Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот mely » Вто 28 фев 2012 9:39

rulemaker написа:Втора зима карам със Спортива Сноу Уин и съм много доволен. Колата тръгва доста добре по стръмен наклон, а колата ми се развърта доста бързо (онда е), има хубаво сцепление и по неутъпкан сняг и по утъпкан

И аз съм с такива....засега 2 ра зима се държат повече от перфектно.Ама си ги и къткам .Лятото в найлончетата на тъмно и прохладно.
И за да отчетем идващата пролет /лято доволен съм за сега от
Изображение pirelli p7

Потребителски аватар
maikalcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maikalcho » Вто 28 фев 2012 10:28

Ако ви кажа, че карам 6-та зима :Mr Green Fun .... няма да повярвате нали? Немога да кажа, че са си запазили качествата ама никаде нe съм закъсвал даже аз дърпах колеги закъсали. Изключително съм доволeн от тези гуми и пак такива ще си взема само, че са с нова шарка и много ме притеснява това. Сега са на 110 лв. парчето :)

Изображение

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 28 фев 2012 10:43

maikalcho написа:Ако ви кажа, че карам 6-та зима :Mr Green Fun .... няма да повярвате нали? Немога да кажа, че са си запазили качествата ама никаде нe съм закъсвал даже аз дърпах колеги закъсали. Изключително съм доволeн от тези гуми и пак такива ще си взема само, че са с нова шарка и много ме притеснява това. Сега са на 110 лв. парчето :)

Изображение

:screwy За 110лв можеш да купиш маркова гума в размер 195/65/15

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Вто 28 фев 2012 11:54

maikalcho написа:Ако ви кажа, че карам 6-та зима :Mr Green Fun .... няма да повярвате нали? Немога да кажа, че са си запазили качествата ама никаде нe съм закъсвал даже аз дърпах колеги закъсали. Изключително съм доволeн от тези гуми и пак такива ще си взема само, че са с нова шарка и много ме притеснява това. Сега са на 110 лв. парчето :)

Изображение

Такива вече не можеш да намериш!А новите им гуми не струват!Изпробвано!
Хулигане,повярвай ми не ти трябва маркова гума!Никога не бих си купил други гиму,ако мога да намеря точно тези Ласа!Уникална гума!Карал съм ги на два от моите автомобили!Винаги купувам чисто нови зимни и до сега съм най-доволен от ласите!Сегашните са по-добри,но мисля че това се дължи на задвижването!

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 28 фев 2012 12:13

k_garchev написа:

Изображение

Такива вече не можеш да намериш!А новите им гуми не струват!Изпробвано!
Хулигане,повярвай ми не ти трябва маркова гума!Никога не бих си купил други гиму,ако мога да намеря точно тези Ласа!Уникална гума!Карал съм ги на два от моите автомобили!Винаги купувам чисто нови зимни и до сега съм най-доволен от ласите!Сегашните са по-добри,но мисля че това се дължи на задвижването!

Стига моля ти се... все ласа та ласа, понеже драпала в снега. ВСЯКА зимна гума драпа яко в снега, това е най-лесния ефект за постигане!! Къде е страничното водене на мокра и суха настилка, къде е спирачния път... някакси немога да си представя каква е тая турска гума която ще ми хареса колкото Conti TS830 :shock

Потребителски аватар
Special mk3
Автомобил: Vw Golf Mk3
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот Special mk3 » Вто 28 фев 2012 12:15

Аз карам Голфа с 14ки Semperit Speed Grip 2011г с 7мм грайфер бяха така купих колата от Австрия Декември месец
размера им е :
-- 175/65/14 и съм Страшно Доволен от тях,Дърпал съм Колеги,познати и комшии!
с много хубава шарка са и са доста меки когато ги монтирах на 14ките джанти гумаджията ми е познат който е копувал гуми от мен умря за тях но твърдо бях решил че ще са си за мойта кола и не сгреших :)

42dafaa700f4a82a32f82ef1906d6437.jpg

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Вто 28 фев 2012 13:28

hooligan_sk написа:Стига моля ти се... все ласа та ласа, понеже драпала в снега. ВСЯКА зимна гума драпа яко в снега, това е най-лесния ефект за постигане!! Къде е страничното водене на мокра и суха настилка, къде е спирачния път... някакси немога да си представя каква е тая турска гума която ще ми хареса колкото Conti TS830 :shock

Еми аз съм останал с такова впечатление!Има си недостатъци,но в сравнение с другите с които съм карал ги превъзхожда!Зимата на 2010 карах с Конти ТС810,също съм много доволен от тях като поведение на пътя,но ги нямаше никакви в леко размекнат сняг!Миналата зима купих на брат ми Конти ТС 830 и съм навъртял и на тях някой и друг километър и ми се струва,че стария модел)ТС810) може би ми се вижда по-добър!Не мога да кажа със сигурност,защото взимам на предвид факта,че са на друга кола,която не я карам постоянно!

