Гуми по НЕТ-а
-
- Автомобил: PASSAT B 6 Variant
- Двигател: BMR 11.2006 DSG
Re: Гуми по НЕТ-а
Гуми препоръчителни за пасат Б 6 205/55/16,може и 215/55/16,но не повече от 225/55/16.Заводски си излизат с 205/55/16,ако съответно клиента не е заявил по-специфичен размер.То май и 205/55/16 стана най-масов при 16".
Здравейте колеги ,
Искам да ви предупредя и да ви кажа "БЯГАЙТЕ ДАЛЕЧ ОТ GUMI7"
Преди 1 седмица реших да си поръчам зимни гуми от така нашумелият сайт,идеята беше че ще са с пресен ДОТ и по-ниска цена.
Поръчах 2 гуми 195/50/15 GoodYear UltraGrip Performance G1 на цена 118лв с доставка от 6-8 дни.
Обадиха се и казаха че на другият ден ще ги получа
Бях си направил сметката да дойдат след 6-8 дена,но както и да е ,казах ОК.
Пристигат гумите,опаковани без право на преглед. Без касови бележки,Без гаранция ........ Направи ми впечатление канта на гумите,едната беше с червен другата със зелен ,ама си казах не вярвам да има разлика.Взех ги,платих ги . Разопаковам ги и гледам че са различни !! Едната е моята гума 195/50/15 GoodYear UltraGrip Performance G1 ,а другата е 205/45/16 GoodYear Eagle GW3 , различен размер и различна шарка.ДОТА беше 3015 на едната и 2315 на другата......... да кажем че е ОК ,но не е 2016 ,а изрично бях посочил че искам 2016 година !!!!!!!
Обаждам се ,те любезно започнаха да се ивиняват и казаха че ще проверят случая.Минават 2-3 часа нищо,пак звъня... пак нищо,на 4тото позвъняване вече им казах че аз проблеми нямам,пратили са ми по скъпа гума за 210лв и ако трябва ще я продам или заменя в някоя гумаджийница и че не трябва аз да ги търся,а те мен ! След което получих обяснение че са пристигнали 3 тира с гуми,били в сезон,било лудница,колегите от склада били много заети и немогат да проверят случая.Звъня в края на работния ден 17:20 ,казах им да не ме търсят повече.... и отсреща отговориха че до 10 мин ще получа отговор.Обаждат се след 10мин и ми казаха че ще направим замяна, изпращат моята гума и аз връщам тази в крайна сметка.Изпратиха я ,поне този път не я объркаха.
Изводът е ако искате да си спестите тези главоболия,моля не поръчвайте от тях ! Сигурен съм че не съм само аз с такъв случай.Явно чистачката е пращала гумите или от СПИДИ са ги объркали ...... добре че гумите не ми трябваха спешно!
УСпех на всички при избора на зимни гуми(от друг сайт с пресен ДОТ) и лека и безаварийна зима !
Искам да ви предупредя и да ви кажа "БЯГАЙТЕ ДАЛЕЧ ОТ GUMI7"
Преди 1 седмица реших да си поръчам зимни гуми от така нашумелият сайт,идеята беше че ще са с пресен ДОТ и по-ниска цена.
Поръчах 2 гуми 195/50/15 GoodYear UltraGrip Performance G1 на цена 118лв с доставка от 6-8 дни.
Обадиха се и казаха че на другият ден ще ги получа

Пристигат гумите,опаковани без право на преглед. Без касови бележки,Без гаранция ........ Направи ми впечатление канта на гумите,едната беше с червен другата със зелен ,ама си казах не вярвам да има разлика.Взех ги,платих ги . Разопаковам ги и гледам че са различни !! Едната е моята гума 195/50/15 GoodYear UltraGrip Performance G1 ,а другата е 205/45/16 GoodYear Eagle GW3 , различен размер и различна шарка.ДОТА беше 3015 на едната и 2315 на другата......... да кажем че е ОК ,но не е 2016 ,а изрично бях посочил че искам 2016 година !!!!!!!
Обаждам се ,те любезно започнаха да се ивиняват и казаха че ще проверят случая.Минават 2-3 часа нищо,пак звъня... пак нищо,на 4тото позвъняване вече им казах че аз проблеми нямам,пратили са ми по скъпа гума за 210лв и ако трябва ще я продам или заменя в някоя гумаджийница и че не трябва аз да ги търся,а те мен ! След което получих обяснение че са пристигнали 3 тира с гуми,били в сезон,било лудница,колегите от склада били много заети и немогат да проверят случая.Звъня в края на работния ден 17:20 ,казах им да не ме търсят повече.... и отсреща отговориха че до 10 мин ще получа отговор.Обаждат се след 10мин и ми казаха че ще направим замяна, изпращат моята гума и аз връщам тази в крайна сметка.Изпратиха я ,поне този път не я объркаха.
Изводът е ако искате да си спестите тези главоболия,моля не поръчвайте от тях ! Сигурен съм че не съм само аз с такъв случай.Явно чистачката е пращала гумите или от СПИДИ са ги объркали ...... добре че гумите не ми трябваха спешно!
УСпех на всички при избора на зимни гуми(от друг сайт с пресен ДОТ) и лека и безаварийна зима !

