Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот stefan4o » Чет 20 сеп 2012 11:18

G60 написа:Защото ги карам вече 3-та зима и съм ги тествал къде ли не,нарочно влизам на места където друг не смее и никога до сега не съм оставал :wink: Освен това повечето ми познати и приятели карат със същите гуми и до сега няма нито един недоволен. Които си е купил такива ги препоръчва наред :D

П.П. Освен всичко останало са и доста евтини :wink:

Гледайки типът на грайфера и описанието, наистина приличат на всесезонни. Липсват многобройните ламели, като при зимните, които "чистят" снега от гумата, когато колата се придвижва. Чисто информативно - на пипане доста меки, като зимни гуми, ли са?
Ха, сега се загледах, че то имало и продължение с други модели, пък аз зяпах само тези от първа страница :banghead: Интересно ми е за цените, ще потърся, ако имаш инфо пък - сподели за най-масовите размери.
Тоя модел изглежда доста внушително :bowdown :
http://kama-balkan.com/products/view/31 ... 0195/65R15
Изображение

Последна промяна от stefan4o на Чет 20 сеп 2012 11:37, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Чет 20 сеп 2012 11:28

Аз съм с Fulda Kristall montero 3 Изображение колата е БМВ Е36 Комби и си представете зимата в преспите какво ми е :) Доволен съм драпат :screwy mhihi но не е като предното ... :)

G60

Мнениеот G60 » Чет 20 сеп 2012 12:07

stefan4o написа:
G60 написа:Защото ги карам вече 3-та зима и съм ги тествал къде ли не,нарочно влизам на места където друг не смее и никога до сега не съм оставал :wink: Освен това повечето ми познати и приятели карат със същите гуми и до сега няма нито един недоволен. Които си е купил такива ги препоръчва наред :D

Гледайки типът на грайфера и описанието, наистина приличат на всесезонни. Липсват многобройните ламели, като при зимните, които "чистят" снега от гумата, когато колата се придвижва. Чисто информативно - на пипане доста меки, като зимни гуми, ли са?
Ха, сега се загледах, че то имало и продължение с други модели, пък аз зяпах само тези от първа страница :banghead: Интересно ми е за цените, ще потърся, ако имаш инфо пък - сподели за най-масовите размери.
Тоя модел изглежда доста внушително :bowdown :
http://kama-balkan.com/products/view/31 ... 0195/65R15
Изображение

Гумите са страшни,много меки и се държат отлично и на сняг и на мокро. Цените по спомен бяха нещо от сорта на: 40-50лв за 13" цола, 60-70лв за 14" цола и 80-90лв за 15" но в момента не мога да ти кажа актуални цени.

П.П. Впрочем до колкото знам "КАМА" са купили някакъв завод на "Пирели"(плюс лиценз) и гумите от серията "EURO" са си чисто Пирели което се продава под марката "КАМА"

Последна промяна от G60 на Чет 20 сеп 2012 12:13, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Чет 20 сеп 2012 12:09

До колкото видях имаът дистрибутор само за пЛеве. Други не ги ли предлагат?

G60

Мнениеот G60 » Чет 20 сеп 2012 12:21

R@do написа:До колкото видях имаът дистрибутор само за пЛеве. Други не ги ли предлагат?

До колкото знам всички гуми от тази марка отиват в централен склад в Плевен но от там вече дали имат дистрибуция из страната нямам представа :roll: Иначе тук при нас има склад на КАМА но предимно за гуми за камиони трактори и подобни,гумите за леки автомобили се претоварват тук и заминават за Плевен. Впрочем от тук също е възможно да се купят гуми за леки коли но теб определено не те топли това :)

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Мнениеот Asko VW » Чет 20 сеп 2012 13:15

Ivan_GT написа:А за този Клебер http://www.avtogumi.bg/oscommerce/zimni ... 43903.html нещо да кажете ?
Имам приятел който караше с такива 3 зими и беше доволен,но колата му е куатро.... :roll:

Аз съм с такива, но размер 185/65/R14 и съм изключително доволен, държат много добре на мокро (дори на паваж, даже леко заснежен/заледен), също така драпат отлично и на сняг (вкл. дълбок). Това е информация от първият им сезон, надявам се като ги сложа за втория, да няма чувствително влошаване на показателите им. Карани са от Декември до Април и не съм закъсвал никъде.

