Бензиностанции ЕКО - мнение

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Re: Бензиностанции ЕКО - мнение

Мнениеот yoan4o » Пон 13 юни 2011 12:59

Колкото потребители, толкова мнения........, адин плюе по тях друг ги хвали...

Аз лично съм много доволен от Еко, не зареждам там заради отстъпка или нещо подобно, просто най-харесвам поведението на колата с техния бензин.

Понеже някои колеги говорят за притрисане на обороти и т.н...., търсете причината във вашия монтьор.... mhihi

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Сря 29 юни 2011 20:48

Последния разход по бордовия с Еко беше 8,9/100.
Последното зареждане беше на Ромпетрол. С тази нафта среден разход градско по комп. - 8,4/100 за 200 изминати километра. Което си е 0,5л. по-нисък разход. Но пък колата ми се вижда по-мудна. Докато с Еко повече бягаше май.

Потребителски аватар
Cee
Автомобил:
Двигател: AMX

Мнениеот Cee » Чет 30 юни 2011 1:04

3 или 4 пъти подред сипвам в Еко 95+ на джипа ,реших да видя какъв е бензина и се наиграх , вчера ми изгоря бензиновата помпа.
Няма да ви казвам колко боклуци извадих.
Преди това зареждах само в ромпетрол 95 а и колата ми се виждаше доста по пъргава
имаше респонс на педала, а и мои познат работи там и ми каза че бензина си го внасят от Румъния а не от нашия нефтохим!

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 30 юни 2011 10:22

:applause: Сега ако ми кажеш, че боклуците са се събрали само от последните 3-4 зареждания, пък и че бензиновата ти помпа от това е изгоряла ... mhihi
Аз лично зареждам само на Еко от 6 години /предимно дизел, но и бензин понякога/ и никога не съм имал проблеми. Доволен съм от поведението на автомобила, а и от разхода. Сега, при последното ми зареждане (Пасат Б6 комби 2.0 TDI), даде 8.1 градско, което за мен е ОК.

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Чет 30 юни 2011 11:00

Ами ако бензина е добър и просто ти е измил боклуците/наслояванията от резервоара.

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Чет 30 юни 2011 11:50

На Екото до Герена недей те да сипвате,яко лъжат с количеството.Ония ден сипах за 30лв,едвам минах градско 100 км и хоп пак в началото на червената зона.А за сравнение на ОМВ карам доста повече за тия пари,дано е само там.Но и други приятели се оплакват от специално този обект!!!

Потребителски аватар
imedarov
Автомобил: Passat B8
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Чет 30 юни 2011 13:11

Никога не смятам на принципа сипах за 20, 30 и тн и минах еди колко си. Винаги пълно-пълно и разхода на всички Еко бензиностанции си ми е един и същ, включително и на тази до Герена.

Относно Ромпетрол за един и същ маршрут София-Лозенец-София разхода е с 0.4л по нисък спрямо Еко, но според мен това се дължи на атмосферни влияния, а не на разлика в качеството на горивото.

Потребителски аватар
Cee
Автомобил:
Двигател: AMX

Мнениеот Cee » Чет 30 юни 2011 14:07

dobrin написа::applause: ..

Точно преди месец бях свалял пак резервоара за да зема размери на помпата защото исках да слагам външна с по голям дебит.Е повярвай ми тая цялата гняз я нямаше .. и яйде да не са 3-4 зареждания казвам ти ги по спомен може и да са били повече , зареждах в района на бояна>центъра (:

K

Мнениеот K » Чет 30 юни 2011 21:03

Писах ли го, не го ли писах, забравил съм.
Накратко: мой приятел пътува с колата си в из Европа. Зарежда си оттам бензинец, колата върви екстра. Прибира се, свършва му горивото и айде на Еко. Не знам какво к-во бензин е заредил, но след плащането, качва се в колата и не пали. Как да е, запалил, и няколко дни му се разказало играта. Придърпвала, не вървяла изобщо и разхода скочил доста.

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Чет 30 юни 2011 21:04

K написа:Писах ли го, не го ли писах, забравил съм.
Накратко: мой приятел пътува с колата си в из Европа. Зарежда си оттам бензинец, колата върви екстра. Прибира се, свършва му горивото и айде на Еко. Не знам какво к-во бензин е заредил, но след плащането, качва се в колата и не пали. Как да е, запалил, и няколко дни му се разказало играта. Придърпвала, не вървяла изобщо и разхода скочил доста.

На мен миналото лято ми се случи същото нещо. Пак бензин от Еко.

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Чет 30 юни 2011 21:11

Е вие тук за мезе ни взехте, не ми пука за Еко, но да не са му заредили на колонката бензин чак до двигателя, нали трябва да мине малко време за да дръпне новия бензин :screwy

K

Мнениеот K » Чет 30 юни 2011 21:52

hitman0013 написа:

Е вие тук за мезе ни взехте, не ми пука за Еко, но да не са му заредили на колонката бензин чак до двигателя, нали трябва да мине малко време за да дръпне новия бензин :screwy

Никой не те взима за мезе. Това просто е факт, който ми е споделен. Не целя да отказвам някой от Еко, аз лично съм доволен, зареждам редовно оттам и не съм имал проблеми с дизела им.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Чет 30 юни 2011 22:21

Скоро бях сложил за 20лв. 95 от Конарско шосе,понеже от там минавах,еми сега сутрин като я вадя от гаража,отзад една локва вода вади от ауспуха,като я изкарвам с повечко газ направо се изхвърля мощно с водичка eusa
Също придърпва лекичко,то този малкият двигател е слабичък и се чувства повече от другите :drunk

Няма да я жаля,тези дни ще ида да заредя за 20лв и от Еко-то до Пожарната на бул.България death scare ако и там така играе,ще си остана в ОМВ и Лукойл и там където работя mhihi

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Сря 14 сеп 2011 20:37

Дойде време да тествам и аз бензиностанция Eko. Малко бях на кантар имайки предвид зимните тестове на колегите от offroad-bulgaria. Заредих за 10 лв в Eko Младост, като от резервата бях минал 100 километра (общо взето като чели имах нафта само в маркучите) mhihi Добавих разбира се и малко повечко Castrol TDA за всеки случай. Платих даже се възползвах от клубната карта (Thank you кардане :bowdown )Въртим ключа и изненада... запали :да: Покарах из задръстването слизам на дружба гааааааз... е мога с ръка на сърцето да каже че на вървеж ми допадна супер и най-вече (видимо което се прецени) пушека от зад... Почти липсваше. Преди слагах OMV със същата добавка и в ниските изпушваше и вече на червено, докато при Eko-то само леко изтрелваш малко и край :bowdown :bowdown :bowdown За разход не мога да говоря а и едва ли ще го засека точно, но определено ми хареса как се държи колата. :да: Ще видим за напред как ще е, като за момента мисля да зареждам само от Младост...

Поздрави.

Потребителски аватар
ivostefanov
Автомобил: Audi A4
Двигател:

Мнениеот ivostefanov » Сря 14 сеп 2011 22:09

Kuncavia написа:...

Това всичкото е много хубаво,но от ЕКО до ЕКО има явно голяма разлика и категорично мога да кажа,че от ЕКО-то на бул.България(след Димитър Несторов посока центъра) нищо не става!Дори и кафето вече не е толкова оборотно mhihi
Също така не съм дволен от горивото на ОМВ на същия булевард малко по нагоре.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”