за/против десните волани (обратна дирекция) в БГ
- stanislav_s
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: за/против десните волани (обратна дирекция) в БГ
Твърдо съм против. И напълно бих подкрепил евентуална забрана за такива возила в БГ. Смятам че и без това имаме достатъчно инциденти по пътищата.
- berbatov86
- Автомобил:
- Двигател:
И аз съм против.Не за друго а щото на НДК една мазда ме засече и като се изравних после с въпросното возило тръгнах естествено да храним водача
и гледам-жена.Нахраних я ама като се загледах я бех напсувал грешно щото мъжа и караше-с десен волан.Та заради мъжа си тя го отнесе.Затова съм против

- iGolf
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ChimeyJimmey написа:Oтваряте autotrader.co.uk и виждате от колко започват PASSAT B5.5.
да точно така ,там са "най-хубавите",успех с покупките

- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Кво и да си говориме, дизелова 5.5-ца под 2400-2500 не може да се намери, и те тия са ужас
аз гледах няколко такива... на едната и беше лепена жапката с тиксо, и то не за да не се отваря а за да не падне... Общо взето за тия пари можеш да вземеш неква кочина от някой гаден пакистанец, и после още маса пари за обслужване и препарати за пране на цялата кола
п.п.Адаш драсни в скайпа да ти дам няколко сайта за Salvage Auctions (има оферти
)

п.п.Адаш драсни в скайпа да ти дам няколко сайта за Salvage Auctions (има оферти

- blagi1972
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател: ALH
Напълно бих подкрепил евентуална забрана за такива возила в БГ.
- georgivw
- Автомобил: vw golf 4
- Двигател: tdi
съвсем против
според мене е адски опасно особено извън града при изпреварване и не е опасно само за собственика на такава кола а и аз вси4ки други по пътя
мисля 4е е редно коли с десен волан да бъдат забранени в бг.
а за това с преправянето е супер глупост даже и да се преправи не искам да казвам ако стане катастрофа с така наре4ената преправяна кола какво 6е остане от нея.абсолутно безмислено и тъпо

а за това с преправянето е супер глупост даже и да се преправи не искам да казвам ако стане катастрофа с така наре4ената преправяна кола какво 6е остане от нея.абсолутно безмислено и тъпо
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
georgivw написа:а за това с преправянето е супер глупост даже и да се преправи не искам да казвам ако стане катастрофа с така наре4ената преправяна кола какво 6е остане от нея.абсолутно безмислено и тъпо
Я кажи, кажи? Я се обоснови относно това си изказване, моля.
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Да, и на мен ще ми е интересно да проследя изложената мисъл на колегата... 

-
- Автомобил:
- Двигател: AHF 2000
- georgivw
колеги немога да ви кажа конкретно просто исках да си взема с десен и питах един маистор може ли да се направи тои ми каза това 4е може ама ако недаиси боже стана птп от това преправяне колата е мн мн по малко сигурна замислете се и сами а и неси заслужава толкова пари аз съм напълно съгласен с него то си е направено така аз да си права експерименти и изгъзици
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А знаеш ли, че на повечето коли с десни волани, дейтайлите са огледални ? Това се прави с цел спетяване на пари.Тоест, не се налага на завода пройзводител да прави отделни части за колите с десен и отделни за колите с ляв.
На кварталните майстори им знам историите аз.Ае нема нужда..
Ти не се ли замисли какво я прави по малко сигурна, при това обръщане? Какво толко се сменя за да я направи толко несигурна

На кварталните майстори им знам историите аз.Ае нема нужда..
Ти не се ли замисли какво я прави по малко сигурна, при това обръщане? Какво толко се сменя за да я направи толко несигурна

Последна промяна от AmW на Пет 17 апр 2009 20:46, променено общо 1 път.
- Green_Madness
- Автомобил:
- Двигател:
Реших и аз да се включа. Преди няколко дни се возихме с приятелката ми в такси. Момчето беше свястно и интелигентно и сам отвори думата за уличните гонки в София - аз нямам опит в тези неща, но се разговорихме. Няма да казвам каква точно кола кара човека и други подробности, щото може да не е коректно, но смятам, че историята е интересна. Пича, връщайки се от Англия е вкарал машина с десен волан и с мощност 370 конски сили
Склонен съм да му вярвам - не се хвалеше, просто споделяше момчето - наказал е доста хора в гонките, просто за кеф. Но стигнахме до въпроса за опасността от десния волан в България, аз го питах какво е неговото мнение и казах, че за мен това е безумие, малко ли са кретените с ляв волан, че сега и с десен. При което пича съвсем спокойно ми обясни следната ситуация: Най-опасно било на десния волан, когато пред тебе имало ТИР. Схемата била следната - колата се залепя и се движи много плътно зад тира и почти до банкета
, след което имало преценка от 5-6 секунди за някаква си мъртва точка
, нещо от рода, че с видимостта, която има водача отдясно, ако не се видела кола за тези секунди следва изстрелване и изпреварване
и всичко е ОК. Ако някой има представа какви са тези точки и секунди да поясни, щото на мен това ми прозвуча доста плашещо... Иначе по темата - ТВЪРДО ПРОТИВ ДЕСЕН ВОЛАН!
Поне от лятото ще забранят регистрацията на тези коли в БГ.

Поне от лятото ще забранят регистрацията на тези коли в БГ.
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ще сложиш ли пари на тва, че от лятото влиза в сила забраната ?
- Green_Madness
- Автомобил:
- Двигател:
AmW написа:Ще сложиш ли пари на тва, че от лятото влиза в сила забраната ?
Същия човек ми го каза, че лятото забраняват регистрациите, но него това не го притеснявало, защото на всеки 6 месеца щял да ходи до Гърция и обратно и още 6 месеца да бръмчи. Иначе пари слагам на футболни мачове и съм доволен.

- georgivw
ок колега не споря аз не разбирам
.и жсе пак мнението ми остава тези десни волани в бг са пълен абсутд и никога небих си купил такава дори и преправяна мое мнение и никого не задължавам с него 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”