ! Аз с моите Мишелин Пилот Алпин за 420 лв/брой не можах да се преборя с 40 см сняг. А ти си газиш през 1.40 м.... Идол мой! 

Вчера върнах Фулдата Монтеро 3 на 2 години от задната ос - отпред на моя Голф 2. Отпред бяха Барум поларис 3 от тази зима (наистена са добри, но на вчерашният сняг някак губеха сцепление). Сега вече разбрах защо Фулдата според тестовете на ADAC е най-добрата гума на сняг (вижте тестовете от тази и миналата зима, където заедно с един модел на Континентал единствено постигат коефициент 1,7 на сняг - на Барума 2,2 коефициент, по-добър от този на навия Гууд йър ултра грип
. Днес вече при същите условия (код червено за пътищата заради обилен снеговалеж), Фулдата показа възможности, които според мен са на топ ниво, а и колегата по-горе с BMW дава същата оценка за този модел. Както каза друг колега, че се изкривявали - ами "да чукна на дърво" моите вече втора зима са си добре. Явно на хората от ADAC трябва да се вярва при избора на гуми (представете си какъв скандал ще стане в Германия, ако ADAC лъже. Освен това за нашите зимни условия при избора на зимни гуми коефициента им за поведение на сняг според мен е много по-важен, отколкото за Германия, където там зимата по-малко ги "изненадва". Затова може би гуми "специалисти на сняг", като Гиславед в Германия не им обръщат много внимание (даже често ги няма в класациите). Според мен там при комплексната крайна оценката за зимните гуми не отдават голямо внимание за поведението им на сняг, което пък кара и производителите така да правят. Затова на пазара почти всички нови зимни гуми имат много добро поведение на лед (достатъчно е каучука им да е достатъчно мек), но за съжаление малко могат същото на сняг, който кой знае защо пак ни "изненада".

здравейте. гумите ми са гудиар у.г.8 полски.много съм доволен,каучука е мек и с изключение,че са малко шумни на сухо,на мокро и сняг са много добре.интересува ме,понеже са онлайн покупка и нямам наблюдение на други подобни,дали всички полски са с лош външен вид,по бордовете-дупчици,дълги мустаци,по цялата окръжност едни люспи,които е трябвало да останат в калъпа-машината? и на всичкото отгоре правят бабуни по бордовете-вдлъбнатини и издутини. на няколко места,те по колко снадки имат? дали е възможно да се изкривят след гаранцията?
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Dayton - като снегорин съм с тях.
Мокро, киша, дълбок сняг - никакви проблеми.
Оценка 6+ - особено спрямо Debica Frigo2/Dir
Мокро, киша, дълбок сняг - никакви проблеми.
Оценка 6+ - особено спрямо Debica Frigo2/Dir
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Имах възможност да изпробвам Dayton-ките на служебната, които са чисто нови. Колата е Пежо Партнер 1.9Д, катери добре с тях. Въпреки това, не бих сложил такава евтина гума на личната си кола.
Останах приятно впечатлен и от своите собствени Hankook W440, които ги търкалям вече трети сезон, но чак сега имах възможност малко да ги покарам на по-сериозно натрупан сняг и киша. Нямам оплаквания или забележки към гумите. Минавах през непочистен сняг, през навявания високи по над метър и не успях да закъсам или да се озоря особено
Вчера един.... да не го наричам с епитет се зореше на едно малко нагорнище, докато търсех една шахта с колегата, близо до нас. Хюндай Купе модел 2003 сигурно беше. Мислех да му помогна на момчето, в момента, в който видях, че кара с летни гуми се отказах, просто му рекох "с летните трудно, а?", при което не му стана много хубаво явно, отиде по-назад, засили се и с 300 зора качи нагорнището. Еб@си ентусиастите

Останах приятно впечатлен и от своите собствени Hankook W440, които ги търкалям вече трети сезон, но чак сега имах възможност малко да ги покарам на по-сериозно натрупан сняг и киша. Нямам оплаквания или забележки към гумите. Минавах през непочистен сняг, през навявания високи по над метър и не успях да закъсам или да се озоря особено

Вчера един.... да не го наричам с епитет се зореше на едно малко нагорнище, докато търсех една шахта с колегата, близо до нас. Хюндай Купе модел 2003 сигурно беше. Мислех да му помогна на момчето, в момента, в който видях, че кара с летни гуми се отказах, просто му рекох "с летните трудно, а?", при което не му стана много хубаво явно, отиде по-назад, засили се и с 300 зора качи нагорнището. Еб@си ентусиастите

- lrlmodo
Всеки си преценява, скъпа-евтина.
За мене важното е че не закъсвам никъде с тях
Това е показателя за мен, а не колко е скъпа гумата.
За мене важното е че не закъсвам никъде с тях

Това е показателя за мен, а не колко е скъпа гумата.
- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:Имах възможност да изпробвам Dayton-ките .....
на жена ми служебното поло е с такива, втори сезон им е.....
личното ми мнение е че за нищо не стават вече, едва ли е от колата - няма тръгване, няма спиране ...
- stefan4o
- Контакти:
Именно това е причината да не сложа такива евтини. Понеже се опасявам, че ще са годни за употреба само 1 или 2 сезона. Не искам да давам наклон на никой, нито мозък, но за мен е важно да мога да разчитам на една гума да се държи адекватно поне 3 сезона. То ако всяка година вземам нови гуми... къде ми е далаверата да карам с евтини такива??? 

- lrlmodo
Моите са 2-ри сезон, поведението им е както мин година - без разлика.
Не знам, какво му е по-скъпото на ханкуука - 2лв е по-скъп
Това е за дайтона

Не знам, какво му е по-скъпото на ханкуука - 2лв е по-скъп

Това е за дайтона

- stefan4o
- Контакти:
Не се изразих правилно. По-читава марка, с повече традиции. За справка, виж тестовете на АДАЦ. Смятам, че сравнението с Dayton не е особено уместно, въпреки сродната им цена. Та аз дори не успях да намеря сайт на тая марка, само разбрах, че ги произвежда някаква компания Alliance Tire Company Ltd., която е базирана в Израел.
- lrlmodo
Както всички "куче марки" е в групата на "маркова" - бриджстоун.
На гумите пише, че са произведени в Италия.
И не мисля, че разлика от 10лв на гума гарантира огромна разлика в качеството
Карал съм и 'маркови' нови - мишелин и унироял зимни - ми не намирам особенна разлика.
Освен, това че марката им определя цената....
Безаварийни пожелавам на всички, че оспамихме темата със субективизъм....
На гумите пише, че са произведени в Италия.
И не мисля, че разлика от 10лв на гума гарантира огромна разлика в качеството

Карал съм и 'маркови' нови - мишелин и унироял зимни - ми не намирам особенна разлика.
Освен, това че марката им определя цената....
Безаварийни пожелавам на всички, че оспамихме темата със субективизъм....
- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
говорете си не ми пречите, колата беше затрупана цялата, и напред назад напред назад си излязох като пич от снега, че и до изчистения път стигнах.Затова ви казах кой както иска да го разбира.Ако на някой не му се вярва купува ми 4 такива чисто нови, аз си купувам същия дизел и се обзалагаме.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”