На мен ми омръзнаха марковите крушки с къс живот и висока цена и си поръчах от ebay H7 сини,които светят бяло с лек син отенък за 6лв 4бр и си взех и за фаровете за мъгла H11 жълти за 11лв от които съм страшно доволен,за мъгла и сняг са просто перфектни.
най-добрата халогенна крушка?!
Re: най-добрата халогенна крушка?!
Последна промяна от katcko на Съб 08 фев 2014 14:15, променено общо 1 път.
Колега я ми пусни линк за тия Жълтите крушки от къде си ги купил. На мене ми трябват Н3 мисля за халогенките на Пасат 5,5
- plamikcho
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BLS 2007
Ето ги и моите NB Unlimited. Добри са, сега поне виждам нещо, но за съжаление фаровете са умрели
Според братята руснаци лупата и рефлектора заминават доста бързо при този модел и светят все едно ги няма. Оправяне - с нови
. На 1-вата снимка на стената се вижда какво мазало е. На 4-тата снимка съм пуснал дълги за сравнение (и затова се вижда). На последната са къси 
Според братята руснаци лупата и рефлектора заминават доста бързо при този модел и светят все едно ги няма. Оправяне - с нови
. На 1-вата снимка на стената се вижда какво мазало е. На 4-тата снимка съм пуснал дълги за сравнение (и затова се вижда). На последната са къси 
Крушки !
От снимките трудно може да се добие добра реална представа за каквото и да е било.
Всъщност от какво заминават тия лупи и рефлектори ? От топлината на крушките и малкият им вътрешен обем ?
Визуално от вън това вижда ли се ?
На Пасат 5.5 има ли проблем с по ниско напрежение на самите букси на къси/дългите, поради липсата на релета в схемата ?
От снимките трудно може да се добие добра реална представа за каквото и да е било.
Всъщност от какво заминават тия лупи и рефлектори ? От топлината на крушките и малкият им вътрешен обем ?
Визуално от вън това вижда ли се ?
На Пасат 5.5 има ли проблем с по ниско напрежение на самите букси на къси/дългите, поради липсата на релета в схемата ?
- plamikcho
Наистина са кофти снимките, доста се чудих дали да ги показвам. Довечера може да направя снимки на фаровете на Голфа за сравнение (те са с обикновени крушки и светят много по-добре). Ето една тема от руски форум, където се обсъжда проблема на лупите http://www.b6club.ru/viewtopic.php?f=6&p=216203. Определено файдата от много силни крушки на скапан фар е никаква. А на мен ми остава да споменавам майката на конструктора и на производителя на тези фарове, докато си търся решение на проблема

На мене ми беше мисълта че по принцип от снимка трудно може да се добие представа за осветеността на даден фар към пътя. Само от позицията на шофьора може да стане най добре.
Снимките са добри иначе.
Майче ще се окаже че лупие са по добри като принцип на работа спрямо обикновенните фарове, но пък се прецакват от работата си по лесно.
И моите фарове не са Хела, ами тая трибуквената марка дето не е оригиналната. Явно са сменяни ? Но стоят кристални, като нови.
Снимките са добри иначе.
Майче ще се окаже че лупие са по добри като принцип на работа спрямо обикновенните фарове, но пък се прецакват от работата си по лесно.
И моите фарове не са Хела, ами тая трибуквената марка дето не е оригиналната. Явно са сменяни ? Но стоят кристални, като нови.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Пламикчо, из форума имаше координати на фирма, която рециклира рефлектори, стават като нови. На мой колега взехме едни ОЕМ ксенони за БМВ Е46 с дефект - обелени рефлектори от немско, хората за 30 лева му ги оправиха и е супер доволен, станаха като нови. И му излязоха под 500 лева (за сравнение за читавите такива искаха 400-500 евро немците в ебай и то на старо).
Съветвам те да не бързаш да си даваш парите за нови фарове, като може да се рециклират твоите и то успешно. Извинявам се за оффтопика, умишлено не ти го написах на ЛС, за да може хора като проблеми с твоя да го видят и да сме от полза, дето се вика
Съветвам те да не бързаш да си даваш парите за нови фарове, като може да се рециклират твоите и то успешно. Извинявам се за оффтопика, умишлено не ти го написах на ЛС, за да може хора като проблеми с твоя да го видят и да сме от полза, дето се вика

