Формула 1, Сезон 2011

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Re: Формула 1, Сезон 2011

Мнениеот xalerrelax » Нед 13 ное 2011 22:16

Като цяло състезанието беше интересно.
Наистина Бутона беше лесно преодоляван.
Отново добро класиране на Шуми и Розберг.
До колкото се пише в медиите Шуми е спрял заради пукната гума.
Днес пак си помислих , че лошия късмет го е налегнал и преди финала му свърши "тунджата"

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Нед 13 ное 2011 22:21

LILO&STICH написа:
Vettel написа:Честито на Хамилтън, голям късмет извади, че шампиона отпадна.

Кой каза, че ще видим по-интересно състезание? Нямаше ли пак един напред, който води колоната и битка за 3то място и назад?

:kissy:

чак пък късмет :shock

Състезанието си беше интересно,но на теб май не ти е било,поради случката с фетел mhihi

1 напред ,но алонсо недаваше повече 4-5 сек зад него цялото състезание :idea:

За Уебер,незнам какво да напиша.За бутона пък,толкова лесни взимания даде на уебер,че чак мен ме хвана яд :banghead:

Формулата вече я гледам без звук.явно идобре правя :banana

аз я гледам по Скай Спорт на немски като съм на работата (незнам немски ама е по-яко) или по BBC, където предаването е уникално.

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/motorsport/7908585.stm

за мен няма по-добро предаване на Ф1. преди и след състезанието има уникални интервюта и анализи. все пак коментират 2-ма бивши пилоти, бивш шеф на отбор и т.н.

тия нашите не искам да ги коментирам...

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Нед 13 ное 2011 22:25

Бътън не позволи излишни рискове при последното изпреварване на Уебър, защото не му беше такава играта! А и когато единия е с бели, другия с жълти гуми, е доста трудно и шанса за удар е голям! Спомнете си 1 стинт по-назад когато бяха с еднакви гуми какво правиха :012:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 14 ное 2011 8:23

Страхотен Алонсо :applause: :applause:
А Бътън не трябваше ли да е по-бърз ?!

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пон 14 ное 2011 8:25

Да бе, Веско добре го написа - Бътън се защитаваше отлично, когато стратегията му го изискваше. :да:

Когато стана ясно (за всички, освен очевидно за неграмотните коментатори facepalm ), че Лебър ще спира още веднъж, Бътън си направи неговото си състезание. Изключително мъжко каране и за двамата. :да:

И кое състезание гледахте, че ви беше интересно? :shock
Две ДРС зони - на първата изпреварваш, спираш късно и на втората ти връщат изпреварването. Само се подминаваха. Доста куцо състезание, като всяка година на Абу Даби!

П.П.: Луд, Бътън имаше проблеми, които така и не можах да чуя. Ще диря транскрипция на радиото...

П.П.2: Страхотен Хамилтън! Колкото и да ме дразнеше тази година... 4 поредни най-бързи обиколки и убийствена първа обиколка след излизането от пита. Не остави никакви шансове за Алонсо!

Изображение

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 14 ное 2011 9:04

Мен пък ме издразни, че отпадна онзи и половин състезание гледахме как ходят разни да му набиват наколенки и нашепвания все едно свето е свръшил. Бърни-мърни, тоя - оня и едно утешаване беше, маминия готов да се разреве :banghead:
Голема работа че му се спукала гума!
Както и да е, аз пак гледах на запис състезанието и доста набързо така го прехвърлих през ред така да се каже. Тия двамцата приказвачи с гумите на Уебър и предното ляво огледало тоя път изтрепаха рибата :banghead: но пък съм длъжен да ги слушам, заради преводите на тим радиото, просто не го разбирам тоя език деа.
Иначе мъжко каране на всички, имаше известни интриги в борбите за 8-9-10-то място и малко за третото място, но от редбул надцениха и себе си и колата си и гумите и Марк, та го пуснаха с едно спиране в бокса повече.
Доста наказания за игнориране на син флаг с преминаване през бокса, но това явно е проблем и то голям с тая разлика от 3-4-5 секунди на обиколка на който трябва да му се измисли някакво решение. Вярно че за всеки трябва да има място под слънцето, но не е това начина и съм склонен да симпатизирам в това отношение на шефа на Ферари. Или да ги забраняват тия пичове дето правят големи разлики или да пускат развитието на колите и кой до където стигне и на естествен подбор. Как е тръгнало след 5 тодини ще се състезават с двигатели от ЩИЛ и Хускварна. Цилиндри намлят, обороти максимални намалят и какви ли не още простотии.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 14 ное 2011 9:18

За проблеми при Бътън споменаха неграмотниците, но може ли да им вярва човек... гледах го на запис, довечера ще го изгледам и с английския коментар, там може да кажат нещо съществено. Не знам как може да ги държат тия на работа, честно ! Просто са трагични. А иначе Хами добре се представи, наистина нямаше грешка която да позволи на Алонсо да го догони. Страшо силно представяне на моя любимец - изкефи ме :banana Още на старта с минаването на Уебър, после и изправарването на Бътън.. :bowdown

ПП: сега се сетих, че коментаторите споменаха за проблем в КЕРС-а на Бътън...

