:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Barum
4
1%
BF Goodrich
2
1%
Bridgestone
16
5%
Continental
84
25%
Debica
2
1%
Dunlop
17
5%
Falken
2
1%
Firestone
4
1%
Fulda
4
1%
Gislaved
1
0%
Good Year
23
7%
Hankook
20
6%
Kleber
3
1%
Kumho
6
2%
Michelin
64
19%
Nexen
13
4%
Nokian
7
2%
Pirelli
8
2%
Sava
2
1%
Semperit
1
0%
Toyo
5
1%
Uniroyal
27
8%
Vredestein
8
2%
Yokohama
1
0%
Други
13
4%

Общо гласове: 337
Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Re: Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Мнениеот Asko VW » Чет 12 юли 2012 8:50

Правилно си се ориентирал, аз съм с такива от Април и съм изключително доволен, дори на много мокър път колата се държи сякаш е сухо, много им се радвам.

Quottzot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Quottzot » Чет 12 юли 2012 14:32

На единия Супърб(3.6FSi) съм с Pirelli P ZERO ROSSO 225/40ZR18 92Y с различните шарки - P Zero Rosso Direzionale на предния мост и P Zero Rosso Asimmetrico на задния. Изключителна стабилност при високи скорости, добро сцепление на всякакви видове асфалт и настилки, отлично поведение в завои при мокра настилка. Като цяло перфектният избор за коли, използвани главно за магистрално каране.
на другия(1.9TDi) заложих пак на Пирели, но на Cinturato P7, които за сега се справят отлично, въпреки доста по-ниската си цена, спрямо другия модел.
На Мултивана, едвам му намерих гуми с предписания размер - 235/55R17 103W - Yokohama, модела не го помня, но се държат повече от добре. За следващия сезон, обаче, ще му търся нормални джанти, с по-често срещан размер на гумите.

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Чет 12 юли 2012 20:11

п6000 е може би най слабия модел на пирели от към отзиви и т.н. п зеро росо асиметрико и п7 цинтурато са със съвсем други, общо взето много добри. като цинтуратото води в класацията на адац за 225/45/17 но казват че не предпазвали джантата от търкане. демек нямали шпангоут. за унирояла знам че е мн добре балансирана гума и за сухо и най вече мокро, от там и името и рейн експерт, но за сметка на това съм чувал че била със слаби бордове и лесно се балонирала и изкривявала. за нашите условия може би е най добре бриджстоун и конти като здравина.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Чет 12 юли 2012 20:50

Аз трябва да избера между - Бриджстоун и Мишелин - .. мнения ?

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Чет 12 юли 2012 21:07

StS написа:Аз трябва да избера между - Бриджстоун и Мишелин - .. мнения ?

Аз бих Бриджстоун.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 13 юли 2012 8:11

wolff1 написа:
StS написа:Аз трябва да избера между - Бриджстоун и Мишелин - .. мнения ?

Аз бих Бриджстоун.

:да: :да: :да:

mindtrip
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mindtrip » Пет 13 юли 2012 13:52

Asko VW написа:Правилно си се ориентирал, аз съм с такива от Април и съм изключително доволен, дори на много мокър път колата се държи сякаш е сухо, много им се радвам.

Има обаче разлика в шарката на широчина 185 и 195 и не е ясно отзивите за коя шарка са.. Според мен и 2-те шарки би трябвало да се дърржат еднакво или поне почти еднакво, но знам ли.. Виждам че си с Пасат, а аз съм с Венто и предполагам че си с по широката гума, защото съм с 14-ки джанти. Освен това се чудя дали на задните колела да не сложа гуми с по изявени радиални канали, примерно nokian I3. Иначе цената на Uniroyal Rainexpert ме устройва и ако са със средна твърдост и не свирят по асвалта, да ми лазят по нервите ще взема такива. За гуми не съм гласувал тук защото все още не съм карал с идеални, но ако имаше анти класация щях да гласувам за Pirelli може би :lol: За зимните само имам фаворит и това е Nokian W+, но за летните им не знам как са някой ако има впечатления да сподели :beer

