Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
sa6i4
Автомобил:
Двигател:

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот sa6i4 » Вто 28 фев 2012 23:29

stefan4o написа:Е ти сравняваш 4-годишен миЧлин, който не се знае от кого и как е каран с нова гума, макар и турска. Прекалено добри ги изкарвате, пак казвам. А че вият като канадски вълци това го премълчавате :lol:

Не внимаваш Стефчо,говорим за дърта Ласса и при 2-мата :Mr Green Fun
Неговата на 6г. моята само на 10 :063:

За съжаление на една от задните имам балонче,затова лекичко лятото и после на боклука :да:
Лично на мен изобщо не ми дреме, че са шумни, даже се очудвам че успяваш да разграничиш шума от гумите от всички останали звуци в Голфа mhihi

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Сря 29 фев 2012 8:59

Lassa повече никога.Вярно на сняг се държи добре но на мокрооооо - голямо въртене на гуми.Никъкво сцепление.Те и момчетата ме предупредиха като ги слагаха .Заради силикона във тях който ги държи меки в студа и снега на мокрото са отврат.На малък баир ще ги запаля ама не отцепват.А бяха на месеци - нови.Вярно, говоря за lassa snoways 2 но не вярвам този модел да е по различен в държане на мокро.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 29 фев 2012 11:08

Viso написа:Здравейте,
Гледам тук всеки е доволен и хвали гумите, които има.
Аз пък след дълго умуване и четене какви 4 нови зимни гуми да купя, взех "Мишелин Алпин А 4" и НИКАК НЕ СЪМ ДОВОЛЕН от тях. Ако на някой му трябват такива с размер 215/55/16, да се обади.
От 12-13 години карам с най-различни зимни гуми и досега съм се оправял без вериги, бутане и дърпане.
Със сегашните 3 пъти ме бутаха в "Драгалевци" и един път ме дърпаха в Габровския балкан. Може и да е от размера, който е по-широк от предписания (205) или че колата ми е по-тежка от предишните, които съм карал. Не знам точно от какво, но друг път "Мишелин" няма да купя.

Колега, има няколко фактора, но главно да си имаш предвид че караш кола с ел. блокаж, а тази зима не беше като никоя за последните 12-13 години. Бих казал че каквато и скъпа гума да беше взел, резултата щеше да е същия :да:

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Сря 29 фев 2012 12:10

mely написа:Lassa повече никога.Вярно на сняг се държи добре но на мокрооооо - голямо въртене на гуми.Никъкво сцепление.Те и момчетата ме предупредиха като ги слагаха .Заради силикона във тях който ги държи меки в студа и снега на мокрото са отврат.На малък баир ще ги запаля ама не отцепват.А бяха на месеци - нови.Вярно, говоря за lassa snoways 2 но не вярвам този модел да е по различен в държане на мокро.

Новия модел на Ласса е пълен боклук!Пробвах го и него и на средата на зимата го изхвърлих!За нищо не става и няма нищо общо с предишните!

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Сря 29 фев 2012 17:40

hooligan_sk написа:
Аз пък след дълго умуване и четене какви 4 нови зимни гуми да купя, взех "Мишелин Алпин А 4" и НИКАК НЕ СЪМ ДОВОЛЕН от тях. Ако на някой му трябват такива с размер 215/55/16, да се обади.
От 12-13 години карам с най-различни зимни гуми и досега съм се оправял без вериги, бутане и дърпане.
Със сегашните 3 пъти ме бутаха в "Драгалевци" и един път ме дърпаха в Габровския балкан. Може и да е от размера, който е по-широк от предписания (205) или че колата ми е по-тежка от предишните, които съм карал. Не знам точно от какво, но друг път "Мишелин" няма да купя.

