Съвет Нова Кола

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emdless4 » Пет 19 сеп 2008 16:41

chefito написа:Auris. Прекрасна!

/а защо не голф 5?/

може би заради очакването голфа да е по-скъп, но като сравним цените на най-евтините дизели разликата не е голяма:
Auris Terra 1.4 D4D - 30730 лв.
Golf Trendline 1.9 TDI - 32913 лв.

но все пак колегата да си каже дали и бюджета е от значение

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пет 19 сеп 2008 16:57

emdless4 написа:
chefito написа:Auris. Прекрасна!

/а защо не голф 5?/

може би заради очакването голфа да е по-скъп, но като сравним цените на най-евтините дизели разликата не е голяма:
Auris Terra 1.4 D4D - 30730 лв.
Golf Trendline 1.9 TDI - 32913 лв.

но все пак колегата да си каже дали и бюджета е от значение

Шкодата бие по всички параметри ....+ нещо важно..тя има много голямо сърце от ФВ

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Пет 19 сеп 2008 17:13

Аз не бих взел нито една от изброените, имам известен опит с колите и затова го казвам...

пп: Голф 5 е решението ;)

Потребителски аватар
Papa_Dock
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Papa_Dock » Пет 19 сеп 2008 17:18

Колега аз чакам през ноември да ни докарат една Зуум Зуум тройка.
Като цени в момента в Бг нз как е но тук във Виена има промоция, която ти смъква 2000 ойро от първоначалната цена. Съвет като ще е нова разгледай на абсолютно всички дилъри офертите и си избери тая която най добре ти пасне на кесийката. При мене се получи така че съотношение мощност, екстри и цена паснаха най удобно на маздичката. Мазда имат и много хубави гаранции. Отваряй гургулицата и почвай да търсиш офертите на представителите като може да пропуснеш Дачия :P :lol: .

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Пет 19 сеп 2008 17:19

Абе я си вземи един Г5, и размислите приключват :wink:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 19 сеп 2008 20:50

Аз бих избрал Аурис-а,в AutoBild при директното сравнение с Г5 тойотата спечели /с незначителна преднина но все пак.../ само че 1.4 дизела е леко мудничък,но аз го сравнявам с моите 110кс и може би затова е така! Но определно едни 126кс на 2.0D ще са перфектни стига да си приготвил 38 000лв :lol: Ама то с малко повече от 1000лв отгоре скачаш в Г5 със 140кс. комфортлайн !

Потребителски аватар
1.8i
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 1.8i » Пет 19 сеп 2008 21:14

Като търсиш по-икономична виж какво предлага съответния производител на метан. Малко по-скъпо ама 20лв София - Морето! Пежо го предлагаха за Партнер, ама май беше 1.4л за 207 нз. Имаме 207-ци служебни 1.6 бензин, малко тромави 10-12л/100км градско.
Абе коли бол ....

Потребителски аватар
yeti123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yeti123 » Пет 19 сеп 2008 21:50

Бюджета не е Неограничен, но от личен опит от сменените коли до момента знам че тръгваш с една сума, и накрая спираш на друга.
Някак си засега 308, 207 и Аурис най ми допадат, за Голф 5 съм в размисли, за Поло по ми допада Cross версията, но при VW отиваме на по висока кола, ако искаш повече екстри.
Тука съм вече на мнение, че при положение че ще дават тези пари да се вземе не Марката а Колата
P.S. За Метан и дума не може да става! Благодаря все пак за предложението!

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Пет 19 сеп 2008 23:10

Stefan написа:Абе я си вземи един Г5, и размислите приключват :wink:

Stefan те е насочил и аз бях пред тази дилема преди 20 дни и резултата ми е в гаража Голф-5 1.9 TDI 90коня за сега съм доволен и от към страна на разход е доста добре с 58литра 1240км. това е градско и извън градско.Още не съм го засичал градско :wink:

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Пет 19 сеп 2008 23:40

Тoyota Auris 1.4 D-4D.....без коментар, сам ще се убедиш, повярвай ми
:wink:

