С какво да третирам полиран алуминии за да не оксидира ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пет 26 сеп 2008 20:58

Matematiks как може да го постигна този огледален ефект ? :) Целта ми е да е възможно най-огледално тъй като капачките са си оригинални от ФВ закупени и са си хромирани, та огледалния ефект при тях е страшен и не искам да има голяма разлика. Мисля си че ако се лакира ще се получи доста голяма разлика и ще седи грозничко .. Achim Lauritzen аз за последно ги полирах с препарат на СОНАКС за алуминии и хромирани части.. Дали има нещо общо с това с което си полирал ти ?

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Съб 27 сеп 2008 11:23

Moята паста е за защита на боята но предполагам е подобна.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Съб 27 сеп 2008 13:17

Ами пак ти казвам с мооого търкане и различни полир пасти
естествено ти трбва настолен полир,или шмиргел или як електромотор на който можеш да зкрепиш парцалите за полиране
ако те интересува ще ти обясня как да си го направиш ше си го полираш често и щом става гот с тая паста дет вика колегата си ти
има и още един проблем който не е за пренебрегване :idea:
също много зависи от съотношението на сплавта магнезий-алуминий
ако е повече алуминия понякога се получава кофти ефект при полирането защото пастата и парцала не отнемат фин слой и не полират хубаво а а влачи материала и го залепва по напред(незнам дали се обясних добре за което се извинявам)....
и също така ако не е лят алуминия под налягане има шупли вътре и не може да се получи тъй желания огледален ефект....
можеш да полираш и със малък флекс
:idea:
ама си е баси гърбуча и ставаш черен кат дива сфиня майка на есен :twisted:
после ходиш 3 дена се едно имаш очна линия внимавай да не те сбъркат некъде :lol:

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Нед 28 сеп 2008 13:05

Achim Lauritzen утре като отида да си взема колата ( силно се надявам ) ще видя дали тази паста има ефект, ако няма ще пробвам и с тази която ти казваш. Matematiks нямам никакви такива машини под ръка ... търкам ръчно и ставам яко черен :) Онзи ден разбрах че до моята работа има никелова баня която може да ми свърши работа, та ще звънна на човека да видим дали може да измисли нещо .. :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”