Формула 1, Сезон 2012

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Нека ние изберем шампион на Сезон 2012 (възможност за 3 гласа)

Себастиан Фетел
32
26%
Фернандо Алонсо
52
42%
Кими Райконен
21
17%
Марк Уебър
0
Няма гласове
Люис Хамилтън
6
5%
Дженсън Бътън
5
4%
Нико Розберг
1
1%
Михаел Шумахер
2
2%
Фелипе Маса
2
2%
Серхио Перес
2
2%
Пастор Малдонадо
2
2%

Общо гласове: 125
Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Re: Формула 1, Сезон 2012

Мнениеот Ludia » Нед 02 сеп 2012 18:48

hooligan_sk написа:Луд, за неделя съм поръчал твоя човек да спука 2 гуми... минимум :Mr Green Fun

:banghead: :banghead: :banghead: :beat_butt2
Нямам думи... само иконки....

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Нед 02 сеп 2012 18:53

Dead man написа:Аман от идиоти във Формула 1... :beat_butt2 facepalm

Ти па ше дойдеш гоуем разбирач ве, Сашеееее... mhihi

BG_Golf4e написа:Хамчо WTF scare scare scare

Годфадъра гледам пак е гледал друго състезание. facepalm

bai_ILIA написа:...Мисля да разпъвам огромното знаме на Ферари, над което ще има БГ флаг, на края на правата след Червената Вода...Оглеждайте се :lol:

Вика ли за Алонсо? heavy metal zork

Сега сериозно... Ода, как му объркаха състезанието на Хамилтън? :roll:
Бътън ме изкефи адски! :applause: :applause: :applause:

Както и Алонсо...

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Нед 02 сеп 2012 19:17

Ludia написа:
hooligan_sk написа:Луд, за неделя съм поръчал твоя човек да спука 2 гуми... минимум :Mr Green Fun

:banghead: :banghead: :banghead: :beat_butt2
Нямам думи... само иконки....

Голяма съм врачка, а :Mr Green Fun Класен хейт хвърчи тук - I like it! mhihi

Състезанието беше прилично. Освен победителя, нищо друго не се знаеше през цялото ГП :applause:

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Нед 02 сеп 2012 19:34

Грожан е баннат от следващото състезание, Малдонадо получава +10 места, ама според мен са му малко... mhihi

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Нед 02 сеп 2012 19:38

Лелей.Сигурно е гадно да си с бан във ф1 mhihi

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Нед 02 сеп 2012 22:09

escrime написа:

Е виж от кога е мнението де :beer
Веднага като се думнаха,Хамчо ми се видя по default виновен :Mr Green Fun После на повторението друго излезна mhihi

btw Грожан изгаря за едно състезание,ама не е ли много,виждали сме и по безумни маневри :shock

Потребителски аватар
stenly_m
Автомобил: GOLF 4 TDI
Двигател: ASV
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Нед 02 сеп 2012 23:23

И за мен такова наказание е малко пресилено...Хамилтън е правил къде, къде по безумни изпълнения и то срещу съотборника си - за справка Канада миналата година. В случая вината е на Грожан, но 20% поне от нея е по вина на Хамилтън - ако го беше пуснал всичко щеше да се размине...

Потребителски аватар
arni 74
Автомобил: Audi S3
Двигател: 1.8T

Мнениеот arni 74 » Нед 02 сеп 2012 23:26

escrime написа:Грожан е баннат от следващото състезание, Малдонадо получава +10 места, ама според мен са му малко... mhihi

+50,000euro.глоба..малко му е :beat_butt2(на Грожан)

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Пон 03 сеп 2012 0:03

stenly_m написа:И за мен такова наказание е малко пресилено...Хамилтън е правил къде, къде по безумни изпълнения и то срещу съотборника си - за справка Канада миналата година. В случая вината е на Грожан, но 20% поне от нея е по вина на Хамилтън - ако го беше пуснал всичко щеше да се размине...

Бих казал, че този път Хамилтън нямаше грам вина, просто беше опрян в "стената". Какво да го пуска. Това е старта все пак, караше плътно вдясно и с газ до долу. Грожан трябваше да прави сметка може ли да спре, при толкова коли ще има ли място и за него и още много работи...
Големия печеливш се оказа Фетел...и Кими де, но той пък с гуми немое му се смогне
Ако не е Фетел ще е Алонсо. Трябва да стане завързано класирането. На Алонсо му трябва още една нула и на Фетел 7-8 място другата неделя

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Пон 03 сеп 2012 0:37

stenly_m написа:И за мен такова наказание е малко пресилено...Хамилтън е правил къде, къде по безумни изпълнения и то срещу съотборника си - за справка Канада миналата година. В случая вината е на Грожан, но 20% поне от нея е по вина на Хамилтън - ако го беше пуснал всичко щеше да се размине...

