Гло­ба до 50 лв., включително?!?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
btkmobail
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот btkmobail » Съб 13 дек 2008 10:31

Браво колега, само така!!!
Би ли споделил все пак за какво са ти наложение тези глоби и т.н. ???

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Съб 13 дек 2008 11:55

vasstop написа:Хулигане, не е въпроса за 100-те лева, въпроса е принципен.
Адмирации на колегата cholich!
Чакаме развитието с интерес...

бате и съдебната система , и агенцията за взимания и кат са апсолютно малоумни ... имах глоба за алкохол 500лв , платих я веднага когато съда я наложи и след 2 години разбирам че трябва наново да я плащам , защото и в трите агенции ако мога така да ги нарека , излиза че е неплатена...
за какво говорим....
добре че пазя бележката ...

cholich
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cholich » Съб 13 дек 2008 12:42

btkmobail написа:Браво колега, само така!!!
Би ли споделил все пак за какво са ти наложение тези глоби и т.н. ???

Ами случаят е следният,
излизам от вкъщи и карам по улицата, на която живея в посока бензиностанция на 300 метра. Принципно слагам колан, не знам защо но този път не сложих. Спират ме за това полицаи, на необозначено място. Питат ме имаш ли всичко и аз отговарям
- имам всичко, което се изисква по ЗДвП
Пишат ми акт за колан и аз го подписвам без да погледна, за което вината си е моя. Реших да си платя глобата и да си понеса наказанието. Всичко е наред до момента, в който получих наказателно постановление с 4 глоби, цитирам по ред на номерата
1. без колан - 50 лева
2. без пожарогасител - 20 лева
3. без аптечка - 20 лева
4. без пожарогасител - 10 лева

Съгласен съм, че съм виновен за колан, но да ми пишат такива глоби и да ме глобяват за другите неща, които имам - не съм съгласен. Още повече ме е яд, че не погледнаха въобще какво имам в колата и решили да глобяват, писали, писали та се оляли с акта. А най-гнусното е, че писали два пъти пожарогасител в НП, за да ме глобят повече. Еми сори ама не мога да приема такава гавра при положение, че съм изряден от всякъде и 8 години активен шофьор, 60 - 70 000км, освен два фиша за неправилно изпреварване и за неправилно паркиране нямам други нарушения. А и чл 189 ал 5 от ЗДвП и тълкуванието на районнияд съд, че по отделно глобите са до 50 лева и не могат да се обжалват ме вбеси, кои са тия, които ще решават да ме глобяват без право да се защитя???

До колегата, който питаше дали си заслужава. Ами за мен си залужава. Предстои дело там има загуба на време. Загуба на пари - 5 лева държавна такса за разглеждане на делото и 3 лева на банката за превод(приемат само издадено в банка бордеро за превода, не става с платежно нареждане). Загуба на нерви - много голяма, но основно заради гнусният акт и прословутият чл. 189 ал.5 ат ЗДвП, който нарушава човешките права, а не се обръща сериозно внимание на този проблем. Така, че според мен въпроса е в принципа за правата и задълженията. Аз си спазвам задълженията и искам да си упражнявам правата, но не приемам някой да си прави гаргара с мен. Без значение от повода - не смятам, че трябва да се държим като овце и да глезим управляващите политици.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Съб 13 дек 2008 13:44

Стига да ти се занимава си заслужава. Тия идиоти с палки трябва най-после да започнат да си вършат работата като контролират движението. Не да пишат такива безумни актове за отчитане на работа, а селяните с 200 да им дават по 20-30лв на ръка.

vr6vr6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vr6vr6 » Съб 13 дек 2008 14:32

:wink: Чудят се вече за какво да пишат акотве...на предишната кола ми писаха акт за звука (беше си с ъс средно гърне и резонатор) ,но те не та не..как го замериха..незнам.. :evil:

cholich
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cholich » Вто 16 дек 2008 18:21

Така, делото ще се гледа на 16.01.2009; дано новата година ми донесе нов късмет и талон с пълен набор точки :D Пожелавам на всички весели празници.

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Вто 16 дек 2008 18:46

Упсех колега, възхитен съм от духа ти!

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 16 дек 2008 19:26

Внимание .
И КАТ и полицията са в повишено дежурно състояние. Вецер от 1-3 проверки за алкохол и каквото друго падне.
Не се скатават , а проверяват патрулките през 40мин-1 час от дежурни офицери. Това за варна го знам. Днес имаше повишена активност на изходите на града , спират за проверка на документи и се зверят на ВИНЕТКИ

cholich
Автомобил:
Двигател:

Re: Гло­ба до 50 лв., включително?!?

Мнениеот cholich » Вто 22 дек 2009 13:46

Здравейте отново.
Не съм писал от доста време по темата, сега ще обясня защо.
През м. Януари 2009г. беше даден ход на делото, с което на практика се преразглежда законосъобразността на НП.
През м. Февруари излезе решението на съда, а именно:

Административният съд, като извърши служебна проверка на атакуваното определение, намира същото правилно като краен резултат, поради което същото следва да бъде оставено в сила, но със следните уточнения: 1. ЗДвП е специален закон по отношение на ЗАНН и позоваването на чл.59, ал.3 от ЗАНН по отношение нарушенията по т.3 и т.4 от НП е неправилно. За всички НП по ЗдвП по отношение необжалваемия минимум приложимата норма е тази на чл.189, ал.5 от ЗДвП; 2. Необжалваемите НП влизат в сила от датата на издаването им – чл.64, б.”а” от ЗАНН, и не е необходимо съда да ги „обявява” за влезли в законна сила.
Въпреки посочените неточности първоинстанционното определение следва да бъде оставено в сила.

Без да ровя излишно виждам следното: съдът намира проблем в НП, но отказва да го отмени с което спазва правото ми да обжалвам НП според ЕКПЧ и чл.5 от КРБ, но решението е в полза на ПП-КАТ с оглед на това, че не ги кефи явно някой да обвини съда директно в издънка.

Не писането ми по темата дълго време беше породено от бясът и отчаянието поради неадекватното правосъдие, а в последствие желанието ми да заведа дело в Европейски Съд за Правата на Човека. С допускане до разглеждане на дело за обжалване на НП обаче административния съд ме лиши от правото си да заведа такова в ЕСЧП.

В момента открих друга възможност, която ще се опитам да тествам и ако има резултат ще споделя с вас, първо искам да проуча добре обаче.
Междувременно ме принудиха да платя глобата чрез частен съдия изпълител и става още по-интересно ако успея да бутна НП.

Анализирайки всичко стигам до извода, че не е невъзможно ако имате свидетели или очевадни и безспорни доказателства да успеете да бутнете НП, аз без адвокат не успях, не поватряйте моята грешка - вземете си адвокат и съд до дупка на келешите.

Весели празници на всички.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Re: Гло­ба до 50 лв., включително?!?

Мнениеот vasstop » Вто 22 дек 2009 23:39

cholich написа:Не писането ми по темата дълго време беше породено от бясът и отчаянието поради неадекватното правосъдие, а в последствие желанието ми да заведа дело в Европейски Съд за Правата на Човека. С допускане до разглеждане на дело за обжалване на НП обаче административния съд ме лиши от правото си да заведа такова в ЕСЧП.

В момента открих друга възможност, която ще се опитам да тествам и ако има резултат ще споделя с вас, първо искам да проуча добре обаче.
Междувременно ме принудиха да платя глобата чрез частен съдия изпълител и става още по-интересно ако успея да бутна НП.
Става ми още по-интересно, ще чакам да науча резултат.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”