Потребителски аватар
Ivan_GT
Автомобил: BMW E39
Двигател: M52B20 98

Мнениеот Ivan_GT » Чет 20 сеп 2012 17:40

Благодаря за мнението колега.
Такива ще са :wink:

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Чет 20 сеп 2012 17:41

G60 написа:
wolff1 написа:
G60 написа:Препоръчвам ви зимните гуми на "KAMA" http://kama-balkan.com/ Определено руснаците знаят да правят зимни гуми(за разлика от летните :lol: )

защо ги препоръчваш и къде си ги изпитал? :да:

Защото ги карам вече 3-та зима и съм ги тествал къде ли не,нарочно влизам на места където друг не смее и никога до сега не съм оставал :wink: Освен това повечето ми познати и приятели карат със същите гуми и до сега няма нито един недоволен. Които си е купил такива ги препоръчва наред :D

мерси за отговорът. прегледах им страницата, имат 205/55/16 само някаква евро серия, иначе от леки направо нямат този размер. явно някакво объркане е станало там. обадих им се но не работеха. цени от тях ли се взимат направо? :да:

G60

Мнениеот G60 » Чет 20 сеп 2012 19:18

wolff1 написа:мерси за отговорът. прегледах им страницата, имат 205/55/16 само някаква евро серия, иначе от леки направо нямат този размер. явно някакво объркане е станало там. обадих им се но не работеха. цени от тях ли се взимат направо? :да:

Ами най добре да звъннеш в склада в Плевен и да питаш,мисля ,че имат и гуми които ги няма в каталога.
По принцип и аз мога да проверя за цени но проблемът е ,че тук могат да ми кажат цени само на наличните гуми в склада в Горна Оряховица а не се знае дали има такъв размер тук

Потребителски аватар
Малко_Направен
Автомобил: Mercedes W203
Двигател: 270 CDI

Мнениеот Малко_Направен » Чет 20 сеп 2012 21:06

Така,малко да изясним положението с легендите за гумите "Кама",че като чета,май само слухове.Централен склад им е в Горна Оряховица,в Плевен имат търговец,който ги предлага.Не са собственост на "Пирели",а се правят по някакъв лиценз на "Континтал".Малко по-тежки са,от всички останали гуми,товарните гуми със сигурност са по-тежки.Минусът,както на всички руски гуми е да не ти се налага да предявяваш рекламация,такова понятие няма при тях,освен,ако търговецът не те хареса и не реши да ти я подмени за негова сметка(Страхотно,имайки предвид че сме в България).Това е от мен.И да не съм офф,аз също карам задно в момента и съм с Kleber Dynaxer HP3.Доволен съм много,поне миналата година.Поздрави,живи и здрави!

G60

Мнениеот G60 » Чет 20 сеп 2012 21:26

Малко_Направен написа:Така,малко да изясним положението с легендите за гумите "Кама",че като чета,май само слухове.Централен склад им е в Горна Оряховица,в Плевен имат търговец,който ги предлага.Не са собственост на "Пирели",а се правят по някакъв лиценз на "Континтал".Малко по-тежки са,от всички останали гуми,товарните гуми със сигурност са по-тежки.Минусът,както на всички руски гуми е да не ти се налага да предявяваш рекламация,такова понятие няма при тях,освен,ако търговецът не те хареса и не реши да ти я подмени за негова сметка(Страхотно,имайки предвид че сме в България).Това е от мен.И да не съм офф,аз също карам задно в момента и съм с Kleber Dynaxer HP3.Доволен съм много,поне миналата година.Поздрави,живи и здрави!

Къде съм написал ,че са собственост на ПИРЕЛИ? писах ,че КАМА са купили един от заводите на ПИРЕЛИ(заедно с лиценз) а може и да е Континентал това не е толкова важно в случая важното е ,че гумите им се представят отлично на сняг. В склада в Горна Оряховица предимно се съхраняват товарните и гумите за селскостопанската техника. Гуми за леки автомобили няма(или ако има са някакви ограничени бройки по предварителна заявка) те заминават за Плевен :!:

И впрочем не разбрах какви са легендите за тия гуми в крайна сметка?!?