Тъй ли?

Колко болида отпаднаха тогава, че не мога да си спомня?
А при какви условия беше инцидента 2011 г., че не мога да си спомня?
И къде е вината на Хамилтън днес, че не си спомням какво гледах преди няколко часа?
Тия 20% кой ги сметна и по какъв алгоритъм?

Сега без шега...
Хамилтън имаше избор - или да тресне стената, или да кара направо. Тогава Грожан го връхлетя и съвсем му отне правото на избор.
Както и Хамилтън е правил в някои случаи, но не и по такъв начин. ;)
Но пък ми се вижда и нормално фен на Шумахер (нищо лично към колегата) да търси вина там, където тя не съществува. ;)

Малко е наказанието за Малдонадо, според мен, за Грожан ми се вижда справедливо. Още се чудя как Хамилтън не му напука манерката, а се сдържа само да му се кара. mhihi

И само една "лека" отправка към ПРАВИЛАТА във Формула 1 - ЗАДЪЛЖЕНИЕ на Грожан и на никого другиго е Хамилтън в тази ситуация да има място НА ПИСТАТА, а не около нея.

Толкоз. ;)

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 03 сеп 2012 7:42

escrime както винаги абсолютно прав.. В първите секунди гледайки как се катерят болиди по главата на Алонсо, и аз споменах роднините и цялата раса на Хамилтън, но след първото повторение стана ясно че той този път няма вина. Изобщо този сезон наблюдаваме нов Люис, много по-сдържан от миналата година.
Наказанието на Грожан е абсолютно заслужено. Все пак трябва да се вземе под внимание последствията след тази малоумна маневра. Младите пилоти които искат да се доказват трябва да бъдат изключително внимателни и разумни. Наказанияъа за тях трябва дори да са по-сурови от на ветераните при идентични ситуации, защото иначе се възпитава прекалена агресия на и извън състезателната писта, от което не печели никой. Примери : Кобаяши, Малдонадо, Хамилтън и Маса миналия сезон, Грожан...

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 03 сеп 2012 9:05

Изключително състезание. Честито на Дженсън за заслужената победа...

Баси колко много има да се пише, чак не знам от къде да започна :|

1. Някой нещо да има да каже за Кими и Себ? Пилотът без мотивация и шампиона, който не може да изпреварва 8)
2. Катастрофата ми напълни душичката mhihi Галфонсито загуби точки най-накрая. Събота вечер написах един кратък сценарий за състезанието и не познах само едно нещо.
shema.JPG

Наказанието на Грожан според мен е доста сурово. Такава маневра са правили и други пилоти през годините. Според мен решението на стюардите е повлияно до голяма степен от факта, че болида на Лотус мина на сантиметри от главата на Алонсо. Ако това беше инцидент на Монца, където скоростта щеше да е по-висока с поне 50 км/ч? Дали нямаше да има още по-сериозни последствия и по други автомобили?

Фетел ме смая. Такова желание, толкова хъс. Безкомпромисен... А Кими - нямам думи. За мен изпреварването преди The Red Water mhihi срещу Шуми е изпреварваенто на сезона, да не казвам и на този век. Смело и безотговорно.

eras3r: Калинеееееее, защо избяга бре? :063: Скучничко ти беше без Алонсо и затова ли си замина :dummy: Все така да си тръгваш до края на сезона mhihi

Потребителски аватар
stenly_m
Автомобил: GOLF 4 TDI
Двигател: ASV
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Пон 03 сеп 2012 9:19

Айде сега нападайте ме, че съм си изказал мнението :). Както ясно написах и за мен виновния е Грожан. Идеята ми беше, тези 20% ги изчислих с хвърляне на боб, че виждайки накъде отиват нещата Хамилтън вместо да тръгва само надясно можеше и да дръпне малко газта, но той не го направи за да се опита да спре по-късно и да си върне позицията, но за съжаление Грожан го посече много кофти. Разбира се от семкаджия като мене отстрани е много лесно да се коментира и е ясно че нещата стават за секунди.

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Пон 03 сеп 2012 9:22

Според мен никой на мястото на Хамилтън не би си помислил дори да върне газта. :)
А и мнението не е с цел нападки, малко закачка само. ;)
Всички сме семкаджии. :beer

Марто, какво да кажа за Кими и Фетел, освен че Бътън беше на светлинни години вчера. mhihi
Шегувам се, добро състезание от тях, особено за Фетел. :beer
Изпреварването на Кими беше култово, ама май се сещам и за по-култови на Eu Rouge.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 03 сеп 2012 9:40

Я си направете една организация за Монца тази неделя. Ще ви досаждам mhihi И после китайско (Ако Алонсо отпадне пак плащам сметката) mhihi

Последна промяна от Barboukov на Пон 03 сеп 2012 9:43, променено общо 1 път.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”