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 28 фев 2012 18:41

k_garchev написа:
hooligan_sk написа:Стига моля ти се... все ласа та ласа, понеже драпала в снега. ВСЯКА зимна гума драпа яко в снега, това е най-лесния ефект за постигане!! Къде е страничното водене на мокра и суха настилка, къде е спирачния път... някакси немога да си представя каква е тая турска гума която ще ми хареса колкото Conti TS830 :shock

Еми аз съм останал с такова впечатление!Има си недостатъци,но в сравнение с другите с които съм карал ги превъзхожда!Зимата на 2010 карах с Конти ТС810,също съм много доволен от тях като поведение на пътя,но ги нямаше никакви в леко размекнат сняг!Миналата зима купих на брат ми Конти ТС 830 и съм навъртял и на тях някой и друг километър и ми се струва,че стария модел)ТС810) може би ми се вижда по-добър!Не мога да кажа със сигурност,защото взимам на предвид факта,че са на друга кола,която не я карам постоянно!

Кажи ми коя марка гума е добра на киша и леко размекнат сняг - аз не познавам такава

Потребителски аватар
rosko-rs
Автомобил: VW GOLF IV GTI
Двигател: AGU -1999

Мнениеот rosko-rs » Вто 28 фев 2012 20:27

карам трета година с Conti TS830 и съм много доволен,тая година взех същите чисто нови и на другата кола голф4-1,6 но на нея се държат малко по лошо,по лека ли е отпред незнам

Потребителски аватар
sa6i4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sa6i4 » Вто 28 фев 2012 20:44

Изображение

Ей хора Голфчето ми е със същите на 10 години са!!!! Нацепили са се яко,обаче са уникално меки и драскат невероятно, учуден съм как за толкова години си е запазила качествата :horror:
Ще ги карам и лятото и за другата зима едни чисто нови Дебика Фриго и газ :banana

Потребителски аватар
maikalcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maikalcho » Вто 28 фев 2012 20:48

ласата си най яката гума имам един познат гумаджия и вика никога не съм виждал цицина на ласа а няма марка на която не е виждал. Е сега сложих един мичлин на 4 години и напраих един тест. Аз пред моя блок не си чистя мястото защото почистя ли го веднага се намърдва някои тъпанар. И с ласата няма проблеми влиза и излиза като танк а тая голямо драпане :не:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 28 фев 2012 20:50

Е ти сравняваш 4-годишен миЧлин, който не се знае от кого и как е каран с нова гума, макар и турска. Прекалено добри ги изкарвате, пак казвам. А че вият като канадски вълци това го премълчавате :lol:

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Вто 28 фев 2012 21:10

stefan4o написа:Е ти сравняваш 4-годишен миЧлин, който не се знае от кого и как е каран с нова гума, макар и турска. Прекалено добри ги изкарвате, пак казвам. А че вият като канадски вълци това го премълчавате :lol:

За много хора не е важно дали вият или бучат.....за тях е важно да ги изкарат от ситуация,нали... ?Пак се връща спора :wink: тази тема е безкрайна :deal Ще се повторя- карах 8 зими с LASSA и се чувствах сигурен винаги....разбира се с разумно каране (задължително) :) Не казвам,че са The Best,но....си драпат!Сега има доста голям избор,но преди 6-7-8 год. с този модел караха маса народ,понеже бяха и на достъпна цена!То с пари всеки може да кара с "елита" ,но все пак сме си в България :beer

Последна промяна от RadoShopa на Вто 28 фев 2012 21:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 28 фев 2012 21:13

RadoShopa написа:
stefan4o написа:Е ти сравняваш 4-годишен миЧлин, който не се знае от кого и как е каран с нова гума, макар и турска. Прекалено добри ги изкарвате, пак казвам. А че вият като канадски вълци това го премълчавате :lol:

За много хора не е важно дали вият или бучат.....за тях е важно да ги изкарат от ситуация,нали... ?Пак се връща спора :wink: тази тема е безкрайна :deal Ще се повторя- карах 8 зими с LASSA и се чувствах сигурен винаги....разбира се с разумно каране (задължително) :) Не казвам,че са The Best,но....си драпат!Сега има доста голям избор,но преди 6-7-8 год. с този модел караха маса хора,понеже бяха и на достъпна цена!То с пари всеки може да кара с "елита" ,но все пак сме си в България :beer

Така е де, ама си е фактор и шумът. Неслучайно по тестовете има няколко параметъра на сравнение, а не само "държане на сняг". И добрата гума е най-доброто средно от всички параметри взети заедно. По тая логика и моите си драпат добре и аз никъде не закъсах тая зима, ама не казвам, че са най-добрите, както се опитаха някои колеги да изкарат Ласса.

Viso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Viso » Вто 28 фев 2012 23:13

Здравейте,
Гледам тук всеки е доволен и хвали гумите, които има.
Аз пък след дълго умуване и четене какви 4 нови зимни гуми да купя, взех "Мишелин Алпин А 4" и НИКАК НЕ СЪМ ДОВОЛЕН от тях. Ако на някой му трябват такива с размер 215/55/16, да се обади.
От 12-13 години карам с най-различни зимни гуми и досега съм се оправял без вериги, бутане и дърпане.
Със сегашните 3 пъти ме бутаха в "Драгалевци" и един път ме дърпаха в Габровския балкан. Може и да е от размера, който е по-широк от предписания (205) или че колата ми е по-тежка от предишните, които съм карал. Не знам точно от какво, но друг път "Мишелин" няма да купя.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”