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Пет 21 сеп 2012 10:00

G60 написа:И впрочем не разбрах какви са легендите за тия гуми в крайна сметка?!?

Ами дива легенда е това:

G60 написа:КАМА са купили един от заводите на ПИРЕЛИ(заедно с лиценз) а може и да е Континентал

Защо им е лиценз, след като произвеждат пирели и им лепят надпис КАМА? Не си ли мислил? Логично е да имат лиценз да продават Пирели, но не и да купят всичко супер скъпо и в завод извън Русия да правят гуми КАМА...

Руските гуми не са върха на качеството, но все пак при по-ниска цена имаш нещо по-надеждно от китайски гуми. Евентуално има полза и от това, че докато са неизвестни за народа им държат по-ниски цените за да зарибят.

G60

Мнениеот G60 » Пет 21 сеп 2012 12:45

Много ме учудва как все се намира някой да коментира нещо от което си няма представа :roll:
Как давате мнение за нещо което не сте ползвали ?!?
Аз имам лични наблюдения от тези гуми и продължавам да твърдя ,че зимните гуми на КАМА са страхотни.
За мен са руския еквивалент на Гиславед, това си е мое мнение всеки е свободен да си купи каквито гуми намери за добре.
Много хора плюят и ЛАСА но за мен са едни от най добрите зимни гуми(поне старите модели на марката)

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Пет 21 сеп 2012 13:58

G60 написа:Много ме учудва как все се намира някой да коментира нещо от което си няма представа :roll:
Аз имам лични наблюдения от тези гуми и продължавам да твърдя ,че зимните гуми на КАМА са страхотни.
За мен са руския еквивалент на Гиславед, това си е мое мнение всеки е свободен да си купи каквито гуми намери за добре.
Много хора плюят и ЛАСА но за мен са едни от най добрите зимни гуми(поне старите модели на марката)

Първото което е - имал съм отношение към търговия с гуми в големи количества и в частност руски, така че мисля че имам малко по-широк поглед от твоето лично ползване. Второ - Гиславед са славни евтини гуми от графа "за толкова пари са много добри", така че да ги сравняваш с тях е все едно да си хвалиш колата и да го доказваш чрез сравнение с Лада. Не казвам че са лоши - биват КАМА-та, но не се впусквай в легенди как това са на практика Пирели правени в завод на Пирели купен от руснаци. Може би и работниците са старите и директора - само собственика се е преместил в Москва.

Потребителски аватар
Малко_Направен
Автомобил: Mercedes W203
Двигател: 270 CDI

Мнениеот Малко_Направен » Пет 21 сеп 2012 22:10

G60 написа:Много ме учудва как все се намира някой да коментира нещо от което си няма представа :roll:

Ами смятам,че след като все още се занимавам с продажба на гуми,бил съм в около 6-7 завода на известни и не толкова известни производители на гуми за леки,товарни и селскостопански гуми,бих могъл по някакъв начин да изкажа мнението си и това,което знам за съответната марка,с което естествено не задължавам никой да се съгласява или съобразява.А това,че всеки хвали гумите,с които е в момента е отделен въпрос.Само едно ще Ви кажа,купувайте си гумите според предназначението и не робувайте на марки.Вече чета за случаи,в които "Мишелин","Гудиър","Пирели","Континентал" за някой колеги е пълна скръб,а "Ласа" за други е божество на което се кланят повече от 10 год.(в което няма нищо лошо).Това,че днес имате не 400 лв.,а 900 лв. за гуми,не означава,че трябва да си купите гуми от по-висок клас,които ще карате отново 5000-8000 км на година и ще ги смените отново,защото са нацепени,остарели или опечени.Пожелавам Ви да сте живи и здрави и всички да имаме възможност да караме с нови зимни гуми всяка година.Бъдете внимателни при избора си,четете,гледайте тестове,следете датата на производство и винаги вземайте касова бележка,фактура или някакъв законен документ,за да няма изненади след това.99% от продавачите на гуми мразят хората,четящи форуми,гледали тестове,защото не могат да им продадат това,което те искат и се налага да говорят за съответният продукт малко повече,нещо което те не могат и не знаят как.Винаги съм щастлив да продам гуми и да поговоря с човек чел,имащ мнение и знаещ,какво търси.Поздрави!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”