- plamikcho
Така е, от снимка не става, затова и съм описал накратко от моя поглед. Но светят гадно и това е. Не очаквах за толкова кратко време да се скапят лупите и рефлекторите и затова набедих крушките. Тази кола ми е първата с лупи и не бях подготвен
Така че, колеги:
- не слагайте прекалено силни крушки, особено ако нямате отделен DRL и ползвате късите и през деня. От топлината и продължителното светене се прецакват и лупата, и рефлектора (вижте снимките от руския форум в предния ми пост)
- дръжте си фара чист и отвън, и отвътре или го рециклирайте, ако е прецакан. Това ще даде по-добър резултат от каквито и да е хубави крушки.
- едни средно хубави крушки за 10 лв вършат работа и светят достатъчно силно на хубав фар
@Stefan4o - благодаря за инфото, аз вече писах на колега, който прави пълно рециклиране на фарове и чакам отговор за цена и време да си направя сметката кое ще е по-добре. Засега нещо ме присърбява да поръчам ей такива или подобни http://www.ebay.de/itm/Tagfahrlicht-Scheinwerfer-Dayline-klar-VW-Passat-3C-LED-/230439526303?pt=DE_Autoteile&fits=Year%3A2007%7CMake%3AVW%7CModel%3APassat+Variant%7CPlatform%3A3C5%7CType%3A1.9+TDI&hash=item35a7441f9f
То хубаво ще ми ги оправят и ще светят добре късите, но като ги ползвам за ДРЛ, пак ще станат същите скоро. Ако ползвам дългите пък, не било по закона и т.н.
Извинявам се за офтопика, отдалечихме се от крушките малко.
Така че, колеги:- не слагайте прекалено силни крушки, особено ако нямате отделен DRL и ползвате късите и през деня. От топлината и продължителното светене се прецакват и лупата, и рефлектора (вижте снимките от руския форум в предния ми пост)
- дръжте си фара чист и отвън, и отвътре или го рециклирайте, ако е прецакан. Това ще даде по-добър резултат от каквито и да е хубави крушки.
- едни средно хубави крушки за 10 лв вършат работа и светят достатъчно силно на хубав фар
@Stefan4o - благодаря за инфото, аз вече писах на колега, който прави пълно рециклиране на фарове и чакам отговор за цена и време да си направя сметката кое ще е по-добре. Засега нещо ме присърбява да поръчам ей такива или подобни http://www.ebay.de/itm/Tagfahrlicht-Scheinwerfer-Dayline-klar-VW-Passat-3C-LED-/230439526303?pt=DE_Autoteile&fits=Year%3A2007%7CMake%3AVW%7CModel%3APassat+Variant%7CPlatform%3A3C5%7CType%3A1.9+TDI&hash=item35a7441f9f
То хубаво ще ми ги оправят и ще светят добре късите, но като ги ползвам за ДРЛ, пак ще станат същите скоро. Ако ползвам дългите пък, не било по закона и т.н.
Извинявам се за офтопика, отдалечихме се от крушките малко.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ами за 30 смятам, че и 3 години да те изкарат пак си е файда, ама ти си преценяш. А тоя колега, който ги рециклира, просто ги чисти до блясък. Фирмата, за която ти говоря им прави ново покритие, а това става с машини и технология, която обикновените рециклатори мисля, че нямат 

Това че по мощна крушка прецаква фара е валидно и за обикновенните фарове, макар и с по голям обем.
Просто по мощните крушки отделят и повече топлина. Фара не е предвиден за такива топлинни емисии.
Същата е ситуацията и при осветителната техника в бита. Обикновенно в затворен абажур не се монтират крушки над 75 вата.
Просто по мощните крушки отделят и повече топлина. Фара не е предвиден за такива топлинни емисии.
Същата е ситуацията и при осветителната техника в бита. Обикновенно в затворен абажур не се монтират крушки над 75 вата.
-
StrEagle
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
Да но NB+ и подобните ги водят същата мощност като оригиналните, 55W миля че беше.
Отделно ако ползваш за DRL може да си сложиш модул за ~50лв с който да ти се палят късите автоматично след запалване на двигателя, бавно за ~5сек да достигат 50% мощност и така хем само те светят, без други крушки да се хабят и ток, хем не ги мислиш дали си ги включил, хем не се износват бързо с времето.
Старите ми NB+ изгоряха за около 9месеца, след това сложих модула, и новите вече година и половина гонят.
Отделно ако ползваш за DRL може да си сложиш модул за ~50лв с който да ти се палят късите автоматично след запалване на двигателя, бавно за ~5сек да достигат 50% мощност и така хем само те светят, без други крушки да се хабят и ток, хем не ги мислиш дали си ги включил, хем не се износват бързо с времето.

Старите ми NB+ изгоряха за около 9месеца, след това сложих модула, и новите вече година и половина гонят.
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
Снимките на предишната страница със светкавица ли са правени
Ако е така-как да ти покажат ситуацията отвъд стъклото!
Ако е така-как да ти покажат ситуацията отвъд стъклото!
- plamikcho
Моя грешка за светкавицата - забравих да я изключа
. Но само на 2 от снимките се е задействала - тези на самите фарове. Ще пробвам пак да снимам. Но и със снимки и без снимки ситуацията е ясна 
. Но само на 2 от снимките се е задействала - тези на самите фарове. Ще пробвам пак да снимам. Но и със снимки и без снимки ситуацията е ясна 
- passat123
- Автомобил:
- Двигател:
Във Русе за
Крушки H7 12V 55WNight Breaker UNLIMITED 110 - Osram
Ми искат 50 лева за двете ! Цената нормална ли е или !
Крушки H7 12V 55WNight Breaker UNLIMITED 110 - Osram
Ми искат 50 лева за двете ! Цената нормална ли е или !
- plamikcho
В ebay.co.uk струват 18 паунда. С доставката дотук става почти 50 лв. Цената е нормална според мен.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”