ПП2: тъпа ми се струва идеята да канят гост по време на състезанието.. Кралев нито каза нещо същвствено, нито коментираше. То и няма как, защото при толкова динамичен спорт започнеш ли да излагаш някоя по-дълга мисъл, винаги се случва нещо което да те прекъсне. За предварително студио или за след края става, но по време на състезаниие е неудачно. То дори Култард и Джордан се въздържат от пространствени обяснения по време на състезание. Най-много да тълкуват някой инцидент или грешка...

ПП3: "..отново гледаме надпревара в която пилотите в челната тройка са много близо един до друг...." - Алонсо на ~3 сек зад Хамилтън, а Уебър на ~13 зад Алонсо.... :banghead:

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Пон 14 ное 2011 10:04

Тюх, за малко да забравя една от най-култовите изцепки, които дочух от ТВ7... mhihi

"Механиците ще облекат ОРАНЖЕВИТЕ тениски по случай победата на Макларън. Това е оригиналният цвят от създаването на отбора от Брус Макларън!"

За справка - цветовете при победа са "Rocket Red", а оригиналният цвят на Макларън "Papaya Orange"... mhihi

ТВ7 - :applause: facepalm :applause: facepalm :applause: facepalm

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 14 ное 2011 10:08

xalerrelax написа:Чудя ти се колега кой беше ти , че казваш за пилот от челната осмица , че е боклук.
Като ти гледам постовете в темата все едно цялата формула 1 , пилоти , състезатели и шефове са ти първи дружки.
Слез на земята .
Завъртането на завой може да се случи на всеки.

Дали боклук, дали слаб пилот, който не заслужава място във Ферари, както и да го кажеш няма да сбъркаш. Най-малкото - погледни точките, които е спечелил и тези на съотборника му.
LILO&STICH написа:
Vettel написа:Честито на Хамилтън, голям късмет извади, че шампиона отпадна.
:kissy:

чак пък късмет :shock

Така го написа, все едно отпадането на Фетел е нещо обичайно тази година.

Ода, какво значи, че Реб Бул надцениха себе си? Решиха да сменят стратегията на Уебър (нещо, което обягна на коментаторите). Трябваше да прави по 1.4 сек на обиколка на Дженсън, но не се получи. Така или иначе със същата тактика нямаше да успее да изпревари Бътън, поне опитаха...
Кога Фетел е щял да се разреве? Нормлно да си разочарован от такова нелепо отпадане, ама заради това да се разревеш... И пак, че се случи в не толкова важно състезание за него.

Жоре, как определи тази изцепка като една от най-култовите? :Mr Green Fun
Коментара на Ф1 мина и комиците. Всяко състезание по 2 часа смях.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 14 ное 2011 10:20

Малко бисери от Кими:
http://www.sportni.bg/index.phtml?tid=40&oid=2722154

Моят фаворит:

- Как се готвиш за сезона? (въпрос на Gossip Media)
- Обикновено си купувам вашите списания и чета какво съм правил. Оттам знам, че карам най-добре, когато съм пиян.

:applause:

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Пон 14 ное 2011 10:25

Q: Jenson, a lot of battles with Mark Webber for you but it looked a bit uncomfortable and did you radio in that you had some KERS problems.
Jenson Button: Yeah, I did. I am not sure if my pace was entirely there on the soft tyres anyway. I think it was about lap 13 or 14. I didn’t have any KERS basically. I had to fend off Webber and also (Felipe) Massa which is also quite interesting without KERS. Then in the next stint I was told what I could do to try and get KERS back, and at least we got it back, but it lasted for like two laps at a time and I had to keep resetting it. The problem is it is not just when you accelerate, it is when you brake. When you have KERS you have a lot of engine braking from the KERS and when you don’t have it you don’t have any braking performance. Every time I arrived at a corner I didn’t know what I was going to get, either engine braking or not, so it was pretty tricky. But coming home and finishing third I am relatively happy.

въобще не видях кое беше интересното на това състезание

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 14 ное 2011 10:30

:063: :063: :063:

Кимиииииии, абсолютен ненормалник mhihi

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Пон 14 ное 2011 10:50

Марто, както ти определи, че късмета е застигнал Хамилтън. ;)

Според мен на Фетел му свърши хубавия късмет, не че при Хамстера е дошъл... mhihi

Колкото повече мисля за това състезание, толкова повече съжалявам, че го гледах. С изключение на първа обиколка и награждаването де... mhihi

Крайно тъпо състезание. Ако не са парите и светлинното шоу и това гранд при ще отиде в историята...

Какво мислите за ДРС зоните? :roll:
Според мен убиваха интригата и изпреварванията бяха скучни.

Потребителски аватар
1637
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 1637 » Пон 14 ное 2011 11:06

Тюю отново не можах да гледам това състезание,защото бях на работа,а според вашите коментари момчета явно е било голямо шоу сред коментаторите :twisted: .Може ли линк в Замундата да даде някой колега да го изтеглим? Благодаря предварително :bowdown

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 14 ное 2011 11:44

Проблема на пичовете, че не гледат какво се случва, а бърборят теории и разнородни приказки ... всичко хубаво ама аз да знам пред телевизора какво става, а те да не виждат и то всеки път ...заеби .... на всичко отгоре не са обективни защото си имат фаворити....

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”