Лики Моли
Re: Лики Моли
Колега red rider, ако Мотул-а е истински, нито Лики Моли му е конкурент нито Кастрол.Не го казвам от празни приказки а от опит с най различни масла.Просто Мотул-а е класи над всички останали.А в това , че магазинерите не знаят и не разбират има голяма доза истина.Има обаче и такива които могат буквално да ти завъртят главата от знания, жалко че на фона на всичките са около 5-10%
- GTspecial
- Автомобил:
- Двигател:
eng написа:Колега red rider, ако Мотул-а е истински, нито Лики Моли му е конкурент нито Кастрол.Не го казвам от празни приказки а от опит с най различни масла.Просто Мотул-а е класи над всички останали.А в това , че магазинерите не знаят и не разбират има голяма доза истина.Има обаче и такива които могат буквално да ти завъртят главата от знания, жалко че на фона на всичките са около 5-10%
Е да де , ама като ти изгори 2 литра за 10 000 от това хубавото Motul друго ще запишеш по форумите...
Много "майстори" твърдяха, че двигатела си е заминал при този харч на масло...ама
с Ликито 10в40 с добавката за 3000 нито капка не съм долял...
Равносметка :
Motul 10w40 8100 sinergin = 95лева + 2литра(за доливане)х 23лв = 141лв !!!!
Лики-Моли 10в40 с добавката = 5литра за 51.69......

От който ползвам само 4 литра...(до момента..
GTspecial написа:eng написа:Колега red rider, ако Мотул-а е истински, нито Лики Моли му е конкурент нито Кастрол.Не го казвам от празни приказки а от опит с най различни масла.Просто Мотул-а е класи над всички останали.А в това , че магазинерите не знаят и не разбират има голяма доза истина.Има обаче и такива които могат буквално да ти завъртят главата от знания, жалко че на фона на всичките са около 5-10%
Е да де , ама като ти изгори 2 литра за 10 000 от това хубавото Motul друго ще запишеш по форумите...
Много "майстори" твърдяха, че двигатела си е заминал при този харч на масло...ама
с Ликито 10в40 с добавката за 3000 нито капка не съм долял...
Равносметка :
Motul 10w40 8100 sinergin = 95лева + 2литра(за доливане)х 23лв = 141лв !!!!
Лики-Моли 10в40 с добавката = 5литра за 51.69......
От който ползвам само 4 литра...(до момента..)
Колега Мотул-а си заслужава тогава когато колата не ти гори масло или най много да долееш 200-300 грама за 10к.Аз ако колата ми лапа по 2 литра на 10к не бих я карал с нищо друго освен с приста 15 на 40.Имам приятел с пежо 306 неговото капе от семеринга на коляновия вал и той му наля мотул но впоследствие се установи че няма смисъл и сега го шляпа с некво румънско незнам и аз какво.Говорим за Мотул-а при условие че двг-то ти е изправно.Пък и с тая прословута добавка колко смяташ че ще ти изкара мотора, щом с другото малсо ти гори по 2 литра.Не мисля че ще възтанови сегментите в първоначалния им вид или яйцеобразната форма на цилиндрите.Но всеки си има вкус и предпочитания.Аз освен Мотул друго вколата си няма да налея.Ако започне да гори по 2 кила ще и направя основен ремонт.Ако не ми изнася цената на ремонт-а ще я продам на части и ще си взема друга кошара.
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
не бъдете роби на марките.Не винаги скъпото, поради причината че е по-рекламирано или хвалено е по-доброто.
Естествено, че най -скъпото съвсем не ознчава че е най добро, особено пък в българия.С моя скромен опит с маслата съм установил че колата ми се държи най добре с Мотул, а съм пробвал всичко на нея освен Селения, което препоръчват за Фиат.Най недоволен бях от едно Несте ойл.А и като казвам спочти всико съм карал не съм наливал на :Приста,Лукойл,Тексако,ОМВ (Биксол
),Манол (за него обаче не съм чувал лоши отзиви).Много бях доволен също от Кроон Ойл некво белгииско май беше или холандско.
),Манол (за него обаче не съм чувал лоши отзиви).Много бях доволен също от Кроон Ойл некво белгииско май беше или холандско.- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Всичко е относително!!Лики моли ми го гореше и затова не го сложих повече.Смених много масла и сега съм на Мотул и ще видим как ще е!За 5 000 км не е мръднало.
Последна промяна от rokera671 на Пет 21 май 2010 22:04, променено общо 1 път.
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
е аз съм със селения-много добро масло, тих двигател, минимален разход на масло
А лики молито със молибден няма одобрение от ФВ само това му е кусура.
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
hitman0013 написа:е аз съм със селения-много добро масло, тих двигател, минимален разход на масло
Споко - толко време слагах от това масло с MoS 2 нищо не се е прецакало

- didodi
- Автомобил: Amarok DOUBLE cab
- Двигател: CSHA 2014
- Контакти:
Жалко че си снимах карантиите като отварях мотора, да видите колко наслоявания и боклуци НЯМА вътре
Моят мотор от 7 години се кара само с Лики Моли и е един от най-чистите двигатели които са влизали в сервиза.Да не говорим че по цъщото време имаше и бензинови VW-та и техните карантии бяха с много сериозни петна и налепи от маслата им , а моя кош все пак е дизел !!!Предстои ми смяна и пак с такава полусинтетика ще си карам
Относно Мотула, той е за бегачки не за кошери като наще 
Относно Мотула, той е за бегачки не за кошери като наще 
- ВАН
- Автомобил: VW Golf II 1991 1.6 Keihin
- Двигател: PN
От както скочи цената на маслото, престанах да си го купувам. Докато имаше промоции в била и магазинчето на "Ботев" работеше - сипвах само 15w40 MoS2. Нямам оплаквания, освен цената. Купувам го от 2001г, но колкото и да е хубаво, качествено и оригинално,в момента е почти 2 пъти по-скъпо от повечето конкуренти! Разликата е, че в последните две години цената му скочи от ниска/средна за 15/40 към висока.
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Re: ЛИКИ МОЛИ
Чудомир написа:... реших да заложа на следната комбинация:
От 5В40 ще сложа 5л, от 10В60 1л. ....
Остава ми има няма 1000 Км до смяна. Балансът от мешането на двете масла е 1,5 л доляно на 14 000 км, 2/3 магистрала.
Сега реших да заложа на това, за да сравня количеството за доливане:
http://www.oelscheich24.de/titan-gt1-pr ... trieb.html
Продължение следва...
Три смени само с LIQUI MOLY МоS2 нямам забелешки.Но нали трябва да се убедиме ,че е хубаво затова сега го замених с това http://maslaigresi.com/index.php?productID=1578 
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
И аз налях LIQUI MOLY МоS2 10W-40 на 1.6 AFT. Минах около 1000 км.Добре е.Масло като масло.
Преди карах пак с Лики Моли, но светлосинята туба, пак 10W-40.Мисля, че 3 пъти съм наливал от него (към 35 хил.км общ пробег). Бива го за парите си.
Преди карах пак с Лики Моли, но светлосинята туба, пак 10W-40.Мисля, че 3 пъти съм наливал от него (към 35 хил.км общ пробег). Бива го за парите си.
Последна промяна от andro_ на Съб 26 юни 2010 19:07, променено общо 1 път.
- gele2007
- Автомобил: pasat
- Двигател: afn 1998
това масло е уникално за нашите коли

- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
gele2007 написа:това масло е уникално за нашите коли![]()
![]()
![]()
кое го прави уникално колега?
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”