Гуми по НЕТ-а

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
skromnia1970
Автомобил: PASSAT B 6 Variant
Двигател: BMR 11.2006 DSG

Re: Гуми по НЕТ-а

Мнениеот skromnia1970 » Пет 10 окт 2014 10:11

Гуми препоръчителни за пасат Б 6 205/55/16,може и 215/55/16,но не повече от 225/55/16.Заводски си излизат с 205/55/16,ако съответно клиента не е заявил по-специфичен размер.То май и 205/55/16 стана най-масов при 16".

ipipbg
Автомобил: SEAT CORDOBA 6k2
Двигател: AGR

Мнениеот ipipbg » Чет 20 окт 2016 14:59

Здравейте колеги ,
Искам да ви предупредя и да ви кажа "БЯГАЙТЕ ДАЛЕЧ ОТ GUMI7"
Преди 1 седмица реших да си поръчам зимни гуми от така нашумелият сайт,идеята беше че ще са с пресен ДОТ и по-ниска цена.
Поръчах 2 гуми 195/50/15 GoodYear UltraGrip Performance G1 на цена 118лв с доставка от 6-8 дни.
Обадиха се и казаха че на другият ден ще ги получа :eek Бях си направил сметката да дойдат след 6-8 дена,но както и да е ,казах ОК.
Пристигат гумите,опаковани без право на преглед. Без касови бележки,Без гаранция ........ Направи ми впечатление канта на гумите,едната беше с червен другата със зелен ,ама си казах не вярвам да има разлика.Взех ги,платих ги . Разопаковам ги и гледам че са различни !! Едната е моята гума 195/50/15 GoodYear UltraGrip Performance G1 ,а другата е 205/45/16 GoodYear Eagle GW3 , различен размер и различна шарка.ДОТА беше 3015 на едната и 2315 на другата......... да кажем че е ОК ,но не е 2016 ,а изрично бях посочил че искам 2016 година !!!!!!!
Обаждам се ,те любезно започнаха да се ивиняват и казаха че ще проверят случая.Минават 2-3 часа нищо,пак звъня... пак нищо,на 4тото позвъняване вече им казах че аз проблеми нямам,пратили са ми по скъпа гума за 210лв и ако трябва ще я продам или заменя в някоя гумаджийница и че не трябва аз да ги търся,а те мен ! След което получих обяснение че са пристигнали 3 тира с гуми,били в сезон,било лудница,колегите от склада били много заети и немогат да проверят случая.Звъня в края на работния ден 17:20 ,казах им да не ме търсят повече.... и отсреща отговориха че до 10 мин ще получа отговор.Обаждат се след 10мин и ми казаха че ще направим замяна, изпращат моята гума и аз връщам тази в крайна сметка.Изпратиха я ,поне този път не я объркаха.
Изводът е ако искате да си спестите тези главоболия,моля не поръчвайте от тях ! Сигурен съм че не съм само аз с такъв случай.Явно чистачката е пращала гумите или от СПИДИ са ги объркали ...... добре че гумите не ми трябваха спешно!

УСпех на всички при избора на зимни гуми(от друг сайт с пресен ДОТ) и лека и безаварийна зима ! :beer

Потребителски аватар
Sarafov_03
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sarafov_03 » Чет 20 окт 2016 17:46

Е това не е чак такъв проблем, случва се, не съм им адвокат, но освен че са ти скъсали нервите, все пак има хепи-енд.
Аз съм си купувал доста пъти от тях, винаги са били точни, гумите с пресен ДОТ и с гаранция.
Последният път доста закъсняха, но ме предупредиха (беше август), че в сезона на отпуските било така.
Мисля, че най- изгодните гуми онлайн наистина са при тях.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 20 окт 2016 19:05

Ми като нямаше преглед, що ги взе?!

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Мнениеот phantom_ » Чет 20 окт 2016 19:59

Без преглед бих им ги пратил обратно!Това не е сериозно при положение че в сайта твърдят че са с пресен дот да го крият!Но кофтито е че в България всичко е така,все някой гледа да те прецака.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Чет 20 окт 2016 20:37

Ако няма преглед, имаш възможност да си поискаш такъв. Обаждат им се и ако разрешат - отваряш. Ако не - не взимаш.
Аз съм много доволен от Грайфер-а. Точен сайт, цените са добри, пристигат бързо и каквото си си поръчал идва. Пазарувал съм от тях - китайки де...