- Sarafov_03
- Автомобил:
- Двигател:
Е това не е чак такъв проблем, случва се, не съм им адвокат, но освен че са ти скъсали нервите, все пак има хепи-енд.
Аз съм си купувал доста пъти от тях, винаги са били точни, гумите с пресен ДОТ и с гаранция.
Последният път доста закъсняха, но ме предупредиха (беше август), че в сезона на отпуските било така.
Мисля, че най- изгодните гуми онлайн наистина са при тях.
Аз съм си купувал доста пъти от тях, винаги са били точни, гумите с пресен ДОТ и с гаранция.
Последният път доста закъсняха, но ме предупредиха (беше август), че в сезона на отпуските било така.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Ми като нямаше преглед, що ги взе?!
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Без преглед бих им ги пратил обратно!Това не е сериозно при положение че в сайта твърдят че са с пресен дот да го крият!Но кофтито е че в България всичко е така,все някой гледа да те прецака.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Ако няма преглед, имаш възможност да си поискаш такъв. Обаждат им се и ако разрешат - отваряш. Ако не - не взимаш.
Аз съм много доволен от Грайфер-а. Точен сайт, цените са добри, пристигат бързо и каквото си си поръчал идва. Пазарувал съм от тях - китайки де...
Аз съм много доволен от Грайфер-а. Точен сайт, цените са добри, пристигат бързо и каквото си си поръчал идва. Пазарувал съм от тях - китайки де...
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Sarafov_03 написа:Е това не е чак такъв проблем, случва се, не съм им адвокат, но освен че са ти скъсали нервите, все пак има хепи-енд.
Освен разправиите са му пратили и ланшни гуми. Не че е кой знае какъв проблем, ама щом е искал от тази година, а са му пратили стари, значи си е измекярщина
Старите гуми е коректно да са с намалена цена спрямо новите
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
К.Одаджийски написа:Освен разправиите са му пратили и ланшни гуми. Не че е кой знае какъв проблем, ама щом е искал от тази година, а са му пратили стари, значи си е измекярщина Старите гуми е коректно да са с намалена цена спрямо новите
Одаджийски, по гумаджийниците гумите лежат с месеци и по повече от година. И съм виждал как гуми се съхраняват нахвърляни на рафт на слънце, пече ги през прозореца на гумаджийницата. Става въпрос, че не че не е прав, но ако са правилно съхранявани са годни. Въпреки всичко нови е по-добре. Грайфера като взимах гуми август месец ми ги пратиха с ДОТ 2016 година месец Май.
А като гледаш как 10 годишни гуми втората ръка се продават на 3/4 от цената на новите, какво ли те учудва, че не им намалят цената? Те Гуми7 още като им отворих страницата изглеждаха шанаджийски сайт.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Абе не е голяма драма, ама си е драма все пак. Иначе Стефчо си купи зимни континентал с 4 годишен дот и мисля, че е доволен след 2 зими ако не се лъжа
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
В този сайт не знам каква им е политиката,но цените се менят всекидневно. 

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
инжектопляктор написа:Одаджийски, по гумаджийниците гумите лежат с месеци и по повече от година. И съм виждал как гуми се съхраняват нахвърляни на рафт на слънце, пече ги през прозореца на гумаджийницата..
Ей тия гуми дето ги пече слънцето в гумаджийницата във всяка тема за гуми ли ще ги разнасяш

- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Stivi написа:...но ако решиш да ги продаваш примерно след три сезона този миналогодишен ДОТ ти изяжда поне 10лв на гума от цената !
Стиви, аз не съм търгаш или джамбазин да ме интересува колко струва гумата втора ръка, защото гуми не продавам и не въртя далавери с такива. Карам до откат - докато свърши грайфера. И не си купувам от джамбази, които си мислят да е*ат дяволо у въздухо и да продават по 35лв гуми, които за 55лв ги има същите нови. Иначе и мен ме интересува да е по-нов ДОТ, защото щом мога да си купя пресен хляб за 1лв, няма да си купя хляб с оставащ 1 ден срок на годност за 1лв, освен ако няма друг и не съм много гладен. За мене това е преебавка да ти пробутват застоялата стока.
Аз казах от кой сайт съм доволен. И не е изрична реклама, просто съм доволен клиент. Гумите дойдоха бързо, бяха с пресен дот. Повече не мога да искам.
IRRITATING написа:В този сайт не знам каква им е политиката,но цените се менят всекидневно.
Много просто. Като има търсене на даден модел - дай да му дигнем цената.