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Мнениеот Asko VW » Пет 13 юли 2012 17:47

Да прав си, че има разлика в шарката на 185 и 195, аз съм с 185/65 R 14 и както казах съм доволен и на сухо и на мокро. Колегите с 195-ци дават отлични отзиви и за тях. Всъщност разликата в шарката не е голяма, при 195 просо има един ред протектор (или както се нарича там)повече в средата.
http://www.avtogumi.bg/oscommerce/letni ... 70292.html

А за свирене не се притеснявай, тия дни, дори в големите жеги не са се обадили изобщо, дори при по "интензивно" завиване или спиране :да:

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 16 юли 2012 10:39

Още един глас за Унироял, три месеца карах със Рейн спорт и бях изключително доволен от тази гума, тиха и с много добро сцепление на сухо и мокро.Продадох ги и сега от два дена съм пак с Унироял само че модела Рейн експерт и отзивите ми са същите, много тиха гума с много добро сцепление, за сега тествана само на сухо :да:

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Пон 16 юли 2012 15:34

forski написа:Още един глас за Унироял, три месеца карах със Рейн спорт и бях изключително доволен от тази гума, тиха и с много добро сцепление на сухо и мокро.Продадох ги и сега от два дена съм пак с Унироял само че модела Рейн експерт и отзивите ми са същите, много тиха гума с много добро сцепление, за сега тествана само на сухо :да:

защо ги продаде след 3 мес. ако не е тайна? :)

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 16 юли 2012 16:00

wolff1 написа:
forski написа:Още един глас за Унироял, три месеца карах със Рейн спорт и бях изключително доволен от тази гума, тиха и с много добро сцепление на сухо и мокро.Продадох ги и сега от два дена съм пак с Унироял само че модела Рейн експерт и отзивите ми са същите, много тиха гума с много добро сцепление, за сега тествана само на сухо :да:

Не е тайна колега, както казах гумите бяха страхотни само че не бяха подходящи за Маздата, сложих и 16-ки джанти и въпросния Унироял на 205/55/16 и колата се спъна осезаемо а и разхода се качи доста за сметка на вървенето :)
Сега вече всичко е наред, Унироял поне според мен е много добра гума на също толкова добра цена, както се вижда пак съм с тази марка гуми :да:

Потребителски аватар
airjohn
Автомобил: 2020 Skoda Karoq
Двигател:

Мнениеот airjohn » Пон 16 юли 2012 16:54

+1 за Uniroyal Rain expert. Трети сезон без проблеми.Перфектна като цена/качество.

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Пон 16 юли 2012 19:26

forski написа:
wolff1 написа:

Не е тайна колега, както казах гумите бяха страхотни само че не бяха подходящи за Маздата, сложих и 16-ки джанти и въпросния Унироял на 205/55/16 и колата се спъна осезаемо а и разхода се качи доста за сметка на вървенето :)
Сега вече всичко е наред, Унироял поне според мен е много добра гума на също толкова добра цена, както се вижда пак съм с тази марка гуми :да:

ясно, няма грижи :да:

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Пон 16 юли 2012 19:28

airjohn написа:+1 за Uniroyal Rain expert. Трети сезон без проблеми.Перфектна като цена/качество.

а колко км си навъртял със тях? едно от слабите места им казват че се изтърквали бързо а и не били със здрави бордове? :да:

batVenci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batVenci » Вто 17 юли 2012 13:42

Също карам с Унироял, даже "втора ръка" вече трети сезон, производство 2007 г. Досега нямам проблеми и съм доволен. По принцип не карам агресивно. То от летни гуми какво по-вече да се изисква, освен при изненада от дъжд. Но на дъжд според АДАЦ и други престижни немски класации - тези гуми са едни от най-добрите. Все пак марката е от семейството на Континентал груп.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”