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 20 окт 2016 21:06

Sarafov_03 написа:Е това не е чак такъв проблем, случва се, не съм им адвокат, но освен че са ти скъсали нервите, все пак има хепи-енд.
Аз съм си купувал доста пъти от тях, винаги са били точни, гумите с пресен ДОТ и с гаранция.
Последният път доста закъсняха, но ме предупредиха (беше август), че в сезона на отпуските било така.
Мисля, че най- изгодните гуми онлайн наистина са при тях.

Освен разправиите са му пратили и ланшни гуми. Не че е кой знае какъв проблем, ама щом е искал от тази година, а са му пратили стари, значи си е измекярщина
Старите гуми е коректно да са с намалена цена спрямо новите

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Чет 20 окт 2016 22:00

К.Одаджийски написа:Освен разправиите са му пратили и ланшни гуми. Не че е кой знае какъв проблем, ама щом е искал от тази година, а са му пратили стари, значи си е измекярщина Старите гуми е коректно да са с намалена цена спрямо новите

Одаджийски, по гумаджийниците гумите лежат с месеци и по повече от година. И съм виждал как гуми се съхраняват нахвърляни на рафт на слънце, пече ги през прозореца на гумаджийницата. Става въпрос, че не че не е прав, но ако са правилно съхранявани са годни. Въпреки всичко нови е по-добре. Грайфера като взимах гуми август месец ми ги пратиха с ДОТ 2016 година месец Май.
А като гледаш как 10 годишни гуми втората ръка се продават на 3/4 от цената на новите, какво ли те учудва, че не им намалят цената? Те Гуми7 още като им отворих страницата изглеждаха шанаджийски сайт.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 20 окт 2016 22:04

Абе не е голяма драма, ама си е драма все пак. Иначе Стефчо си купи зимни континентал с 4 годишен дот и мисля, че е доволен след 2 зими ако не се лъжа

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Чет 20 окт 2016 22:06

В този сайт не знам каква им е политиката,но цените се менят всекидневно. :rolleyes

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 20 окт 2016 22:13

инжектопляктор написа:Одаджийски, по гумаджийниците гумите лежат с месеци и по повече от година. И съм виждал как гуми се съхраняват нахвърляни на рафт на слънце, пече ги през прозореца на гумаджийницата..

Ей тия гуми дето ги пече слънцето в гумаджийницата във всяка тема за гуми ли ще ги разнасяш :mhihi В случая оправдавам сайта че са объркали едната гума /случва се/,но за това че са били с по-стар ДОТ от уговорения нямат извинение ! Ако ще си ги караш до изхвърляне и ДОТ-а не е проблем,но ако решиш да ги продаваш примерно след три сезона този миналогодишен ДОТ ти изяжда поне 10лв на гума от цената ! Точно по тази причината когато купувам нови гуми държа да са с тазгодишен ДОТ /а не че каучука бил остарял/,понеже досега не съм имал случай да изхвърля гума,всичко което съм карал след това съм го продал !

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Чет 20 окт 2016 22:20

Stivi написа:...но ако решиш да ги продаваш примерно след три сезона този миналогодишен ДОТ ти изяжда поне 10лв на гума от цената !

Стиви, аз не съм търгаш или джамбазин да ме интересува колко струва гумата втора ръка, защото гуми не продавам и не въртя далавери с такива. Карам до откат - докато свърши грайфера. И не си купувам от джамбази, които си мислят да е*ат дяволо у въздухо и да продават по 35лв гуми, които за 55лв ги има същите нови. Иначе и мен ме интересува да е по-нов ДОТ, защото щом мога да си купя пресен хляб за 1лв, няма да си купя хляб с оставащ 1 ден срок на годност за 1лв, освен ако няма друг и не съм много гладен. За мене това е преебавка да ти пробутват застоялата стока.
Аз казах от кой сайт съм доволен. И не е изрична реклама, просто съм доволен клиент. Гумите дойдоха бързо, бяха с пресен дот. Повече не мога да искам.
IRRITATING написа:В този сайт не знам каква им е политиката,но цените се менят всекидневно. :rolleyes

