най-добрата халогенна крушка?!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 15 дек 2006 18:57

IvoG написа:Тези диодни габарити май ги има в магазина на BOSH в Люлин, май са по 5лв. парчето. Тази инф. я писа един колега, но май каза че се по 5W но светят доста по-силно от габарит.

Колегата говореше за халогенни 8В.Ти за диоди ли имаш предвид?

Потребителски аватар
SMEL
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот SMEL » Пет 15 дек 2006 20:07

и на Е класата габаритите са с халогенни крушки,даже мисля да слагам на моя ГОЛФ такива,ако трябва ще приспособявам.Наистина светят като къси,а на двусекционните ми фарове габарита е в секция дълги.Така че като го направя,ще светят заедно с късите и се надявам да е супер.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 15 дек 2006 20:16

SMEL написа:и на Е класата габаритите са с халогенни крушки,даже мисля да слагам на моя ГОЛФ такива,ако трябва ще приспособявам.Наистина светят като къси,а на двусекционните ми фарове габарита е в секция дълги.Така че като го направя,ще светят заедно с късите и се надявам да е супер.

да и аз се замислих за това-че на двусекционния ще е супер ако може да има две къси светлини ;)
само чакам някой да каже нещо повече за тези халогенни габарити.откъде са се купят.

Потребителски аватар
SMEL
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот SMEL » Пет 15 дек 2006 20:34

ами мой приятел си купи за 10 лв. за мерцедеса,че тогава се замислих.Понеже снощи се прибрах от София-утре ще го видя,питам-купувам и монтирам.ще кажа после резултат и ефект.Само се замислям дали да ги прекарам през реле и тях.

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Пет 15 дек 2006 22:28

astragt написа:
POLO_SPORT написа:Ще мине- на големина е тлкова и не е за дневните светлини, а за габарита...виж на цокъла наистина не съм обърнал внимание, но ще разследвам случая :wink:

Това вече звучи интересно, питай го непременно, къде,как... защото това евентуално може да се използва за дневни светлини :)

Потребителски аватар
IvoG
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 AGG

Мнениеот IvoG » Съб 16 дек 2006 0:01

Rabbit_TDI написа:
IvoG написа:Тези диодни габарити май ги има в магазина на BOSH в Люлин, май са по 5лв. парчето. Тази инф. я писа един колега, но май каза че се по 5W но светят доста по-силно от габарит.

Колегата говореше за халогенни 8В.Ти за диоди ли имаш предвид?

Ами май диодни. Имаше една тема и един колега ги спомена, че са от BOSH и питах за цена. Предполагам че и тук в Сф в магазина в Люлин освен диодните може да има и халогенни такива.

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Съб 16 дек 2006 0:22

Аз съм сложил диоди за габарити преди около 3-4 месеца... За 5 лв. ги взех, без цокъл, но ползвах тези на старите крушки. Ето резултата съпоставен с нормални габарити:

Изображение

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Съб 16 дек 2006 2:27

AGS написа:
astragt написа:
POLO_SPORT написа:Ще мине- на големина е тлкова и не е за дневните светлини, а за габарита...виж на цокъла наистина не съм обърнал внимание, но ще разследвам случая :wink:

Това вече звучи интересно, питай го непременно, къде,как... защото това евентуално може да се използва за дневни светлини :)

В Бургас ги продават в BOSCH, а за дневни светлини не стават- прекалено са слаби. За дневни светлини могат да се използват тези на вили98 - погледни в търсачката. Неговите са 21w и са купени от ауто+. Цената може той да я каже, че аз още не съм се видял с време да отида да си купя!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 16 дек 2006 11:47

kav4o написа: mhihi mhihi Това ме размаза-колега да не си надигнал някоя бутилка с разредител вместо вода в гаража :hmmmm 128 диода на фар-да не си хардуеър фен......все още мисля,че се бъзикаш ама като знам кви луди глави има на тоя свят :heeeavy metal

:twisted: Хех! Гаранция, няма майтап! 128 са! Даже този, готовия го носех на последната сбирка в четвъртък да го покажа на колегите, но бях спрял по-далечко, та не щях да ги разкарвам. Свети почти като нормалния фар, но все пак, забележима е разликата. Фара си е по-малко ярък, но осветява по-добре. Говоря за сравнение м/у нормалните къси и диодния, който ще е на мястото на допълнителните
А за разредителя- айде нема нужда! Аз и без него съм си така! mhihi mhihi
От малък ми е... :lol:

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Съб 16 дек 2006 15:37

POLO_SPORT написа:Днес научих нещо полезно- халогенни габарити. Светят като късите на лада, а са само 8w и светлината е кристално бяла. Красота :idea: :wink:

:smackbum
Тамън се наточих за дневни светлини... :D

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Съб 16 дек 2006 20:07

Дано не ви досаждам,но днес след нова серия от "не разбирам какво търсите?" най-накрая намерих бели диоди(плоски отпред),в един магазин за "тунинг" аксесоари в Пловдив( бул."Хр.Ботев" в участъка му между ВСИ и Сточна гара).
Много се кефя на белите светлини :lol: ...ето и снимка на габаритите на тъмно->
Изображение

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Съб 16 дек 2006 22:12

AGS късите на ладата нали знаеш, че светят като кандило

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Съб 16 дек 2006 23:09

Е да де,
но все пак ми прозвуча като нещо достатъчно силно за да се получи ,
но не ,
здраве да е... :да:

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Нед 17 дек 2006 1:11

Колеги аз наскоро си смених осветлението на копчетата и като разглобих това за фаровете вътре имаше глеч и мърсотия.Контактите на копчето са видимо поизносени ( образували са се каналчета ).
Измих го с кореселин и четка за зъби и после при сглобяването го смазах много финно с една бяла смазка за семеринги на перални.
Светлината от фаровете стана малко по силна (с обикновенни Н4 съм ) - не съм мерил напрежението към фаровете, но преди тази интервенция го мерих и беше по 12.9 волта.

Потребителски аватар
IvoG
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 AGG

Мнениеот IvoG » Нед 17 дек 2006 3:30

POLO_SPORT написа:AGS късите на ладата нали знаеш, че светят като кандило

Завси за коя говориш. На жигулите да, но примерно на лада 2105 и 07 по нищо не можеш да ги различиш от на голф например.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”