Царете на пътищата...
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Re: Царете на пътищата...
Не съм казал такова нещо, аз също съм грешен, но засега по моя вина като пешеходец са ставали 0 (нула) произшествия, а и никога не съм се оплаквал във форума или където и да било. Културата на пътя не е само от страна на шофьорите, а от страна на всички участници в движението, включително и пешеходците.Namesata написа:Голям си философ!!!Ти все едно само на пешеходна пъдека пресичаш.vasstop написа:Интересна ми е реакцията на останалите участници в ПТП-то?SpoileR написа:...и начина ми на пресичане не беше цвете за мирисане...
И ти имаш известна вина за него, пътната настилка се пресича на определените за целта места. Ако беше "нарисувал" една пешеходна пътека, на мястото където пресичаш...
Пак е бил малкия дявол, щом няма лошо пострадали.
Другия път имай едно наум. Нищо лично.
Аз когато съм пешеходец винаги се стремя да гледам и от точката на шофьора и обратно. Всичко е въпрос на манталитет, но не оправдавам нарушението и на водачите в конкретния случай.
- SpoileR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vasstop написа: аз също съм грешен, но засега по моя вина като пешеходец са ставали 0 (нула) произшествия
Птп-то щеше да стане така или иначе.
Единственото нещо което в случая е станало по моя вина, е това, че и мене ме отнесоха покрай тях...
vasstop написа: а и никога не съм се оплаквал във форума.
Никой не се оплаква, просто споделям...

- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Колега, пресичането на пътя на НЕобозначените за това места не ти дава предимство. На схемата си посочил, че пресичаш пред автобус (нещо, което лично аз НИКОГА не правя), а и винаги ако изпреварвам спрял автобус съм целия нащрек и гледам с двойно повишено внимание някой да не изкочи пред него. Колкото и да не ти се иска, в случая твоята вина е не по-малка от останалите участници в ПТП-то.SpoileR написа:Единственото нещо което в случая е станало по моя вина, е това, че и мене ме отнесоха покрай тях...
Можеш да ме опровергаеш само ако си пресичал на пешеходна пътека.
Пак повтарям - културата на пътя трябва да бъде и от двете страни - както от водачи на МПС, така и от пешеходци!
- SpoileR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vasstop написа: Колкото и да не ти се иска, в случая твоята вина е не по-малка от останалите участници в ПТП-то.
Можеш да ме опровергаеш само ако си пресичал на пешеходна пътека.
Пак повтарям - културата на пътя трябва да бъде и от двете страни - както от водачи на МПС, така и от пешеходци!
Май говорим на различни езици.

Или ти не ме разбра, или аз не те разбирам нещо

Дори да не бях там изобщо на това място, птп-то щеше да стане...
Ако ми казваш, че съм виновен, че заради мен са се ударили, съжалявам, но не съм съгласен.
Ако казваш, че съм си виновен за това, че и мене ме удариха, щото така пресекох- Да, абсолютно прав си. Вината за това е изцяло моя

И пак повтарям... темата не е с цел оплакване, а е с цел да се види, че на пътя става какво ли не... (не че не се знае от всеки де...)
Просто описах една куриозна ситуация, горе доло нагледно, за да "види" човек и да има едно на ум (или по-скоро поредното нещо на ум).

Поздрави!
- RAD&KO
- Автомобил: Passat Variant B3 [3A5 35I]
- Двигател: PB 1990
- Контакти:
Колега SpoileR, важното е че си жив и здрав!!!
Все така да си ни жив и здрав и бързо да се оправиш!
Благодаря за хубавото илюстративно обяснение. Трябва от КАТ да те вземат на хонорар та да илюстрираш "акотата" на "царете на пътя".
Лошото е, че докато чаках в КАТ и гледках филмчета четирима гамена се хилиха с голям кеф на това, как стават ПТП-та и има пострадали ...

Все така да си ни жив и здрав и бързо да се оправиш!
Благодаря за хубавото илюстративно обяснение. Трябва от КАТ да те вземат на хонорар та да илюстрираш "акотата" на "царете на пътя".
Лошото е, че докато чаках в КАТ и гледках филмчета четирима гамена се хилиха с голям кеф на това, как стават ПТП-та и има пострадали ...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”