Правите ли път на бързащите коли?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Правите ли път на БЪРЗАЩИТЕ коли ?

Мнениеот stefan4o » Сря 16 окт 2013 12:59

Спокойно се нареждам в дясната лента (в случай, че не карам вече в нея), като преди това съм подал мигач и съм погледнал в огледалото, че в нея няма движеща се близо кола и го задминавам/изпреварвам, или както ти харесва там. Извършвам маневра и си продължавам, все едно съм видял знак "лентата/пътят е в ремонт" или както казаха по-горе - нямаш изпреварване.

Последна промяна от stefan4o на Сря 16 окт 2013 13:01, променено общо 1 път.

renault_19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот renault_19 » Сря 16 окт 2013 13:01

До 80 включително.За Цариградско особено покрай спирките и където хората се включват не ми е удобно да карам затова си карам винаги в ляво,ако някой не го кефи да звъни на 112 да се оплаква :beer

PyMu
Серпентина с турболатор
Автомобил: VW Golf IV GTI
Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp

Мнениеот PyMu » Сря 16 окт 2013 20:39

Аз вече се убедих, че проблемът не е, че има хора, които не спазват закона, а хора, които не могат да го разберат и осмислят правилно нещо написано черно на бяло. Не го правят съзнателно, толкова си могат. Ама кой им дава книжките?

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Сря 16 окт 2013 20:50

Много добър въпрос :th_up и противоречива тематика , а на тези безпроблемните, които не спазват закона на тях кой им ги дава? :rolleyes Или вече първите стават проблемни чак когато смажат на някой детето чакащо спокойно на някоя спирка???

ПС. Не говоря за някой наистина спешен случай като нуждаещ се от лекарска помощ примерно, а за подобни случаи с някой на 18 и нещо да покаже "на тате колата" колко върви или да си покаже комплексите пред някоя дрисла от съседната седалка - такива новини със снимков материал бол за съжаление... :banghead

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Сря 16 окт 2013 21:54

аз винаги когато мога чукам десен мигач,няма причина да ги бавя

renault_19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот renault_19 » Чет 17 окт 2013 7:52

Аз вече се убедих, че проблемът не е, че има хора, които не спазват закона, а хора, които не могат да го разберат и осмислят правилно нещо написано черно на бяло. Не го правят съзнателно, толкова си могат. Ама кой им дава книжките?

Колежке, безкрайно сте права за съжаление.
За книжка трябва да вкарат нещо като четене на текст с разбиране на ключови моменти от него.
Не мога да си представя как някой ми обяснява че лявата лента на Цариградско шосе в София е "бърза" при положение че навсякъде има знаци 80. Някой като ми каже на мен и аз ще се зачудя добре бърза е,ама колко точно значи трябва да има някъде табела, която оказва броя на лентите ,посоката на движение и скоростта за всяка лента.Еми такова нещо няма. И това са всякакви хора от ром със стар опел примерно, до добре облечени мъж или жена на средна възраст в сравнително нов и хубав автомобил.
За квартални кръстовища, където дясно стоящия е с предимство не ми се говори направо какво чудо е...

Потребителски аватар
DrugiaBliznak
Автомобил: Ford Mustang V8 GT CS
Двигател: 450bhp

Мнениеот DrugiaBliznak » Чет 17 окт 2013 9:39

PyMu написа:Аз вече се убедих, че проблемът не е, че има хора, които не спазват закона, а хора, които не могат да го разберат и осмислят правилно нещо написано черно на бяло. Не го правят съзнателно, толкова си могат. Ама кой им дава книжките?

То не само това,ми българския манталитет е толкова сбъркан,че като влезне в населено място с ограничение 50 км/ч,българина кара с 57-60 км/ч ,ако има полиция да не го спре видиш ли,че и ако го спре да почне да спори.
Тотално не знаят ,че това 50 не е за да го надвиши и да трепери има ли полиция да го спре,ами е за да пази хората,които живеят на това място. :beat_butt2
Съжалявам за излизането от същността на темата.

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Чет 17 окт 2013 9:44

Е,такива са ми любими,които трябва да ги заобикалям от дясно!Щото се търкалят в най-лявата лента,щото така ги кефило и стоят там примерно 2-3 км!Да,дори и за града!Който бърза си прави сметката!Има стационарни камери,мобилни,КАТаджии в храстите и т.н.Не може да се влачите и да задавате наклон на другите дали да карат с 40 като вас или със 60 или 70 км/ч!Когато не бързам хващам си дясна лента и си карам,но когато по една или друга причина бързам не ми е приятно в лява лента да присъстват разни баби или булки,които използват огледалото за обратно виждане по светофарите само,за да си видят грима!Почва намаляне,десен мигач,пък там други коли...Мисля,че разбирате неудобството,което правите на всички,пък може и да не разбирате и да си въртите като грамофонна плоча-"Аз се движа в лентата,която ми е удобно и с ограничението...".Давате за пример Цариградско-първо тоя булевард не е 500 м.,а е достатъчно дълъг и 90% от движението може спокойно да се извърши в средна лента-като ще завиваш на Орлов мост да си чукнеш ляв/десен мигач и да се престроиш.Обаче не,ще си карам в лява лента 5 км щото така ме кефи,ще карам ако искам и с 50 км,щото минимална скорост няма.Плюс това в София като пуснеш мигач и първата кола те пуска,което се стремя да правя и аз тук(освен,ако някой няма да се забие в багажника ми).Майна съм в червата,обаче Евала!Онзи ден в Пловдив щеше да ми изгори крушката на мигача от чакане... :bishop
Ся отново може да ми повторите,че нямало бърза лента лента в града,на магистралата...

