Летни гуми - кои според вас са най-добрите
- Alex_Heat
- Автомобил: Audi TT
- Двигател: 1.8T
Re: Летни гуми - кои според вас са най-добрите
Мерси за мнението колега. Със сигурност ще избера една от двете гуми и след това ще пиша и аз как се представят след известно време. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ако може някой да сподели преки впечатления за Kuhho KH31, че съм се замислил за 2 такива
-
- Автомобил:
- Двигател:
като теглиш чертата, гумите на известните марки са добри, която и да вземеш няма да сгрешиш. но може би най добрата гума от всички е континентал 

- pacoboy
- Автомобил: passat b7 4motion
- Двигател: CFGB
- Контакти:
wolff1 написа:като теглиш чертата, гумите на известните марки са добри, която и да вземеш няма да сгрешиш. но може би най добрата гума от всички е континентал
И аз съм на същото мнение

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/ Колегата посочил тази класация е прав- много по-реална е.Там показателите на BF са много по-добри от повечето други марки, а в тази класация тук дори не е включена тази марка.Аз съм с g-force и съм страшно доволен.На сухо и мокро отлично поведение.
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Pirogov написа:http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/ Колегата посочил тази класация е прав- много по-реална е.Там показателите на BF са много по-добри от повечето други марки, а в тази класация тук дори не е включена тази марка.Аз съм с g-force и съм страшно доволен.На сухо и мокро отлично поведение.
Егати тъпата и обективна класация. Някакви двама си купили http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Syron/Race-1-plus.htm. Дали си мнението и гумата е с 98% рейтинг, и е по-добра гума от континентал, взета от 142-ма прецакали се

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
bnick написа:Pirogov написа:http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/ Колегата посочил тази класация е прав- много по-реална е.Там показателите на BF са много по-добри от повечето други марки, а в тази класация тук дори не е включена тази марка.Аз съм с g-force и съм страшно доволен.На сухо и мокро отлично поведение.
Егати тъпата и обективна класация. Някакви двама си купили http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Syron/Race-1-plus.htm. Дали си мнението и гумата е с 98% рейтинг, и е по-добра гума от континентал, взета от 142-ма прецакали се
Пълен шит са класациите за гуми от потребители.

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Доближават се много до анкетите тук - кой каквото има го хвали, предимно субективни преценки с привкус "моето си е най-убаво". Затова винаги предпочитам да прочета статия от квалитетно издание, отколкото да вярвам на масата, в която всеки хвали своето 

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
stefan4o написа:Доближават се много до анкетите тук - кой каквото има го хвали, предимно субективни преценки с привкус "моето си е най-убаво". Затова винаги предпочитам да прочета статия от квалитетно издание, отколкото да вярвам на масата, в която всеки хвали своето
Освен субективния фактор, има и нещо много по-важно. Никой потребител няма условията и възможностите да направи обективно сравнение. Независимо от желанието...
- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
Днес си купих Ханкок модел kinergy eco k425. 205/60/15

Доволен съм първо от цената на която ги намерих. Мнения много, надявам се да не съм сбъркал. Направих им една бърза разходка из локвите и ми направи впечатление че не пръска много вода с тях и ме ми дръпва на никъде волана като влезна. Абе за сега доволно и ще пиша по - натам пак.
Ще напиша и малко актуални Средни цени за няколко вида гуми 205/60/15 Летни:
1. Матадор 205/60/15 - 107лв, 114лв
2. Ханкок 205/60/15 - 137лв, 149лв
3. Сава 205/60/15 - 117лв, 125лв, 143лв
4. Гудяр 205/60/15 - 196лв, 172лв, 158лв
5. Клебер 1205/60/15 - 165лв, 145лв
Може на някой да му е от полза ...

Доволен съм първо от цената на която ги намерих. Мнения много, надявам се да не съм сбъркал. Направих им една бърза разходка из локвите и ми направи впечатление че не пръска много вода с тях и ме ми дръпва на никъде волана като влезна. Абе за сега доволно и ще пиша по - натам пак.
Ще напиша и малко актуални Средни цени за няколко вида гуми 205/60/15 Летни:
1. Матадор 205/60/15 - 107лв, 114лв
2. Ханкок 205/60/15 - 137лв, 149лв
3. Сава 205/60/15 - 117лв, 125лв, 143лв
4. Гудяр 205/60/15 - 196лв, 172лв, 158лв
5. Клебер 1205/60/15 - 165лв, 145лв
Може на някой да му е от полза ...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не е лошо като коментираме модели,размери,цени да пишеме и Трийдуера и страна производител.
Скоро разбрах за Трийдуера(твърдост на материала си го обясних),но никъде в сайтове не го дават към параметрите на гумата,а е много важен,според мен.
Пише го най-отгоре на страницата на гумата,после е темтературен клас и някакъв друг клас.
Та колкото е по-малък триидуера-толкова е по-мек каучука и по-добро сцепление (и по-бързо износване
)
При мен: Гуудйър Екселенс-230,Бриджстоун Туранца-320,като над 320 не било препоръчително.А състезателните били около 100.
Нека по-знаещите да ме допълнят.

Скоро разбрах за Трийдуера(твърдост на материала си го обясних),но никъде в сайтове не го дават към параметрите на гумата,а е много важен,според мен.
Пише го най-отгоре на страницата на гумата,после е темтературен клас и някакъв друг клас.
Та колкото е по-малък триидуера-толкова е по-мек каучука и по-добро сцепление (и по-бързо износване

При мен: Гуудйър Екселенс-230,Бриджстоун Туранца-320,като над 320 не било препоръчително.А състезателните били около 100.

-
- Автомобил:
- Двигател:
gancho написа:Не е лошо като коментираме модели,размери,цени да пишеме и Трийдуера и страна производител.
Та колкото е по-малък триидуера-толкова е по-мек каучука и по-добро сцепление (и по-бързо износване)
ганчо, тредуера е субективен фактор за всеки производител, както размера на дрехи при различните. демек 220 на гудиър отговаря на 320 на конти. всичко е мешена скара общо взето. знам само че мишелин се износват бавно но също така ставали бързо на пластмаси. до сега не съм карал с мешелини, чувам съм от приятели и по форуми каквото съм прочел

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
gancho написа:Та колкото е по-малък триидуера-толкова е по-мек каучука и по-добро сцепление (и по-бързо износване)
На моите Максис ТУ е 260, това прави ли ги по-добри от твоите Туранца?

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re:
Madj0 написа:Много доволен от Bridgestone и Pirelli , като потензата е невероятна а гадното на P6000 е ,че валне ли малко си на ски
Да напълно съм съгласен Pirelli P6000 са много нестъбилни на дъжд, колата става като шейна и върху мокра повърхност дори да не е локва! Гумата е много твърда и в жегите на сухо се държи добре, но през останалото време не! Иначе веднъж влязох в такава дупка с тях че ми изхвърча предния халоген, джантата се окриви сигурно 2см на вътре, гумата изпусна но като отидох на гумаджия да я оправи, на самата гума нищо и нямаше - нито балон, нито сцепено! Така че здрава гума, много трудно се търка, но доста нестъбилна в/у мокро и при по хладно време през есента и пролетта.. Сега съм се ориентирал към Uniroyal Rainexpert. Мисля, че оптималния вариант за лятна гума е да е със средна твърдост (ако е мека се износва бързо, ако е твърда се хлъзга много) и да е много добра в дъждовно време!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”