Много просто. Като има търсене на даден модел - дай да му дигнем цената. :no :banghead

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Чет 20 окт 2016 22:28

И аз така мислех,но те почнаха да ги свалят.Понеже следях цените на Континентал ТС 860 195/65/15 и от 105лв и някакви стотинки стигнаха до 110лв а вчера бяха 103 и стотинки.

ipipbg
Автомобил: SEAT CORDOBA 6k2
Двигател: AGR

Мнениеот ipipbg » Пет 21 окт 2016 8:42

muns61 написа:Ми като нямаше преглед, що ги взе?!

след толкова хвалене на сайта , реших че няма смисъл да ги гледам и че няма как да е объркано нещо и затова ги взех. Естествено като се обадих ми се извиниха хиляда пъти.Проблемът според мен се съсредоточава върху това че :
-Няма касова бележка
-Няма гаранция
-4 пъти звънях за проверка на случаят,накрая бях груб и ми върнаха обаждане до 10 мин с отговор ,че ще направим размяната(при положение ,че можеше да си задържа скъпата гума и да я пласирам,всеки гумаджия би ми дал гума за 130лв , при положение че получава гума за 210лв)
-дот 2015 (не е болка за умиране,все пак на 1 година,пак си е пресен,а и аз ще ги търкалям около 3 години някъде,но не е коректно)
-пише срок на доставка 6-8 дни от депо Франкфурт (дори все още така пише http://www.gumi7.com/bg/tire/132227/GOO ... 0-R15.html) а идват за 1 ден , при положение ,че аз съм си направил сметката да ги плащам след 6-8 дни.

По-ниската цена не е заради ДОТА ,а заради това че ги чакаш 8 дни,тези които са със срок на доставка 1-2 дена за по скъпи,не че ДОТА е пресен !

Иначе определено сайтът има най-ниски цени на гуми,но явно няма организация във фирмата и в пикови сезони бъркат поръчки и е лудница.

Винаги съм си купувал гумите директно от гумаджийниците,като Медина Мед и други.... и са ми давали стари гуми на 1 година .... затова реших да ги поръчам от интернет.

graifer.bg и avtogumi.bg май са с най-добри отзиви

В автогуми може да напишеш че искаш проверка на ДОТ ,обаждат ти се и ти казват дота,ако искаш ги отказваш... това инфо го научих късно :rolleyes

Успех на всички и дано нямате ядове.Досега никога не съм имал проблеми с пазаруване на каквото и да е от нета ама сега греда.

Последна промяна от ipipbg на Пет 21 окт 2016 11:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
IceHeart
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.8 AGN

Мнениеот IceHeart » Пет 21 окт 2016 9:34

Нямаше да пиша по темата, но ще разкажа и моя случай.
Миналата година, 2015. си поръчах гуми от въпросният сайт "gumi7.com''! Жената която ми се обади по телефона, само ме пита дали потвърждавам поръчката и толкова. Отговорих и с "ДА" и докато я питам за "ДОТ" и кога ще дойдат гумите, ми затвори телефона /Яно мн. добри заплати взимат там персонала/ затова и толкова троснато отговори. След това и позвъних аз, и я попитах кога ще дойдат гумите /Зимни Клебер 195 65 15/ и тя ми каза до края на седмицата. Дена беше понеделник, когато и се обадих и поръчах /рано сутринта към 9ч./. До петък, нямаше никакви индикации нито обаждане от тахна страна, че ще дойдат гумите. И реших да се откажа, и си купих гуми от др. място. Това в събота. В понеделник след 6-тия ден, ми идва съобщение,че гумите идват. Обаче аз се обадих /докато още бяха в София в офиса на куриера/ да не ги пращат, че отказвам поръчката. Е да, ама не! Тия пак си ги пратиха гумите с нагласата, че от неудобство ще ги взема, ама уви не познаха. ОТ тогава не искам и да чуя за тях. Щом не си държат на думата.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”