ЕДИТ:Не одобрявам бързото и безрасъдно каране!И не карам в града със 100 км/ч,но не можем да казваме на другите как да карат и да се кефим как някой се движил 2 км с нашата скорост!Като спокойно може да се отдръпнеш!Е,това не разбирам!?

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Чет 17 окт 2013 9:59

Живеем в свободна страна , щом може да кара в лява лента , едва ли си ти човека , който да му казва да не го прави.
А отделно , щом има камери , патрулки и т.н. , това не освобождава водача от задължението да спазва правилата за скоростта.
Аз правя път на бързите автомобили ,защото те бързат за едно място , на което аз не искам да ходя.

Последна промяна от xalerrelax на Чет 17 окт 2013 10:33, променено общо 1 път.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 17 окт 2013 10:03

Благовест написа:Ся отново може да ми повторите,че нямало бърза лента лента в града
С най-голямо удоволствие!
Повтарям.
В града карам в лентата, която е с по-малко неравности - в повечето случаи е лявата. Ако на някой не му харесва, да се оплаче на арменския поп! Ако дясната е свободна, по-бързите да минават през нея! Ако не е свободна, не мисля да се уча тепърва да се дематериализирам, барабар с колата.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 17 окт 2013 10:26

E то за градско какво има да го обсъждаме, освен ако аз не съм в час и вече в градски условия когато бързаш можеш да караш в лявата лента със 140 а останалите трябва задължително да ти правят път :no
Има си закон и ограничения на скоростта, дали някой ще ги спазва или не си е негов проблем, аз по-мое усмотрение когато шофирам извънградско не преча или по-скоро пускам бързаците да ме изпреварват свободно.
В населени места минавам с 50 че не ми се лежи още по-затворите и не ми се плащат кръвнини, извън тях карам със 100-120 където е възможно.От там нататък не преча на никой да ме изпреварва с 200-300 или повече.

Потребителски аватар
DaDiablo
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот DaDiablo » Чет 17 окт 2013 10:36

Ох ... като гледам какви хора има и как мислят ..
Кво като караш с максималната разрешена скорост? Какъв си ти, че да ограничаваш другия с каква скорост да кара? Има си орган, отговорен за това.
Когато някой видимо бърза и имам възможност, го пускам. Обаче искам и мен да пускат, когато бързам. Не някой да ми налага ограничения дали съм карал с разрешена или забранена скорост.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Чет 17 окт 2013 11:38

stenly_m написа:Здравейте.

Прочетох я цялата тема и стигнах до едно единствено заключение - в БГ, колкото и да сме толерантни, пак сме на светлинни години от навсякъде другаде.

Имам възможност пърувал съм из европа - бърз - бавен, видял - невидял, този зад мен като ме види, че правя изпреварване чака без значение с каква кола и колко съм го накарал да намали. Нито свети, нито свирка, нито ми се навира отзаде.

Вече един месец съм в САЩ и един път не съм чул някой да свирне - не само на мен, но и на другите участници в движението. Един път не видях някой с R32(а тук доста често ги виждам) да прелети край мен. Докато в БГ всеки втори с GTI ми цъка нервно...нямаме манталитет колеги. Толерантните водачи в България са изключение, а не нещо нормално, както е навсякъде по света.

От къде по точно из Европа са ти наблюденията ?
Щото аз имам около 30к км УК-БГ и определено мнението ми е различно от горе написаното...
А относно толерантността и манталитета на каране то не само сме много далече а и определено мога да го сравня с обезумяло стадо диви прасета...

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 17 окт 2013 11:42

Много сте интересни с това "искам и мен да ме пускат". Какво иска даден индивид и какво не иска, не винаги зависи от него, особено ако говорим за движение по пътищата. Аз също правя компромиси и пропускам хора на кръстовище на път без предимство и то доста често. По пътя на логиката трябва задължително и мен да ме пускат на кръстовище, когато не съм с предимство, така ли? Т.е. да търся сметка на някой, дето не ме е пуснал? :screwy :mhihi Хора, бъдете толерантни на пътя БЕЗ да очаквате или да търсите у някой да бъде такъв и към вас. Когато всички започнем да мислим така може и да се оправим, някой ден...
Има си правила, има си ограничения и е редно да се спазват.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 17 окт 2013 12:20

Я ми дефинирайте "Бързам":
1.Бързам, защото иначе някой ще умре.
2.Бързам, щото е почнал мача и искам да хвана второто полувреме.
3.Бързам да изпреваря всички, за да отбия на бензиностанцията да пия кафе(тия са ми любимите :mhihi :mhihi )
.Бързам, щото по принцип накъдето и да било тръгвам късно и така си успокоявам съвестта, че правя всичко възможно да стигна навреме.
4.И т.н. и т.н.
Колко от бързащите и колко често са изпадали в ситуация 1? Не мислите ли, че в останалите ситуации правото ви на "бързане" е поне толкова пренебрежимо колкото правото на обратния тип шофьори, държащи да си кютат с избрана от тях скорост в лявото/средното платно? Приказката за лъжливото овчарче чели ли сте я като малки? Имаме си и пример,между другото, започнат от НСО с наглата злоупотреба с правата на автомобилите със специален режим. Дотам я докараха, че вече в нета има заснет клип с умишлено блокиране от снимащия на правителствен кортеж ..:screwy :screwy

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”