-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
И аз така мислех,но те почнаха да ги свалят.Понеже следях цените на Континентал ТС 860 195/65/15 и от 105лв и някакви стотинки стигнаха до 110лв а вчера бяха 103 и стотинки.
muns61 написа:Ми като нямаше преглед, що ги взе?!
след толкова хвалене на сайта , реших че няма смисъл да ги гледам и че няма как да е объркано нещо и затова ги взех. Естествено като се обадих ми се извиниха хиляда пъти.Проблемът според мен се съсредоточава върху това че :
-Няма касова бележка
-Няма гаранция
-4 пъти звънях за проверка на случаят,накрая бях груб и ми върнаха обаждане до 10 мин с отговор ,че ще направим размяната(при положение ,че можеше да си задържа скъпата гума и да я пласирам,всеки гумаджия би ми дал гума за 130лв , при положение че получава гума за 210лв)
-дот 2015 (не е болка за умиране,все пак на 1 година,пак си е пресен,а и аз ще ги търкалям около 3 години някъде,но не е коректно)
-пише срок на доставка 6-8 дни от депо Франкфурт (дори все още така пише http://www.gumi7.com/bg/tire/132227/GOO ... 0-R15.html) а идват за 1 ден , при положение ,че аз съм си направил сметката да ги плащам след 6-8 дни.
По-ниската цена не е заради ДОТА ,а заради това че ги чакаш 8 дни,тези които са със срок на доставка 1-2 дена за по скъпи,не че ДОТА е пресен !
Иначе определено сайтът има най-ниски цени на гуми,но явно няма организация във фирмата и в пикови сезони бъркат поръчки и е лудница.
Винаги съм си купувал гумите директно от гумаджийниците,като Медина Мед и други.... и са ми давали стари гуми на 1 година .... затова реших да ги поръчам от интернет.
graifer.bg и avtogumi.bg май са с най-добри отзиви
В автогуми може да напишеш че искаш проверка на ДОТ ,обаждат ти се и ти казват дота,ако искаш ги отказваш... това инфо го научих късно

Успех на всички и дано нямате ядове.Досега никога не съм имал проблеми с пазаруване на каквото и да е от нета ама сега греда.
Последна промяна от ipipbg на Пет 21 окт 2016 11:45, променено общо 1 път.
- IceHeart
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.8 AGN
Нямаше да пиша по темата, но ще разкажа и моя случай.
Миналата година, 2015. си поръчах гуми от въпросният сайт "gumi7.com''! Жената която ми се обади по телефона, само ме пита дали потвърждавам поръчката и толкова. Отговорих и с "ДА" и докато я питам за "ДОТ" и кога ще дойдат гумите, ми затвори телефона /Яно мн. добри заплати взимат там персонала/ затова и толкова троснато отговори. След това и позвъних аз, и я попитах кога ще дойдат гумите /Зимни Клебер 195 65 15/ и тя ми каза до края на седмицата. Дена беше понеделник, когато и се обадих и поръчах /рано сутринта към 9ч./. До петък, нямаше никакви индикации нито обаждане от тахна страна, че ще дойдат гумите. И реших да се откажа, и си купих гуми от др. място. Това в събота. В понеделник след 6-тия ден, ми идва съобщение,че гумите идват. Обаче аз се обадих /докато още бяха в София в офиса на куриера/ да не ги пращат, че отказвам поръчката. Е да, ама не! Тия пак си ги пратиха гумите с нагласата, че от неудобство ще ги взема, ама уви не познаха. ОТ тогава не искам и да чуя за тях. Щом не си държат на думата.
Миналата година, 2015. си поръчах гуми от въпросният сайт "gumi7.com''! Жената която ми се обади по телефона, само ме пита дали потвърждавам поръчката и толкова. Отговорих и с "ДА" и докато я питам за "ДОТ" и кога ще дойдат гумите, ми затвори телефона /Яно мн. добри заплати взимат там персонала/ затова и толкова троснато отговори. След това и позвъних аз, и я попитах кога ще дойдат гумите /Зимни Клебер 195 65 15/ и тя ми каза до края на седмицата. Дена беше понеделник, когато и се обадих и поръчах /рано сутринта към 9ч./. До петък, нямаше никакви индикации нито обаждане от тахна страна, че ще дойдат гумите. И реших да се откажа, и си купих гуми от др. място. Това в събота. В понеделник след 6-тия ден, ми идва съобщение,че гумите идват. Обаче аз се обадих /докато още бяха в София в офиса на куриера/ да не ги пращат, че отказвам поръчката. Е да, ама не! Тия пак си ги пратиха гумите с нагласата, че от неудобство ще ги взема, ама уви не познаха. ОТ тогава не искам и да чуя за тях. Щом не си държат на думата.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”