Колега, има няколко фактора, но главно да си имаш предвид че караш кола с ел. блокаж, а тази зима не беше като никоя за последните 12-13 години. Бих казал че каквато и скъпа гума да беше взел, резултата щеше да е същия :да:

Аз пък с Дънлопа на 4г не закъсах никъде mhihi Никъде на са ме бутали, макар че на някои места съм си мислел, че няма да мога да излезна или мина сам. Блокажа е същия, гумите обаче са 205/55/16 :да:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 29 фев 2012 18:18

bnick написа:
hooligan_sk написа:

Аз пък с Дънлопа на 4г не закъсах никъде mhihi Никъде на са ме бутали, макар че на някои места съм си мислел, че няма да мога да излезна или мина сам. Блокажа е същия, гумите обаче са 205/55/16 :да:

Е съмнявам се да си минал точно през същите места и по същото време/условия където колегата е закъсал :да:

ПП: Б6 трябва да е с 205/60/16. Знам, гадно е, гуми няма и са супер скъпи но тва е положението. Новия Авенсис и той е така и като цяло класа над голф - последните поколения :да:

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Пет 02 мар 2012 22:16

Още 1 + за Ласа !Доказала се гума!

Потребителски аватар
Ivan_GT
Автомобил: BMW E39
Двигател: M52B20 98

Мнениеот Ivan_GT » Сря 19 сеп 2012 21:03

Тъй като времето лека по лека се застудява та се замислям....
http://www.avtogumi.bg/oscommerce/zimni ... 52788.html или http://www.avtogumi.bg/oscommerce/zimni ... 43903.html ?
Моля тези от вас който са си обували колите с някой от тези галоши да споделят впечатленията си.

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Мнениеот batko_miro » Сря 19 сеп 2012 21:44

Обувал съм си колата с Nokian, но с WRG2. Нито един път не затънах зимата, която карах с тези гуми. Направи ми впечатление, че спирането е доста по-добро от това с други гуми, с които съм карал. Като гледам цената обаче, май и тях са започнали да ги правят по Полша и Чехия, съответно с нивата на качество :banghead:

G60

Мнениеот G60 » Сря 19 сеп 2012 22:05

Препоръчвам ви зимните гуми на "KAMA" http://kama-balkan.com/ Определено руснаците знаят да правят зимни гуми(за разлика от летните :lol: )

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Сря 19 сеп 2012 22:23

G60 написа:Препоръчвам ви зимните гуми на "KAMA" http://kama-balkan.com/ Определено руснаците знаят да правят зимни гуми(за разлика от летните :lol: )

защо ги препоръчваш и къде си ги изпитал? :да:

Потребителски аватар
dj_beat_boxer
Автомобил: GOLF MK4 2.3 V5
Двигател: AGZ

Мнениеот dj_beat_boxer » Сря 19 сеп 2012 22:26

колеги аз по миналата зима си купих инфинити четири чисто нови зимни и съм много доволен, вече трета зима ще ги търкалям "ако не спадне цената на бензина"

Потребителски аватар
eminem94
Автомобил: Audi A4 B5 Avant
Двигател: AVG
Контакти:

Мнениеот eminem94 » Сря 19 сеп 2012 22:39

Аз съм с Debica Frigo (мисля,че това беше модела).Гумите не са нови,но зимата имаше само 2 закъсвания,защото майка ми я беше окопала и беше легнала колата. Според мен в доста ниския клас,това са не лоши гуми .Тази година ми предстои взимане на гуми,още се колебая за Дебици или нещо на 70-80% грайфер от един приятел (който внася коли).

G60

Мнениеот G60 » Сря 19 сеп 2012 23:02

wolff1 написа:
G60 написа:Препоръчвам ви зимните гуми на "KAMA" http://kama-balkan.com/ Определено руснаците знаят да правят зимни гуми(за разлика от летните :lol: )

защо ги препоръчваш и къде си ги изпитал? :да:

Защото ги карам вече 3-та зима и съм ги тествал къде ли не,нарочно влизам на места където друг не смее и никога до сега не съм оставал :wink: Освен това повечето ми познати и приятели карат със същите гуми и до сега няма нито един недоволен. Които си е купил такива ги препоръчва наред :D

П.П. Освен всичко останало са и доста евтини :wink:

Потребителски аватар
Ivan_GT
Автомобил: BMW E39
Двигател: M52B20 98

Мнениеот Ivan_GT » Чет 20 сеп 2012 11:16

А за този Клебер http://www.avtogumi.bg/oscommerce/zimni ... 43903.html нещо да кажете ?
Имам приятел който караше с такива 3 зими и беше доволен,но колата му е куатро.... :roll:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”