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Съб 20 сеп 2008 2:18

Цена-качество най-добро съотношение имаш при шкодата, само дето е с много "уморена" физиономия. Всичките като двигатели са хубави, то нови лоши дизели няма, НО - системата за екологията на всичките ще има да ти прави главоболия :). То зависи колко караш де - ама в градско и се ебава мамата, задръства се зверски със сажди, а и нафтата ни е супер. Смяна на ФАП на Пежо - 1600 лв, чистене на ЕГР на опел отива около 450 лв, а в сервиз на опел около 1000, за ваг-а не знам как стоят нещата - в Шкодата тоя филтър не го знам как работи, тя май няма такова нещо, в Тойотата също не съм запознат. Ама аз лично смятам, че Шкодилакът е най-добър като цена/качество. Най-евтин е от всичките, а и лизинг можеш да получиш без доказване на доходи и само срещу лична карта - преди някой да изреве "Ама как?" - е, така, вече двама мои приятели, които се осиг. на минимална, си взеха шкоди и то от София. А това мисля, че е на много важно място също. Шкодата 1.9 в градско в София гори около 7-7.5 макс.
П.С. Топ изпълнението на Шкодата сега е намалено на
1,9 TDI-PD / 77 kW / 105 .cтара цена - 30 785 нова цена - 28 785
Тъй и имаш всичко вътре+ 15 цола джанти. Пише, че ДПФ филтърът, т.е. този за твърди частици, можеш да го поръчаш срещу доплащане. Ама той не ти трябва на тебе, щото в България никой не ти смъква от данъка, щото пазиш околната среда - та, да вървят на майната си и няма да го поръчваш. С Шкодата няма да сбъркаш!

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Съб 20 сеп 2008 8:20

само на мен ли ми се струва че изброените в първия пост коли не са съвсем от един клас?
Конкурента на Фабия от Опел се казва Корса или Мерива, не Астра.
Защо предлагате Голф, а не Поло?! Единствено че Шкодите още нямат комън рейл, май-май просто взеха твърде да ядат пазара на ФВ...
Освен това, може би е добре човекът просто да мине и да пипне всяка от изброените коли - на живо да седне, да се огледа... пък което му хареса! Нова кола е все пак.
Лично аз на външен вид ми допада Астрата, а Ауриса ми е като от кошмар :D, а ако Шкода - защо не Румстър? (може би идва скъпичък, не знам)

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Съб 20 сеп 2008 9:13

The Red Guy написа:Цена-качество най-добро съотношение имаш при шкодата, само дето е с много "уморена" физиономия. Всичките като двигатели са хубави, то нови лоши дизели няма, НО - системата за екологията на всичките ще има да ти прави главоболия :). То зависи колко караш де - ама в градско и се ебава мамата, задръства се зверски със сажди, а и нафтата ни е супер. Смяна на ФАП на Пежо - 1600 лв, чистене на ЕГР на опел отива около 450 лв, а в сервиз на опел около 1000, за ваг-а не знам как стоят нещата - в Шкодата тоя филтър не го знам как работи, тя май няма такова нещо, в Тойотата също не съм запознат. Ама аз лично смятам, че Шкодилакът е най-добър като цена/качество. Най-евтин е от всичките, а и лизинг можеш да получиш без доказване на доходи и само срещу лична карта - преди някой да изреве "Ама как?" - е, така, вече двама мои приятели, които се осиг. на минимална, си взеха шкоди и то от София. А това мисля, че е на много важно място също. Шкодата 1.9 в градско в София гори около 7-7.5 макс.
П.С. Топ изпълнението на Шкодата сега е намалено на
1,9 TDI-PD / 77 kW / 105 .cтара цена - 30 785 нова цена - 28 785
Тъй и имаш всичко вътре+ 15 цола джанти. Пише, че ДПФ филтърът, т.е. този за твърди частици, можеш да го поръчаш срещу доплащане. Ама той не ти трябва на тебе, щото в България никой не ти смъква от данъка, щото пазиш околната среда - та, да вървят на майната си и няма да го поръчваш. С Шкодата няма да сбъркаш!

:P e аз тва исках да кажа по-рано ама то мързел да пиша но ето нещо добре казано...

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Съб 20 сеп 2008 11:45

аз лично бих заложил на опела, тойотата и евентуално шкодата, но най -са ми на сърце астрата и ауриса... тези две коли за мен имам пленителна визия(особено астрата с подходящият цвят и джанти), като цяло мотора 1.7 е добър и бих казъл пъргъв мотор. а интериора на тойотата е просто уникален. возил съм се на така с дизелов мотор,вярно за кратко растояние обаче много ми хареса както интериора така и мотора бях изумен че не се 4уваше нищо :shock !!! викам му на моя приятел "абе брат запалили я вече" той тръгна да я форсира за да ми докаже и със задоволство ми каза изненадан си нали :shock :shock и още как. седалките са много комфортни абе тойотата е грамотна кола може да е в малкият сегмент обаче комфорта е на ниво!!! успех колега с трудният избор :wink:

Потребителски аватар
LiRiX
Автомобил: SEAT LEON
Двигател: AUS 2001

Мнениеот LiRiX » Съб 20 сеп 2008 11:56

А за Ауди А3 1.9TDI какво мислиш? :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”